Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Trabzonspor PFDK toplantısında ceza tartışması - Trabzonspor Haberleri
        1

        HABERTÜRK SPOR / Erdem AKBAŞ

        Süper Lig’in 30. haftasında oynanan Trabzonspor-F.Bahçe maçı oldukça çirkin görüntülere sahne olmuş, kendini bilmez bir holigan sahaya atlayıp hakem Volkan Bayarslan’a tekme tokat saldırmıştı.

        2

        Taraftar hakkında adli süreç başlatılırken, Bordo-Mavili kulüp yaşananlar nedeniyle PFDK’ya sevk edilmişti.

        3

        7 kişiden oluşan Disiplin Kurulu, dün Trabzon’a verilecek cezayı belirlemek için bir araya gelirken, bu toplantı oldukça çetin tartışmalara sahne oldu.

        4

        TRABZONLU ÜYE ‘2 MAÇ’ DEDİ

        Üyeler, en doğru ve en adil kararı vermek için uzun süre fikir alışverişinde bulurken, Disiplin Kurulu tarihinde belki de ilk kez böylesine ciddi anlaşmazlıklar yaşandı.

        5

        Karar, 4’e 3 oy çokluğu ile alınırken; azınlıkta kalan 3 üyenin biri 6, diğeri 7, başka bir üye ise 8 maç verilmesini istedi.

        6

        Trabzonlu üye Fatih Erdöl, 2 maçın yeterli olduğu görüşünü savunurken, diğer 3 üye de cezaların az olması gerektiği görüşünü ortaya koydu.

        7

        OLİMPİYAT’TAKİ DERBİ EMSAL

        Toplantının ardından karar aşamasına geçildi ve 4’e 3 oy çokluğu ile Trabzon’a 4 maç seyircisiz oynama cezası verildi. PFDK’nın bu kararda; 2013-14’teki Beşiktaş-G.Saray maçını emsal aldığı ortaya çıktı.

        8

        Olimpiyat’ta oynanan o maçın son dakikalarında çok sayıda Siyah-Beyazlı taraftarlar sahaya girmiş, mücadele tatil edilmişti. 3-0 hükmen mağlup sayılan Beşiktaş’a 4 maç seyircisiz oynama cezası verilmişti. Öte yandan 4 maçlık cezaya karşılık para cezasının en üst seviyeden verilmesiyle durumun dengelemeye çalışıldığı belirtildi.

        9

        RİZE VE KASIMPAŞA MAÇLARI SEYİRCİSİZ

        TFF’nin 4-0 F.Bahçe lehine tescil ettiği maçla ilgili PFDK’dan yapılan açıklamada, Trabzon’a sahaya olayları nedeniyle 4 resmi müsabakayı kendi sahasında seyircisiz oynama cezası ve 450 bin TL para cezası verildiği belirtildi.

        10

        Çirkin ve kötü tezahürat eyleminin bu sezon 2. kez gerçekleştirilmesinden dolayı 50 bin TL daha ceza kesilen Fırtına’ya spor ahlakına aykırı pankart nedeniyle 15 bin TL fatura çıktı.

        11

        Stadyuma usulsüz seyirci alımından dolayı da 100 bin TL ceza kesilen Fırtına, bu sezonki Rize ve Kasımpaşa maçlarını seyircisiz oynayacak, kalan 2 maçlık cezayı ise önümüzdeki sezon çekecek.

        12

        CEZA İÇİN NE DEDİLER?
        MERİÇ MÜLDÜR: BU KARAR OLAYLARA ÇANAK TUTAR
        İçişleri ve Spor Bakanlarının, emniyet genel müdürünün, hakimlerin, savcıların katıldığı Sporda Şiddet Çalıştayı’nda “Teröre taviz verilmeyecek” deniyor, aynı gün çıka çıka 4 maç ceza çıkıyor. Bir kendini bilmezin yaptıklarının cezasını kulüp çekmesin ama bu iş nerede duracak, nasıl durdurulacak?

        13

        Devlet 3-5 saat sonra serbest bırakıyor, hatta holigan şöhret oluyor. Trabzon halkının yarısı destek veriyor. Caydırıcı olmaktan uzak bu cezalar terörü bitirmez, daha vahim olaylara çanak tutar.

        14

        SERDAR ALİ ÇELİKLER: ENGİN NEDEN 11 MAÇ ALDI?

        Sahaya inip hakem dövmek 4 maç ise bundan sonra her takım, bu işe yeltenebilir. O zaman zamanında Cüneyt Çakır’ın yakasına yapışan G.Saraylı Engin Baytar neden 11 maç ceza aldı. Demek ki futbolcu hakeme vurunca 11 maç, taraftar sahaya inip ciğerini deşince 4 maç... Bu karar çok belli ki siyasi. Daha da fazla söylenecek bir şey yok.

        15

        ATİLLA TÜRKER: CEZA CAYDIRICI OLMALIYDI

        Bu tür cezalar verilirken, çok dikkatli olunması gerekiyor. Çünkü burada önemli olan caydırıcılık unsurudur. Sahaya atlayan ve hakemi döven o holigan, adli yargıda da şimdilik olmak kaydıyla paçayı ucuz kurtardı. Ancak tek düşündürücü olan şey çıkan bu kararın, yarınlarda bu olay için emsal teşkil etmesidir.

        16

        ALİ GÜLTİKEN: FATURA KESİLMESİ GEREKEN KULÜP MÜ?

        Bugün verilen cezanın azlığı ve çokluğu tartışma konusu. Fakat yıllardan beri çözemediğimiz bir şey var. İcraatı gerçekleştiren Türkiye’de elini kolunu sallayarak geziyor. Yaptıkları da yanına kar kalıyor. Ama cezayı kulüp alıyor.

        17

        Yani aslında gerçek cezayı alması gereken ve bu işin sorumlusu olanlar, bugüne kadar ceza almıyor. Almadığı için de cesaret bulup tekrar tekrar bu işleri yapabiliyorlar. Kanunları çıkarttık ama maalesef uygulayamıyoruz.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ