Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Şampiyonlar Ligi Bayern Münih-Atletico Madrid karşılaşmasında düdük çalan Cüneyt Çakır'a ev sahibi ekipten tepki geldi - Futbol Haberleri
        1

        Bayern Münih-Atletico Madrid karşılaşmasında düdük çalan Cüneyt Çakır'a ev sahibi ekipten tepki geldi.

        2

        Almanlar Antoine Griezmann'ın attığı golde ofsayt olduğunu savunurken, İspanyol ekibine verilen penaltıda ise hareketin ceza sahası dışında olduğu iddiasını ortaya attı.

        3

        Bayern Münih Başkanı Karl Heinz Rummenigge, Cüneyt Çakır'ı sert bir şekilde eleştirdi.

        4

        Türk hakemin Şampiyonlar Ligi'nde geçtiğimiz hafta Manchester City-Real Madrid karşılaşmasında da düdük çaldığını anımsatan Alman futbol adamı, "Kendimizi biraz kandırılmış hissediyoruz. Gol ofsayttı, penaltı ise dışarıdaydı."

        5

        "Bir hakem yedi gün içinde iki maçta birden görev alıyor. Belki de UEFA işi biraz abartıyor" dedi.

        6

        UEFA YETKİLİSİ İDDİASI
        Rummenigge ayrıca bir UEFA yetkilisinin de bu maçtaki hakem performansını beğenmediğini ve utanç verici bulduğunu kendisine ilettiğini öne sürdü.

        7

        Takımın performansından ise memnun olduğunu dile getiren Bayern Başkanı, "Takımımız iyi oynadı. Kazanmayı ve Milano'ya gitmeyi hak ettiler. Utanacak halimiz yok" yorumunu yaptı.

        8

        'HAKEM YÜZÜNDEN KAYBETMEDİK'
        Maçta 90 dakika forma giyen Bayern kaptanı Philipp Lahm ise kulüp başkanına göre daha temkinli konuştu.

        9

        Deneyimli futbolcu, "Elenmemizdeki asıl sebebin hakem olduğunu sanmıyorum. Önce kendi yaptıklarımıza bakmalıyız" ifadelerini kullandı.

        10

        Guardiola ise, "Hakem Cüneyt Çakır'dan konuşmak istemiyorum. Burada sadece futbol konuşalım, başka şeyler değil."

        11

        ATLETİCO CEPHESİ
        Cüneyt Çakır'ın verdiği penaltı kararı sonrası, olumlu kullanamasa da pozisyonun kahramanı Fernando Torres, maçın ardından yorum yaptı.

        12

        Torres, "Maçtan sonra tekrar izledim. Pozisyon kesinlikle penaltı değil. Fakat, hakemler de insan ve hata yapabilirler." dedi.

        13

        İspanyol basınında, maçın hakemi Cüneyt Çakır ile ilgili yazılarda görüş ayrılıkları olsa da genel anlamda olumlu görüşler yer aldı.

        14

        Marca gazetesi, Cüneyt Çakır'ın "mükemmel" bir hakemlik yaptığını yazarken, maçın önemli anlarında verilen kararlarla ilgili şu yorumlarda bulundu: Çakır büyük bir hakemlik yaptı. 33. dakikada Gimenez'in hareketine verdiği penaltı ve sarı kart kararı doğruydu.

        15

        "54. dakikada Torres topa dokunduğunda Griezmann rakibinin çok az farkla önündeymiş gibi gözükse de öyle değildi. Alaba, durumu değiştiriyordu. Griezmann'ı düşürmesinden dolayı belki de Xabi Alonso'ya kart göstermedi ama zor anlarda doğru kararlar verdi."

        16

        "Yedek kulübesinden gelen müdahaleleri kayda almadan adil davrandı. 74. dakikada Bayern'in attığı golün pozisyonunda Vidal, Filipe Luis'e faul yapmamıştı. Oyunu devam ettirdi. 83. dakikadaki penaltı pozisyonunda Torres'e yapılan faullü hareket, ceza sahası dışında olsa da ceza sahası içine kadar devam etti. O yüzden iyi karardı."

        17

        As gazetesi, "Çakır, kararlarında asla ev sahibi takımdan yana olmadı" ifadesini başlığına çıkararak, "Çakır, Griezmann'ın golünde ve Torres'in penaltısında hata yaptı ama çok disiplinliydi. Özellikle ilk yarı hiçbir hatalı karar vermedi." yorumunda bulundu.

        18

        El Mundo Deportivo gazetesi de hakem Cüneyt Çakır'a orta düzeye karşılık gelen iki yıldız verdi. ABC ve El Pais gazeteleri ise Cüneyt Çakır'ın Torres'in pozisyonunda verdiği penaltıda hata yaptığını, faulün ceza sahası dışında olduğunu yazdı.

        (Skorer)

        19

        Şampiyonlar Ligi’nde Atletico Madrid lehine tartışmalı bir karar veren Türk hakem Cüneyt Çakır’ın notu belli oldu.

        20

        Alman cephesinden büyük eleştiri alan Çakır’ın botunun 8.5 olarak belirlendiği ifade edildi.

        21

        Gözlemci Layec’in Cüneyt Çakır’a ‘çok beğenilen performans’ anlamına gelen 8.4 puan verdiği, ayrıca Atletico Madrid lehine verilen çok kritik pozisyondaki penaltı kararının doğru olmasından dolayı +1 puan bonus vererek 8.5 puana yükselttiği öğrenildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ