Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Trabzonspor Sadi Tekelioğlu: "Galataasaray'dan teşvik primi aldılar" - Trabzonspor Haberleri

        Bu sezon bir süreliğine Trabzonspor'u da çalıştıran Sadi Tekelioğlu, 23 yıl önce yaşadığı olayla ilgili gündeme bomba gibi düşecek bir iddiada bulundu.

        360 TV'de yayınlanan Telegol programına konuşan Sadi Tekelioğlu, 1992-93 sezonunda oyuncularının Galatasaray'dan teşvik primi aldıklarını söyledi.

        İşte Tekelioğlu'nun açıklamaları:"Ben Valery Nepomnyashchy'nin yardımcılığını yaparken oyuncularım Gençlerbirliği-Beşiktaş maçı öncesi Galatasaray'dan teşvik primi aldılar. Hani o Zalad'ın 8-0 biten meşhur maçının oynandığı sene... Aynı gün İstanbul'da 3-1 biten meşhur maçta karşılaşmanın 1 farklı bitmesi için aldılar. Teşvik primini görmedim ama biliyorum. O dönemki futbolcular isterlerse beni mahkemeye versinler."

        Sözlerinin arkasında olduğunu da belirten Sadi Tekelioğlu "Teşvik primi almayan oyuncu yoktur" diyerek ikinci bir iddia daha ortaya attı.

        Sadi Tekelioğlu'nun 'teşvik primi' iddiasında bulunduğu 1992-93 sezonda Galatasaray ve Beşiktaş 66'şar puanla ligi tamamlamış fakat +8 averaj üstünlüğüyle Galatasaray, şampiyonluk kupasını kaldıran taraf olmuştu.

        Tekelioğlu'nun yardımcılığını yaptığı Valery Nepomnyashchy yönetimindeki Gençlerbirliği ise o sezon Türkiye 1. Ligi'ni 35 puanla 10. sırada tamamlamıştı.

        (Fotomaç)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ