Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray Ergin Kupaman - Futbol Haberleri

        Türk basketbol tarihinin en başarılı coachlarından biri olan Ergin Ataman, dün rüştünü bir kez daha ispatladı.

        Galatasaray Odeabank’la çıktığı EuroCup macerasında 24 maçlık periyot sonunda zafere ulaşan Ataman, kariyerinin 3. Avrupa şampiyonluğunu kazandı. Daha önce İtalyan Siena ile 2001-02 sezonunda Saporta Kupası’nı kazanan tecrübeli antrenör, bundan 10 yıl sonra ise Beşiktaş’ta 2011-12’deki unutulmaz sezonda EuroChallenge Kupası’nda zafere ulaşmıştı. Eski adıyla Efes Pilsen’in 1995-96’da kazandığı Koraç Kupası’nda da Aydın Örs’ün yardımcılığını yapan Ataman böylece potada Türkiye’ye gelen tüm Avrupa şampiyonluklarında pay sahibi oldu.

        DEDİĞİNİ YAPTI EUROLEAGUE’E KALDI

        12 Dev Adam’ın da başantrenörlüğünü yapan Ataman sezon başında Sarı- Kırmızılı takımın Euroleague’e alınmaması üzerine sert açıklamalar yapmıştı. Kasım 2015’te “EuroCup’ı alıp otomatik olarak Euroleague’e katılacağız. Bakalım onu nasıl engelleyecekler” diyen tecrübeli çalıştırıcı, hedefini gerçekleştirdi. Ataman dün bu konuyla ilgili “Geçen sezon yaşanılan sıkıntılar nedeniyle haksız bir şekilde EuroCup’a atıldık. O zaman, bu kupayı kazanarak yeniden Euroleague’e döneceğimizi söylemiştim” diye konuştu.

        SARP ATAMAN: BABAMA TEŞEKKÜRLER!

        Mücadelenin bitiminin ardından Ergin Ataman ilk olarak G.Saray eski Başkanı Duygun Yarsuvat’a sarıldı. Başarılı çalıştırıcı daha sonra oğlu Sarp Ataman ile sevincini paylaşırken minik Sarp yayıncı kuruluşa “Kupayı kazandıkları için takıma ve babama teşekkürler” diye konuştu. Ergin Ataman, kupa töreninde madalyasını da oğluna verdi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ