Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Bursaspor Bursaspor 1-1 Galatasaray | MAÇ SONUCU - Galatasaray Haberleri
        SÜPER LİG HEYECANI HTSPOR ARENA'DA... BURSASPOR-GALATASARAY MAÇININ DETAYLARIİÇİN TIKLAYINIZ

        Spor Toto Süper Lig 31. hafta karşılaşmasında Bursaspor'a konuk olan Galatasaray, geriye düştüğü maçı 1-1'lik beraberlikle tamamladı.

        Timsah Arena'daki maçın 35. dakikasında Tomas Sivok'un golüyle 1-0 öne geçen Bursaspor, farkı arttıracak fırsatları yakalasa da ilk yarı bu skorla sona erdi. Galatasaray'ın ilk yarıdaki en önemli atağında ise Yasin Öztekin boş kaleye topu gönderemedi.

        İkinci yarıda beraberlik için baskısını kuran Galatasaray, 50. dakikada yaşanan karambolde Olcan Adın ile golü buldu ve skoru 1-1'e getirdi.

        Kalan dakikalarda iki ekip de net gol fırsatlarından yararlanamayınca mücadele 1-1'lik beraberlikle sona erdi.

        Galatasaray bu sonuçla puanını 45 yaparken Bursaspor 39 puana ulaştı. Sarı kırmızılı ekip gelecek hafta Beşiktaş'ı konuk ederken Bursaspor deplasmanda Osmanlıspor ile karşılaşacak.

        BURSASPOR: 1 - GALATASARAY: 1

        STAT:Bursa Büyükşehir Belediye

        HAKEMLER:Fırat Aydınus, Bülent Gökçü, Yusuf Bozdoğan

        BURSASPOR:Harun Tekin, Hosogai, Şamil Çinaz, Sivok, Aziz Eraltay, Cem Paul Karacan (Dk. 82 Furkan Soyalp), Faty, Stoch, Batalla, Necid (Dk. 59 Deniz Yılmaz), Kubilay Kanatsızkuş (Dk. 74 Mert Örnek)

        GALATASARAY:Muslera, Sabri Sarıoğlu, Denayer, Hakan Balta, Carole, Emre Çolak, Selçuk İnan, Yasin Öztekin, Podolski, Olcan Adın, Umut Bulut (Dk. 72 Volkan Pala - Dk. 86 Tarık Çamdal)

        GOLLER:Dk. 35 Sivok (Bursaspor), Dk. 49 Olcan Adın (Galatasaray)

        SARI KARTLAR:Dk. 45 Podolski, Dk. 90+2 Olcay Adın (Galatasaray)

        MAÇTAN POZİSYONLAR (İLK YARI)

        7. dakikada Olcay Adın'ın orta alandan gönderdiği pasta hareketlenen Yasin Öztekin, ceza sahası dışına çıkan kaleci Harun Tekin'i de çalımladı. Daha sonra sağ çaprazdan ceza sahasına giren ve Bursaspor defansının müdahalesiyle açısı kapanan Yasin Öztekin'in çaprazdan şutunda, top yan ağlarda kaldı.

        12. dakikada Bursaspor atağında Cem Paul Karacan'ın ceza sahası dışında, yaklaşık 25 metre mesafeden sert şutunda, meşin yuvarlak yandan auta gitti.

        15. dakikada Galatasaray atağında Selçuk İnan'ın pasıyla sağ kanattan ceza sahasına giren Sabri Sarıoğlu, topa sert vurdu. Kalesini zamanında terk eden ve rakibinin açısını kapatan kaleci Harun Tekin, meşin yuvarlağı ayaklarıyla çeldi.

        21. dakikada Stoch'un ceza sahası dışından sert şutunda, top yandan az farkla auta çıktı.

        30. dakikada Bursaspor net bir pozisyondan yararlanamadı. Batalla ile yaptığı duvar pasıyla ceza sahasına giren Aziz Eraltay, topu arka direğe ortaladı. O bölgeye hareketlenen Kubilay Kanatsızkuş'un boş pozisyonda yaptığı kötü vuruşta, top üstten dışarı çıktı.

        31. dakikada Galatasaray'dan Denayer'in sert geri pasında Muslera'nın ıskaladığı top, direğin hemen yanından auta gitti.

        35. dakikada Bursaspor öne geçti. Sağ kanattan çizgiye kadar inen Batalla'nın içeri çıkardığı topu, Sivok altıpas çizgisi üzerinde yaptığı kafa vuruşuyla ağlara gönderdi: 1-0.

        41. dakikada Bursaspor ikinci gole çok yaklaştı. Necid'in ara pasıyla ceza sahasına giren Stoch, kaleci Muslera ile karşı karşıya kaldığı anda topa yerden sert vurdu. Meşin yuvarlak, direğin dibinden auta çıktı.

        MAÇTAN DAKİKALAR (İKİNCİ YARI)

        51. dakikada Bursaspor atağında Stoch'un pasıyla sağ kanattan ceza sahasına giren Batalla, topa çaprazdan sert vurdu. Muslera, meşin yuvarlağı son anda tokatlayarak kornere çeldi.

        61. dakikada Bursaspor atağında sol kanattan hareketlenen Aziz Eraltay, topu ön direğe doğru gönderdi. Deniz Yılmaz'ın kafa vuruşunda, meşin yuvarlak yandan az farkla auta gitti.

        79. dakikada Galatasaray atağında orta alandan aldığı topla hareketlenen ve sol kanattan ceza sahasına giren Olcay Adın'ın çaprazdan vuruşunda, top yandan auta çıktı.

        83. dakikada sarı-kırmızılıların sağ kanattan kazandığı serbest atışı kullanan Selçuk İnan, topu kale alanına doğru gönderdi. Pozisyonu iyi takip eden Olcan Adın'ın müsait durumda kötü vurduğu meşin yuvarlak, üstten farklı bir şekilde auta gitti.

        85. dakikada Galatasaray atağında sol kanattan ceza sahasına giden Podolski'nin sert şutunda, kaleye giden topu kaleci Harun Tekin, son anda tokatladı. Önüne düşen meşin yuvarlağı kaleye göndermek isteyen Olcan Adın'ın vuruşunda ise pozisyon autla sonuçlandı.

        TRİBÜNLER YİNE BOŞ KALDI

        Bursaspor ile Galatasaray arasında oynanan 31. Hafta karşılaşması için Timsah Arena Bursa Büyükşehir Belediye Stadı'nda kapılar saat 18.00'de açıldı. Yeşil beyazlılar 21 bin kombine olmasına karşın gişelerden yaklaşık 12 bin biletin satıldığı belirtildi. Bursaspor'u yaklaşık 20 bin yeşil beyazlı taraftar destekledi.

        U21 SON ANDA KAZANDI 5-4

        U 21 Ligi'nde liderliğini sürdüren Bursaspor, Vakıfköy Orhan Özselek Tesisleri'nde beşinci sırada yer alan Galatasaray'ı konuk etti. Birçok oyuncusunu A kadroya veren yeşil beyazlılar, gol duellosu şeklinde geçen karşılaşmada Galatasaray'ı 88. dakikada İsmail Can Çavuşluk'un attığı golle 5-4 yendi.

        GALATASARAY SAHAYI GEZDİ

        Timsah Arena'nın zeminini incelemek için çıkan ilk takım Galatasaray oldu. Sarı kırmızılı futbolcular daha sonra zemini inceledikten sonra orta alanda konuştu. Daha sonra Bursaspor sahaya çıktı. Sahaya çıkan ilk isim ise tam 10 haftadır gol atamayan Tomas Necid oldu. İki takım futbolcuları sahada koyu bir sohbet içerisine girdi.

        DENİZ YILMAZ KULÜBEDE

        İki hafta önce oynanan Akhisar Belediyespor karşılaşmasında sakatlanan ve kulüp doktorlarının 3 hafta sahadan uzak kalacağını açıkladığı Deniz Yılmaz, 18 kişilik maç kadrosuna alınması dikkat çekerken, yedekler arasında yabancılardan sadece Bakaye Traore vardı. Antrenmanlarda yer alan Sercan Yıldırım da tribüne çıkan bir başka isim oldu.

        BURSASPOR TERÖRÜ PROTESTO ETTİ

        Çarşamba günü Ulucami civarında bomba patlamasını Bursasporlu futbolcular protesto etmek amacıyla, sahaya siyah tişörtle çıktı. Yeşil beyazlı futbolcuların giydikleri tişörtlerde Ulucami'nin silüeti ile ‘Terörü lanetliyoruz" yazısının bulunduğu gözlendi. Bu arada hakemlerin ısınırken üzerlerine giydikleri siyah tişörtlerde ise Trabzonspor-Fenerbahçe maçında hakem Volkan Bayarslan'a yapılan saldırıya tepki gösteren, 'Sporda şiddete hayır' yazısı dikkat çekti.

        AZ SAYIDA GALATASARAYLI TRİBÜNDE

        Bursaspor karşılaşmasını için İstanbul'dan çok az sayıda sporsever gelirken, Bursa'da yaşayan Galatasaraylıların ilgisi yok denecek kadar azdı. Misafir takım tribününde yaklaşık 150 civarında sarı kırmızılı taraftar takımlarını destekledi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ