Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Diğer Leicester City'den önce yaşanan mucize şampiyonluklar - Futbol Haberleri
        1

        Leicester City'nin Premier Lig'de şampiyonluğa ulaşması dünya futbol tarihinin en büyük mucizeleri arasında yerini aldı.

        2

        Sezon başında küme düşmesi beklenen mavi-beyazlılar, her hafta engelleri birer birer aşıp devlerin arasından sıyrılarak zafere ulaştı.

        3

        İçinde birçok hikaye barındıran bu başarı, spor sahalarında imkansız diye bir şey olmadığını ve bu oyunun neden bu kadar güzel olduğunu herkese bir kez daha gösterdi.

        4

        Leicester'ın şampiyonluğu akıllara daha önce gerçekleşen 'peri masallarını' getirdi.

        5

        Avrupa'nın büyük liglerinde beklenmedik başarılara imza atan takımları hatırlayalım...

        6

        Deportivo - 1999/2000

        72/73 sezonunda ligden düşen Deportivo, 91/92'de tekrar en üst lige gelebildi. Barcelona ve Real Madrid'in arasında birkaç kez zirveyi zorlayan Deportivo, 99/00 sezonunda asıl patlamayı yaşadı.

        7

        Futbolseverlerin hala ezbere saydığı Makaay'lı, Mauro Silva'lı, Djalminha'lı takım, Barcelona'nın 5 puan önünde şampiyonluğa ulaştı. Daha sonra ikişer kez 2 ve 3. sıralarda yer bulan 'El Turco' giderek o güzel günlerden uzaklaştı.

        8

        BOAVİSTA - 2000/2001

        90'larda başaltı takımlardan olan Boavista, 98/99 sezonunda 2. olarak şampiyonluğa göz kırptı. Porto'nun hegamonya kurduğu ligde siyah-beyazlılar 00/01 sezonunda zafere ulaşmayı başardı.

        9

        Başarısını birkaç yıl sürdüren Boavista, 03/04 sezonunda hakemlere rüşvet vermek suçundan 2. lige düşürüldü. Daha sonra 3. ligi de gören takım şampiyon oldukları dönemi mumla arıyor.

        10

        BURSASPOR - 2009/2010

        Süper Lig'in gediklisi Bursaspor, 03/04 sezonunda küme düşerek taraftarlarına büyük üzüntü yaşattı. 2 sezon sonra geri dönen Timsah, orta sıralarda, şampiyonluğa çok uzak yıllar geçirdi. 09/10 sezonuna da 5 maçta 2 galibiyetle başlayan Bursaspor'un mutlu sona ulaşabileceği kimsenin aklından geçmiyordu.

        11

        Ertuğrul Sağlam yönetimindeki yeşil-beyazlılar Sercan Yıldırım, Ozan İpek, Volkan Şen gibi genç futbolcularıyla Ömer Erdoğan, Ivankov, Ali Tandoğan ve Hüseyin Çimşir'den oluşan tecrübeli isimlerin harmanlanmasıyla muhteşem bir hikaye yazdı.

        12

        Son haftada Beşiktaş'ı mağlup eden Bursaspor, rakibi Fenerbahçe'nin Trabzonspor'a puan kaybetmesiyle şampiyonluk kupasına uzandı. Yeşil-beyazlılar başarısını sürdürülebilir hale getiremedi, bir daha şampiyonluğun kıyısına bile yaklaşamadılar.

        13

        MONTPELLİER - 2011/2012

        09/10 sezonunda Ligue 1'e gelen Montpellier, tabloda 5. sırada yer bularak büyüklere 'Ben buradayım' mesajı verdi. Sonraki sezon 14.'lükle hüsran yaşanırken 11/12 sezonunda mucize gerçekleşti. İsimlerine sonradan aşina olacağımız Giroud, Belhanda ve Yanga-Mbiwa'nın taşıdığı takım, dev yatırımlar yaparak ligi domine etmeyi planlayan PSG'yi alt etti.

        14

        Bu mucizeyle ilgili en büyük hayal kırıklığını ise Hasan Kabze yaşadı. Sezona Montpellier takımında başlayan golcü, ligin 2. yarısında Orduspor'a transfer oldu. Eski takımı yüzyıllarca unutulmayacak bir zafere imza atarken; o, Orduspor ile ligi 14. sırada bitirdi.

        15

        Montpellier'in masalı sadece bir sezon sürdü, daha sonra ligde ulaşabildikleri en iyi derece 7.'lik oldu.

        16

        Bu takımların dışında Hollanda'da 08/09'da Az Alkmaar, 09/10'da Twente ve Belçika'da 14/15'te Gent'in şampiyonlukları yine beklenmedik zaferler arasında yerini aldı.

        17

        Mutlu sona ulaşan takımları saydık... Ancak kupayı kaldıramasa da gösterdikleri mücadeleyle hafızalara kazınan kulüpler de oldu.

        18

        02/03 sezonunda Kovacevic ve Nihat Kahveci ikilisiyle La Liga'da fırtınalar estiren Real Sociedad, sondan bir önceki hafta Celta Vigo'ya mağlup olarak şampiyonluğu bıraktı. Bask temsilcisi, Real Madrid'in 2 puan gerisinde kalırken Nihat Kahveci sebebiyle Türk futbolseverler için de unutulmaz bir yıl yaşandı.