Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Beşiktaş Vodafone Arena resmen açıldı - Beşiktaş Haberleri

        Ve beklenen gün geldi... 2.5 yıldır yapımı süren Vodafone Arena açıldı. Beşiktaşlıların büyük merakla beklediğistat,Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun katılımıyla açıldı.Siyah-Beyazlı taraftarların olmadığı organizasyonda çok sayıda önemli isim yer aldı.

        Törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun yanısıra eski cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve eski başbakan yardımcısı Bülent Arınç'ın da katılması, protokolde yan yana oturarak bir arada fotoğraf vermeleri dikkat çekti.

        Törene İstiklal Marşı ve saygı duruşu ile başlandı. Saygı duruşunun ardından konuşmalara geçildi.

        FİKRET ORMAN: DÜNYANIN EN İYİ STADI...

        "Hoş geldiniz. Bugün Beşiktaşımız evine döndü, Kara Kartal evine döndü. Atatürk'ün takımı olan, halkın takımı olan Beşiktaşımız, halkın Cumhurbaşkanı önderliğinde bugün açılışını yapacak. Beşiktaş Kulübü, kırmızı-beyaz olan renklerini Balkan Savaşı nedeniyle siyah-beyaza çevirmiştir. Bakanıma sordum, Sayın Cumhurbaşkanımızın iradesi ve kuvveti bu işin olmasında çok büyük etkisi olmuştur dedi. Sayın Cumhurbaşkanım sizi biliriz, ahde vefayı bilirsiniz. Beşiktaş Kulübü de bilir. Allah razı olsun. İstanbul'un Kadir ağabeyi sayın Kadir Topbaş, siz de sağolun her zaman bize destek oldunuz. Vodafone kendi hükümlülüğünde olmamasına rağmen buraya akıllı stat için 14 Milyon gibi yatırım yapmıştır. teşekkür ediyorum. Beşiktaş taraftarına teşekkür etmek istiyorum. Sağolsunlar. Stadın mimarisinde bin sene önce İstanbul'daki Kolezyum'dan esinlenildi. Fikir babalarından biri de Cumhurbaşkanımızdır.Müzemiz, restoranlarımız, Kartal Yuvamız 7/24 taraftarlarımıza açık olacaktır. Stadımızda en düşük bilet fiyatından girenle, en yüksek bilet fiyatı ile giren aynı kalitede hizmeti alacak. Cumhurbaşkanımız, siz Karakartal'ın evine dönüşünün gizli kahramanısınız. Karakartallar size her zaman minnettar kalacaktır. Sayın Cumhurbaşkanımız siz olmasaydınız, önümüzü açmasaydınız bugünkü mutluluğu yaşayamayacaktık. Tekrar teşekkür ediyorum. 'Kulüp acaba kayyuma mı gidecek' deniyordu,' Avrupa'dan men mi edileceğiz' deniyordu. Biz stadımızı bu ortamda yaptık. Futbolcularımız dünyanın en iyi stadında maçına çıkacak, Beşiktaş taraftarı dünyanın en iyi stadında takımı izleyecek."

        TFF BAŞKANI YILDIRIM DEMİRÖREN'İN DİLİ SÜRÇTÜ

        "Sayın Cumhurbaşkanımız, Beşiktaş başkanı olarak.... Pardon, Federasyon başkanı olarak size çok teşekkür ediyorum. Cumhurbaşkanım bugün burada tarihi bir gün yaşıyoruz. Sizin nasıl destek olduğunuzu çok iyi biliyorum, teşekkür ederiz."

        GENÇLİK VE SPOR BAKANI AKİF ÇAĞATAY KILIÇ: CUMHURBAŞKANIMIZA TEŞEKKÜR EDERİM

        "2002'den beri gelişen Türkiye'nin en güzel örneklerinden biri Vodafone Arena. Cumhurbaşkanımız bu stadın yapımında büyük emek harcadı. Bu stadın yapımındaki emekleri için Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyorum."

        BAŞBAKAN AHMET DAVUTOĞLU: BEŞİKTAŞ ÇOK SAĞLAM BİR GELENEĞE SAHİP

        "Tarihi bir gün. Çünkü kartal evine dönüyor. Birisi sağlam bir geleneğe sahip olmak. Hepimiz şahidiz ki Beşiktaş çok sağlam bir geleneğe sahip. Sembolü kartal dahi Selçuklu devletimizin sembolüdür. Dolayısıyla sembolüyle de o geleneğe sahiptir. Mekanı itibarıyla ise Selçuklu'dan sonraki devletimizin siyasi kalbinde doğmuştur. Sadece İstanbul'da değil, 1903 yılında Beşiktaş doğduğunda devletimizin kalbi Dolmabahçe Sarayı ile Yıldız Sarayı arasında atıyordu. Dolayısıyla Beşiktaş camiası, her zaman devletiyle ve milletiyle beraber yürüdü, devletiyle ve milletiyle birlikte sevindi, üzüldü. Bugün bütün Beşiktaşlıların kalben bağlı olduğu siyah-beyaz renklere dönmesi, aslında aynı anda da milletin ızdırabıyla bütünleşme anlamını taşıyordu. Beşiktaş hep siyah-beyaz kalacak ama Balkanlar da bizim hep yüreğimizde yer etmeye devam edecek. Evlad-ı Fatihan'a selam olsun. Geleneğe sahip olabilirsiniz ama o geleneği yaşatacak bilinçte bir insan unsuruna sahip değilseniz güçlü bir süreklilik taşıyamazsınız. Şundan büyük bir emniyet içinde bahsedebiliriz ki Beşiktaş camiası ve taraftarı, en sağlam aidiyet bağıyla bağlı taraftarların arasında gelir. Bu iki şart olunca, sağlam bir gelenek ve bir taraftar, olması gereken üçüncü şart sağlam bir alt yapı. Sağlam bir geleneğiniz ve taraftarınız olsa da eğer sağlam bir altyapınız olmazsa sporda sürekli başarılar sağlamak imkansızdır. Bugün değil Türkiye'nin, dünyanın en çağdaş statlarından birine sahip olmak suretiyle Beşiktaş Kulübü, kendi geleceğini garanti altına almıştır. Bu esere emeği geçen herkese buradan takdirlerimi ifade ediyorum. Geleneği, taraftarı ve alt yapısıyla örnek bir kulüptür, artık Beşiktaş camiası.

        DİLEKLERİNİ İLETTİ

        Birincisi burada, bundan sonra oynanacak bütün maçlarda başarılar diliyorum ama özellikle de bu Kara Kartal, al bayrağı temsil ettiği maçlarda bu stattan hiçbir zaman başı öne eğik çıkmasın inşallah. Gönlündeki ay yıldızı sahaya yansıtsın ve hep başarılara mühür atsın. İkincisi, bu stat sadece başarıların değil, edebin de yansıdığı bir stat olsun. Hiçbir hakaretin, kötü sözün, muamelenin, centilmenlik dışı faaliyetin olmadığı bir stat olsun. Bu stat, değil Türkiye'nin, dünyanın en mutena, en nazik, centilmenlik dışı hiçbir hareketin görülmediği en nezih stat olsun. Üçüncü olarak da bu stadın sadece maçtan maça açılıp kapanan değil, yaşayan bir spor tesisi olmasını temenni eden Davutoğlu, "Sayın Cumhurbaşkanımızın başlattığı büyük spor hamleleri içinde olağanüstü başarılara imza attık. Biz iktidara gelene kadar sadece bin 757 spor tesisi yapılmıştı ülkemizde. 14 yıl içinde bin 789 spor tesisine imza attık. Büyük bir altyapı girişimi ve bu spor açılımı, bu altyapı zenginliği devam edecek. 2011'den bu yana Konya, Bursa, Antalya, Mersin'de, böyle çağdaş stadyumlar açtık. Şimdi 16 stadyumun inşaatı devam ediyor. Bizzat takip ediyoruz, hepsini. İstiyoruz ki bu statlar, sadece maçtan maça açılan ve büyük spor şölenlerinin yaşandığı alanlar olmasın, her an halkımıza ve gençlere açık olsun. Bu, özellikle gençlerimizin spora ısındırılması bağlamında son derece önemlidir. Açık söyleyeyim, hepimizin ortak bir kaygısı vardı. Bu, Beşiktaş ve hepimiz için büyük bir şereftir ama bir taraftan da bir kaygı... Dünyada, bir devlete başkentlik yapan bir başşehirde, o devletin merkezi olmuş bir saraya en yakın mesafedeki stadyum, bu stadyumdur, Dolmabahçe Sarayı'na. Bu çok önemli bir meziyettir, bir ayrıcalıktır. Başka hiçbir yerde bir saraya, tarihi bir esere bu kadar yakın bir stadyum yoktur ama Bakanlar Kurulu'ndaki tartışmalarımızdan da hatırlıyorum, bu mekanın Beşiktaş camiasınca önemini bildiğimiz için, bu mekanı, Beşiktaş camiasına en güzel şekilde, eve dönme anlamında, inşa edilmesine izin verirken hepimizin gönlündeki husus, bu stadyumun estetik görüntüsüydü. Onun için sayın Başkan'ın dediği gibi 4 metre deniz seviyesinin altına kadar indirildi. Bundan sonra da temel ricam ve temennim, İstanbul'un estetik görüntüsüne, şu veya bu şekilde aykırı düşecek hiçbir şeyin bu stadyumda yer almamasıdır. Bu tarihi dokuyla ve çevre dokusuyla bütünleşen, mütevazi bir şekilde estetik olarak bu şehrin parçası olan bir geleneğin sürdürülmesi önem taşıyor. Şu veya bu ihtiyaçla bu yüksekliğin üzerine çıkılmaması, şu veya ilerideki 10 yıllarda dahi bu tarihi dokuyla bütünleşik şekilde bu stadyumun muhafaza edilmesi, büyük önem taşıyor. Ayyıldız ve ülkemiz için çıkılan hiçbir maçta bu statta başımız öne eğilmesin. Allah bize hep başarılar, güzel günler nasip etsin. Bu stadyumda yapılan maçlarda da hem nezih üslup, yanında milli birlik ve beraberliğimizi teyit edecek güzel beraberliklerin, gençlerimizin kaynaşacağı birlikteliklerin olmasını temenni ediyorum."

        CUMHURBAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN: KARTALIMIZIN YENİ YUVASI HAYIRLI OLSUN

        "Hepinizi kalbi duygularımla selamlıyorum. Vodafone Arena stadının, Kartalımızın yeni yuvasının hayırlı olmasını diliyorum. Başarılar, bol gollü galibiyetler diliyorum. 70'li yıllara gidelim dedim.. Şeref Stadı'nda oynadığımız yıllar... Böyle çim saha yok, toprağın içerisinde düştüğünüz zaman zımpara gibi vücudun derilerinin kalktığı yıllar... Örnek statlardan birine kavuşmak, gelişmenin göstergelerinden biri oldu. Beşiktaş böyle bir stadı çok önceden hak ediyordu. Gecikmiş hakkını elde etti. İlk projeyi de gördüğüm zaman, dış görüntülerle ilgili temennilerim olmuştu. Sağ olsun Fikret başkan, tam olarak yapmış. İstanbul'a ve Türkiye'ye kazandırılmasında emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Hükümetimize de teşekkür ediyorum. 50 trilyon civarında bir destekle bu stat yapılmış oldu. Vodafone'a da ayrıca teşekkür ediyorum. En büyük tebriği de Beşiktaşlılar hak ediyor. Beşiktaş taraftarı heyecan ve sadakatiyle farkını her zaman ortaya koymuştur. Şu anda bulunduğumuz yer eski açık. Amatörde oynadığımız zamanlar buradan izlerdik. Artık rekabetin çok farklı yaşanacağı bir stat haline geldi. Centilmenlik her spor alanında önemli. Milyonlarca taraftarın olduğu futbolda çok daha önemli. Az önce Sayın Başbakanımızın da belirttiği gibi Beşiktaş taraftarları inşallah centilmenliğiyle de akıllarda yer etmeye devam edecektir. Bu muhteşem stadın tüm taraftarları kucaklayacağına yürekten inanıyorum. Artık yeni bir dönem başlıyor. Beşiktaş camiası da bu stadın hakkını verecektir."

        "13 ÖNCESİYLE BÜYÜK FARK VAR"

        "Kimi düşünürler mekanların da ruhunu olduğunu söyler. Beşiktaş'ın da bu stada uygun bir performans ve centilmenliği göstereceğine yürekten inanıyorum. 100 milyon Dolar'a mal olan, yaklaşık 40 bin kapasitesiyle sadece maçtan maça değil, sürekli hizmet veren bir eser ortaya çıkıyor. Bu anlamda burası hakikaten farklı. Temenni ediyorum ki diğer statlarda da bunu yakalarız. Burada bütün maçları daha büyük keyifle izleyeceğimize inanıyorum. Türkiye'nin 13 yılda kat ettiği mesafeyi görmek için sadece spor alanlarına bakmamız bile yeterli olacaktır. 13 yıl önceki altyapı ve şu anki altyapı arasında çok büyük fark var. Daha önce Fenerbahçe ve Galatasaray statlarına kavuşmuştu. Daha sonra Başakşehir, bugün burası, yakında da Trabzon'da olacak inşallah. Bursa'nın stadı da muhteşem oldu. Aynı şekilde şu an Afyon devam ediyor. Antalya açıldı, Konya açıldı... Çok çok muhteşem. Mersin de zaten Akdeniz Oyunları yaptık. Sivas da yapılıyor. Farklı şehirlerde 14 stat daha yapıldı. 9 şehirde de çalışmalar yapılıyor. 29 stat hizmete girmiş olacak. 321 bin spor sahası yapıldı. Sadece futbolu sayıyorum. Bütün bunlarla beraber Beşiktaş, bir ilçemizin bir kulübü olarak farklı bir anlam ifade ediyor. Altyapısıyla, Serpil hocamızın zamanını hatırlıyorum... Çok güçlü bir altyapısı vardı. İnşallah Beşiktaş altyapısıyla geleceğe yürüsün. Bir zamanlar patlamalar yaşandı, inşallah bundan sonra da yaşansın. 6 milyon 225 bin lisanslı sporcumuz var. Belki şu ana kadar olimpiyatları düzenleme hakkı elde edemedik, ama sporcu konusunda ciddi mesafeler kaydettik. 659 spor organizasyonuna ev sahipliği yaparak rüştümüzü ispat ettiğimizi düşünüyorum. Bundan sonra bizim için olimpiyat konusu bizim için formalitedir. Ben burada emeği geçen başta başkanımız olmak üzere yönetim kuruluna, sponsorlara, hükümetimize, tüm işçilerimize kadar herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Başarılar diliyorum. Sevgi ve saygılarımı sunuyorum."

        Konuşmanın ardından kurdele kesme işlemine geçildi. Stat böylece resmen açıldı.

        Törenin ardından protokolde yer alan isimler sahaya indi.

        Recep Tayyip Erdoğan ve Ahmet Davutoğlu, orta sahada santra vuruşu yaptı. Daha sonra Erdoğan, Davutoğlu, Gül, Kılıç ve Orman beraber futbol oynadılar.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ