Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Şampiyonlar Ligi Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Ligi yarı final eşleşmeleri belli oldu - Futbol Haberleri
        1

        HTSPOR.COM

        Şampiyonlar Ligi'nde finale doğru adım adım ilerlenirken, finalden önceki son ayak yarı final eşleşmeleri belli oldu.

        2

        Şampiyonlar Ligi yarı final kura çekiminde Manchester City ile Real Madrid eşleşti. İlk maç 26 Nisan Salı günü Londra'da gerçekleşecek. Rövanş karşılaşması ise 4 Mayıs Çarşamba günü Madrid'de oynanacak.

        3

        Şampiyonlar Ligi yarı final kura çekiminde Atletico Madrid ile Bayern Münih eşleşti. İlk maç 27 Nisan Çarşamba günü Atletico Madrid ev sahipliği yapacak. Rövanş karşılaşması ise 3 Mayıs Salı günü Almanya'da Münih'in sahasında oynanacak.

        7

        Şampiyonlar Ligi'ne A Grubu'nda başlayan Real Madrid, Paris Saint Germain, Shakhtar Donetsk ve Malmö ile mücadele etti. İspanyol devi 6 maçta aldığı 5 galibiyet, 1 beraberlik ve 16 puanla grubundan lider çıktı.

        8

        Los Galacticos, 2. turda İtalyan ekibi Roma ile karşılaşırken deplasmanda ve kendi sahasında aldığı 2-0'lık galibiyetlerle çeyrek finale yükseldi.

        9

        Çeyrek finalde Alman temsilcisi Wolfsburg ile karşılaşan Real Madrid, ilk maçı deplasmanda 2-0 kaybetmesine rağmen rövanşta Cristiano Ronaldo'nun 3 golüyle adını yarı finale yazdırdı.

        10

        MANCHESTER CITY TARİHİNDE İLK KEZ

        11

        Şampiyonlar Ligi'ne D Grubu'nda başlayan Manchester City, Juventus, Sevilla ve Borussia Monchengladbach ile mücadele etti. İngiliz ekbi 6 maçta aldığı 4 galibiyet, 2 mağlubiyet ve 12 puanla grubundan lider çıktı.

        12

        Manchester'ın mavileri, 2. turda Ukrayna temsilcisi Dinamo Kiev ile karşılaşırken deplasmanda aldığı 3-1'lik galibiyet ve evindeki 0-0'lık maç sonrası çeyrek finale yükseldi.

        13

        Çeyrek finalde Fransız devi Paris Saint Germain ile karşılaşan Manchester City, ilk maçta deplasmandan 2-2'lik skorla ayrıldı. İngilizler, Manchester'daki maçı Kevin De Bruyne'ün golü ile kazanarak yarı finale adını yazdırdı.

        14

        İNANCIN ZAFERİ; ATLETICO MADRID

        15

        Şampiyonlar Ligi'ne C Grubu'nda başlayan Atletico Madrid, Benfica, Galatasaray ve Astana ile mücadele etti. İspanyol ekibi ekbi 6 maçta aldığı 4 galibiyet, 1 beraberlik, 1 mağlubiyet ve 13 puanla grubundan lider çıktı.

        16

        İspanyol ekibi 2. turda Holllanda'nın güçtü takımı PSV Eindhoven ile karşılaşırken deplasmanda ve sahasında 0-0 berabere kaldı ve penaltılar sonucu çeyrek finale yükseldi.

        17

        Çeyrek finalde kupanını favorisi Barcelona ile karşılaşan Atletico, ilk maçta rakibine deplasmanda 2-1 mağlup oldu. Rövanşta evinde 2-0 ile Barcelona'yı kupanın dışına iten Madrid ekibi yarı finale adını yazdırdı.

        18

        ALMAN PANZERİ; BAYERN MUNİH

        19

        Şampiyonlar Ligi'ne F Grubu'nda başlayan Bayern Münih, Arsenal, Olympiakos ve Dinamo Zagreb ile mücadele etti. Alman devi 6 maçta aldığı 5 galibiyet, 1 mağlubiyet ve 15 puanla grubundan lider çıktı.

        20

        Bayern, 2. turda İtalyan devi Juventus ile karşılaştı. İlk maçı deplasmanda 2-2'lik skorla tamamlayan Alman ekibi, evindeki karşılaşmada 2-0 geriye düşmesine rağmen son dakika golüyle maçı uzatmaya götürdü. Uzatmada 2 gol daha bulan Bayern çeyrek finale yükseldi.

        21

        Çeyrek finalde Portekiz temsilcisi Benfica ile kozlarını paylaşayan Bayern, ilk maçı evinde 1-0 kazandı. Rövanşta rakibiyle 2-2 berabere kalarak adını son 4 takım arasına yazdırdı.

        22

        Avrupa futbolunun 'iki' numaralı kupası olarak adlandırılan UEFA Avrupa Ligi'nde yarı final eşleşmeleri belli oldu.

        23

        İsviçre'nin Nyon kentinde gerçekleştirilen kura çekiminde Shakhtar Donetsk ile Sevilla, Villareal ile Liverpool eşleşti.

        24

        UEFA Avrupa Ligi'nde yarı final ilk maçları 28 Nisan Perşembe, rövanş müsabakaları ise 5 Mayıs Perşembe günü oynanacak.

        25

        Avrupa Ligi kupasını müzesine götürecek takımın belli olacağı final maçı ise 18 Mayıs Çarşamba günü İsviçre'nin Basel kentinde bulunan St.Jakob-Park Stadyumu'nda oynanacak.

        26

        Çekilen kuraya göre, Villareal-Liverpool eşleşmesinin galibi, Avrupa Ligi Finali'nde ev sahibi olarka yer alacak.

        27

        İŞTE UEFA AVRUPA LİGİ'NDE SON 4 TAKIMIN YARI FİNALE GELİŞ HİKAYELERİ...

        SON 2 SEZONUN ŞAMPİYONU SEVILLA

        28

        Şampiyonlar Ligi D Grubu'nu Manchester City ve Juventus'un gerisinde 3. bitiren Sevilla yoluna UEFA Avrupa Ligi'nde devam etti.

        29

        Sevilla, ikinci turda Norveç ekibi Molde ile eşleşirken, evinde 3-0 yendiği rakibine deplasmanda 1-0 yenilmesine rağmen 3. tura yükseldi.

        30

        3. turda İsviçre temsilcisi Basel ile karşılaşan İspanyol ekibi, rakibini 0-0 ve 3-0'lık skorlarla geçerek çeyrek finale adını yazdırdı.

        31

        Son 2 sezonun UEFA Avrupa Ligi şampiyonu Sevilla, son 8'de mücadele ettiği Athletic Bilbao ile kozlarını paylaştı. İlk maçta rakibini deplasmanda 2-1 yenen Sevilla, rövanşa aynı skorla rakibine mağlup oldu. İki uzatma devresinde gol olmazken, seri penaltılar sonucu Athletic Bilbao'ya 6-5 üstünlük sağlayan Sevilla yarı finale yükseldi.

        32

        LIVERPOOL TARİH YAZARAK SON 4'TE

        33

        UEFA Avrupa Ligi'ne B Grubu'nda başlayan Liverpool, Sion, Rubin Kazan ve Bordeaux ile mücadele etti. İngiliz devi 6 maçta aldığı 2 galibiyet, 4 beraberlik ve 10 puanla grubundan lider çıktı.

        34

        Kırmızılar, 2. turda Alman ekibi Augsburg ile eşleşirken, deplasmanda alınan 0-0'lık sonuç sonrası rövanşta rakibini 1-0 yenerek 3. tura yükseldi.

        35

        3. turda Şampiyonlar Ligi'ndeki grubunda 3. olarak UEFA Avrupa Ligi'ne gelen Manchester United'la kozlarını paylaşan Liverpool, rakibini 2-0 ve 1-1'lik skorlarla eleyerek çeyrek finale adını yazdırdı.

        36

        Liverpool, son 8'de Borussia Dortmund ile futbol tarihine geçen bir mücadele sergiledi. Deplasmanda rakibi ile 1-1 berabere kalan İngilizler, evinde 3-1 geriye düştüğü mücadeleyi 4-3 kazanarak yarı finale yükseldi.

        43

        UEFA Avrupa Ligi'ne E Grubu'nda başlayan Villarreal, Rapid Wien, Viktoria Plzen ve Dinamo Minsk ile mücadele etti. İspanyol ekibi 6 maçta aldığı 4 galibiyet, 1 beraberlik, 1 yenilgi ve 13 puanla grubundan ikinci sırada çıktı.

        44

        Villarreal, 2. turda kupanın favorilerinden Napoli ile eşleşirken, evinde 1-0 yendiği rakibiyle deplasmanda 1-1 berabere kalarak 3. tura yükseldi.

        45

        3. turda Şampiyonlar Ligi'ndeki grubunda 3. olarak UEFA Avrupa Ligi'ne gelen Bayer Leverkusen ile kozlarını paylaşan Villarreal, rakibini 2-0 ve 0-0'lık skorlarla eleyerek çeyrek finale adını yazdırdı.