Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Beşiktaş Beşiktaş'ta Oğuzhan, Gomez ve Sosa etkisi - Beşiktaş Haberleri

        Zor geçmesi beklenen Kayserispor maçını 4-0 gibi farklı bir skorla kazanan Beşiktaş, ligin bitimine3 hafta kala 73 puanla zirvenin tadını çıkarıyor. Emin adımlarla şampiyonluğa yürüyen Beşiktaş, kalan 3 haftada şampiyonluğu bırakmaya da pek niyetli görünmüyor.

        Sezonun büyük bir bölümünde takımın skor yükünü taşıyan üç futbolcu olan Oğuzhan, Gomez ve Sosa'ya dün akşam Quaresma'nın da eşlik etmesiyle Vodafone Arena'da adeta futbol şov seyredildi.

        31'inci hafta itibari ile 73 puana sahip olan ve 70 gol atan Beşiktaş'ta, OGS (Oğuzhan- Gomez- Sosa) üçlüsü toplam 39 gol ve 24 asistlik performans sergilediler.

        Bu sezon kendini ispatlama savaşında olan üç oyuncudan Oğuzhan ve Gomez performansları sonucu Milli Takımlarının değişmez oyuncuları olmayı başarırken, Sosa ise 10 numara pozisyonun hakkını vererek bir bakıma yeniden doğdu.

        OĞUZHAN İKİ YILIN ACISINI ÇIKARTIYOR

        İki yıllık duraklama döneminin ardından Şenol Güneş'in teknik direktörlüğe gelmesiyle yeniden şahlanan Oğuzhan, oynadığı futbol ile 8 numara pozisyonundaki oyuncunun bir takım için neler yapması gerektiğini adeta ders niteliğinde her maç sahaya koyuyor.

        Atiba'nın defansif özellikleriyle Oğuzhan'ın ofansif özelliklerinin birbirini tamamlaması sonucu bir çok maçta orta saha kontrolü tamamen Beşiktaş'ın elinde bulunuyor. Hal böyle olunca da siyah-beyazlılar için pozisyona girmek ve gol tamak zor olmaktan çıkıyor.

        Bu sezon atılan bir çok gol, hazırlanış ve pas trafiği açısından güzelliğiyle defalarca örnek gösterilirken bu gollerin hepsinin organizasyonunda Oğuzhan'ın olması, tesadüf değil yeteneğin sergilenmesi olarak görülüyor. Şu ana kadar 9 gol 7 asist ile oynayan genç yetenek, resmen eleştirilerle geçen son 2 sezonun acısını çıkartıyor.

        GOL MAKİNASI GOMEZ

        Hiç şüphesiz ki Mario Gomez şampiyonluğun kazanılması halinde Beşiktaş tarihinde unutulmayacak futbolcuların başında gelecek. Fiorentina'dan geldiğinde son iki sezonuna bakıp kendisi hakkında şüphe duyanlara daha ilk haftalardan cevap veren Gomez attığı 24 gol ve yaptığı 5 asist ile hem Beşiktaş'ı şampiyonluğa taşıyor hem de gol krallığına koşuyor.

        15 yıldır gol kralı çıkaramayan siyah-beyazlılarda Mario Gomez 24 golle en yakın rakibi Eto'o ve Rodallega'nın 5 gol önünde bulunuyor ve krallığın bir numaralı adayı olmaya devam ediyor. Yönetim, kalıp kalmayacağı konusunda hala düşünme aşamasında olan Alman panzerinin yeniden Beşiktaş'ı seçeceğine olan inancını koruyor ve kalacağına inanıyor. Mario Gomez 31'inci hafta itibari ile 24 gol ve 5 asistlik bir performansa sahip ve gol atmaya devam ediyor.

        10 NUMARA ARJANTİNLİ SOSA

        Geçen sezon katıldığı Beşiktaş'ta zaman zaman uyum sorunu ve sakatlık problemleri yaşadığı için tam anlamıyla faydalı olamayan Jose Sosa, bu sezonun tamamında 10 numara olarak beklentileri fazlasıyla karşılıyor.

        Attığı şık paslar ve hayati goller ile takıma can veren Jose Sosa, 6 gol ve 12 asistlik performansa sahip. Sosa'nın öne çıkan bir özelliği de bu asistlerin 6 tanesini Gomez'e yapması. Sosa, her ne kadar lige iyi başlamasa ve ilk 13 haftada sadece 1 asist yapsa da, bu haftadan sonra adeta şahlandı. Kayserispor ve Osmanlıspor maçlarını tek başına alan Tangocu bu maçlarda 6 puanı doğrudan Beşiktaş hanesine yazdırdı. İkinci devrede de fırtına gibi esen Arjantinli, frikik golleri ve asistler ile her maça etki etti ve dün akşam da yaptığı iki asist ile maçın kahramanlarından biri olmayı başardı.

        İşte OGS'nin bu sezon yaptığı katkılar

        Toplam 39 gol 24 asist

        Oğuzhan Özyakup 9 gol 7 asist

        Gomez 24 gol 5 asist

        Sosa toplam 6 gol 12 asist. (Bu asistlerin 6 tanesi Mario Gomez'e)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ