Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol 1. Lig Manisaspor: 1 - Sivas Belediyespor: 0 - Futbol Haberleri

        Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grup'ta son hafta maçında Sivas Belediyespor'u 1-0 mağlup eden Manisaspor, geçen sezon veda ettiği PTT 1. Lig'e döndü.

        Geçen yıl averajla Denizlispor'un gerisinde kalarak PTT 1. Lig'e veda eden Manisaspor, bu sezon mücadele ettiği Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grup'ta 34 hafta sonunda topladığı 66 puanla en yakın rakibi Kocaeli Birlikspor'un 4 puan önünde doğrudan PTT 1. Lig'e yükseldi.

        Sezonu 19 galibiyet, 9 beraberlik ve 6 mağlubiyetle kapatan Ege temsilcisi, 41 gol atıp kalesinde 27 gol gördü. Kırmızı Grup'un en az gol yiyen ekibi olan Ege temsilcisinde sezonu 13 golle kapatan Bahattin Köse en golcü isim oldu.

        Bu yıl 34 haftanın 26'sında liderlik koltuğunu kaptırmayan Manisaspor, 22. haftada en yakın rakibi Kocaeli Birlikspor'la aradaki puan farkını 9'a kadar yükseltmesine rağmen 31. haftada averajla ikinci sıraya gerilemişti. Geçen hafta liderlik koltuğuna tekrar yükselen Ege temsilcisi bu avantajını korumayı başardı.

        Daha önce Süper Lig'de 6 sezon mücadele eden Manisaspor, PTT 1. Lig'de 28 yılda çıktığı 930 maçta 304 galibiyet, 259 beraberlik ve 367 mağlubiyet aldı. Müsabakalardan bin 11 gol atan Ege temsilcisi, kalesinde bin 173 gol gördü.

        MANİSASPOR: 1 - SİVAS BELEDİYESPOR: 0

        STAT: Manisa 19 Mayıs

        HAKEMLER: Volkan Şeker, Mehmet Şengül, Mustafa Gül

        MANİSASPOR: Bayram, Berk, Metin, Hasan Ahmet (Dk. 54 Mertan), Timur, Nuri, Erman, Ozan Sol (Dk. 87 Hakan), Muhammet Sercan, Savaş, Bahattin (Dk. 90+1 Ümit Yasin)

        SİVAS BELEDİYESPOR: Osman, Murat, Aykut Emre (Dk. 79 Kaan), Berkay, Atilla, Ozan (Dk. 45 Mehmet), Niyazi Batuhan (Dk. 57 Ömer), Yakup, Ali, Adem, Muhammed Enes Yılmaz

        GOL: Dk. 8 Bahattin (Manisaspor)

        SARI KARTLAR: Dk. 71 Ozan Sol, Dk. 90+2 Bayram (Manisaspor)

        MAÇ ÖNCESİ OLAY AÇIKLAMALAR...

        SPOR Toto 2'nci Lig Kırmızı Grup'ta son haftaya Kocaeli Birlikspor'un 2 puan önünde lider giren Manisaspor'un bugün Sivas Belediyespor'la oynanacak şampiyonluğu belirleyecek maçtan önce siyah beyazlı futbolcular, "Başkan Abdullah Mergen'e rağmen şampiyonluk" açıklaması yaptı.

        Medya kuruluşlarına gönderilen yazılı açıklamada Başkan Mergen'in kendilerine, "Şampiyonluk benim çok da umrumda değil" dediğini iddia eden futbolcular, "Biz futbolcular, teknik heyet, taraftarlar ve kulüp personeli olarak üzerimize düşeni fazlasıyla yaptığımızı düşünüyoruz. Bugün de bunu şampiyonlukla taçlandıracağımızdan kimsenin şüphesi olmasın" ifadesine yer verdi.

        "Manisa halkı, Manisaspor camiası, cefakar taraftarlarımız ve kamuoyunun dikkatine" diye başlayan açıklamada, perşembe günü yaşanan bir skandal nedeniyle bildiriyi yazmanın kaçınılmaz olduğu belirtildi.

        "Manisa halkı, Manisaspor camiası, cefakar taraftarlarımız ve kamuoyunun dikkatine" diye başlayan açıklamada, perşembe günü yaşanan bir skandal nedeniyle bildiriyi yazmanın kaçınılmaz olduğu belirtildi. Açıklama şöyle devam etti:

        "Gümüşhanespor maçı primiyle patlak veren olay üzerine, yok denecek kadar az güven olayı tamamen bitme derecesine gelmiştir. Koca bir yıl formasını terlettiğimiz bu büyük Manisaspor camiası yanlış ellerde yönetildiği sürece bu sorunların sonu asla gelmeyecektir. Bizler sıkıntı çektik, bizler kırıldık, bizler yorulduk ama varsın bu takım için helali hoş olsun. Amacımız bundan sonrasını kurtarabilmek. Sırf bütünlük bozulmasın diye uzun süredir sustuk. Ama bunların bizim ağzımızdan duymanız sizin hakkkınızdı. Biz evimizin, ailemizin rızkını ararken, başımızda olan kişi hak ettiklerimizi kendi yatırımları uğruna rahatça harcayabildi. Söyleneceklerin sonu yok ama biz yine saygı çerçevesinde bunları sizlerle paylaşıyoruz. Hakkınızı helal edin ve ne kadar da sıkıntı çeksek biz de sizler gibi Manisasporluyuz."

        İDDİALAR NEYDİ?

        Perşembe günü Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün'ün Gümüşhane galibiyeti için vaadettiği primleri futbolculara dağıtmasına rağmen Başkan Mergen'in kulüp primini vermediği için sert tartışmalar yaşandığını öne sürüldü. Futbolcuların açıklamasındaki, "Ödenmeyen taksitler, tutulmayan vaatler ve kulübe giren paraların nereye kaybolduğu soruları hepinizin de bildiği tek bir kişiyi göstermektedir" cümlesiyle Mergen'i suçladığı iddia edildi

        "HESAPLARI GÖRÜLÜCEK"

        Manisasporlu futbolcuların, yazılı bir açıklama yaparak Manisa halkına ve siyah beyazlı taraftarlara şikayet ettiği Başkan Abdullah Mergen, olaya büyük tepki gösterdi. "Şampiyonluk benim çok da umrumda değil" dediği öne sürülen Başkan Mergen, konuyla ilgili görüşünü soran DHA muhabirine, "Tokmak kimin elinde? Toplu olarak hesapları görülecek" karşılığını verdi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ