Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Beşiktaş Galatasaray Beşiktaş derbi maçı ne zaman, saat kaçta? GS BJK maçı hangi kanalda? - Galatasaray Haberleri

        Bu sene bir hayli çekişmeli geçen Süper Lig'de artık son virajlara giriliyor. Liderlik yarışında Beşiktaş ile Fenerbahçe arasındaki mücadele üç puanlık fark seviyesini korurken, bu hafta oynanacak olan Galatasaray Beşiktaş maçı zirve mücadelesi için kilit bir rol oynayacak. Peki Galatasaray-Beşiktaş maçı ne zaman, saat kaçta başlayacak? İşte maç hakkında detaylar...

        GALATASARAY BEŞİKTAŞ DERBİ MAÇI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA OYNANACAK?

        Spor Toto Süper Lig'in 32.haftasıkapsamında oynanacak Galatasaray Beşiktaşmaçı 08 Mayıs Pazargünü, saat 20:00'da, Lig TVkanalından canlı izlenebilecek. Karşılaşmayı Mete Kalkavanyönetirken, yardımcılıklarını Serkan Ok ve Esat Sancaktarüstelenecek.

        Süper Lig'de sezonun tamamlanmasına 3 hafta kala 73 puanla zirvede yer alan ve ikinci Fenerbahçe'nin 3 puan önünde bulunan siyah-beyazlı takım, Galatasaray ile oynayacağı kritik derbiden galibiyetle ayrılarak, şampiyonluk yolundaki avantajını korumayı hedefliyor.

        Beşiktaş, ligi ilk 5 sırada tamamlayarak Avrupa kupalarına katılım hakkını elde etmeyi hedefleyen, 45 puan ve averajla 6. sırada bulunan Galatasaray ile sezonun ilk yarısında oynadığı derbiyi 2-1 kazanmıştı.

        MUHTEMEL 11'LER

        GALATASARAY: Fernando Muslera, Sabri (Koray), Jason Denayer, Hakan Balta, Lionel Carole, Emre Çolak, Selçuk İnan, Olcan (Sinan), Wesley Sneijder, Yasin Öztekin, Lukas Podolski

        BEŞİKTAŞ: Tolga Zengin, Andreas Beck, Marcelo, Dusko Tosic, İsmail Köybaşı, Atiba Hutchinson, Oğuzhan Özyakup, Ricardo Quaresma, Jose Sosa, Olcay Şahan, Mario Gomez

        LİGDE 116. RANDEVU

        Galatasaray ile Beşiktaş, yarın TT Arena'da oynanacak maçla birlikte Süper Lig'de ki 116. randevusuna çıkacak. Bu müsabakalarda Galatasaray 43 galibiyet alırken, Beşiktaş ise 31 kez sahadan 3 puanla ayrıldı. İki ekip 41 maçta ise eşitliği bozamadı. Galatasaray, siyah-beyazlı takımı konuk ettiği 58 maçta 24 kez galip gelirken, Beşiktaş ise Galatasaray deplasmanından 13 galibiyet alabildi. Sarı-kırmızılı takımın Beşiktaş'ı konuk ettiği 58 maçın 21'i ise beraberlikle sona erdi.

        SON 5 MAÇTA GALATASARAY ÜSTÜN

        Beşiktaş, bu sezon öncesi geçen sezonlarda derbilerde aldığı kötü sonuçlar sebebiyle eleştiriliyordu. Bu sezon ise Teknik Direktör Şenol Güneş'in takımın başına gelmesiyle derbi kazanmaya başlayan Kara Kartal da bu olumlu tablo sezona yansısa da geçen sezonların istatistikleri Beşiktaş'ın derbilerde rakiplerine göre geride olduğunu gösteriyor. Özellikle Galatasaray ile oynanan son 5 maçta 4 mağlubiyet alan siyah-beyazlılar, sadece bu sezonun ilk yarısında oynanan maçta sahadan galibiyetle ayrıldı. Bu 5 maçta Galatasaray, siyah-beyazlı kaleye 9 gol atarken, Beşiktaş ise rakibine sadece 2 gol atabildi.

        DEPLASMAN KARTALI

        Beşiktaş, yarın Galatasaray'a konuk olacağı maçla birlikte bu sezon 16. dış saha maçına çıkmış olacak. Deplasmanlarda sezonun en iyi takımı konumunda bulunan siyah-beyazlılar yine dış sahada ligin en golcü takımı konumunda. Şenol Güneş ve öğrencileri bu sezon deplasmanda oynadığı 15 maçta 10 galibiyet 3 beraberlik ve 2 mağlubiyetle sahadan ayrıldı. Rakip ağlara dış sahada 35 gol gönderen Kara Kartal, kendi kalesinde ise 19 gol gördü. Beşiktaş deplasmanlarda 33 puan toplarken, bu tablosuyla deplasmanda ligin en iyisi konumunda bulunuyor.

        KADRODA DEĞİŞİKLİK BEKLENMİYOR

        Beşiktaş'ta teknik direktör Şenol Güneş'in, geçen hafta 4-0 kazandıkları Kayserispor maçının ilk 11'ini derbide de sahaya sürmesi bekleniyor.

        Siyah-beyazlı takımın, derbi maçta sahaya çıkması beklenen muhtemel 11'i şöyle:

        Tolga Zengin, Andreas Beck, Dusko Tosic, Marcelo Guedes, İsmail Köybaşı, Atiba Hutchinson, Oğuzhan Özyakup, Ricardo Quaresma, Jose Sosa, Olcay Şahan, Mario Gomez.

        5 FUTBOLCU CEZA SINIRINDA

        Beşiktaş'ta Galatasaray derbisi öncesinde 5 futbolcu sarı kart ceza sınırında bulunuyor.

        Siyah-beyazlı futbolcular Mario Gomez, İsmail Köybaşı, Olcay Şahan, Necip Uysal ve Oğuzhan Özyakup, derbide sarı kart görmeleri durumunda ligin 33. haftasındaki Osmanlıspor maçında forma giyemeyecek.

        DERBİDE GÖZLER ALMAN OYUNCULARDA

        Spor Toto Süper Lig'de yarın oynanacak Galatasaray-Beşiktaş derbisinde gözler Alman golcüler Lukas Podolski ve Mario Gomez'de olacak.

        Ligde sezonun en skorer takımı konumunda bulunan Beşiktaş'ta Gomez, en fazla gol atan ikinci takım olan Galatasaray'da ise Podolski, takımlarının gol yollarındaki en etkili isimleri olarak dikkati çekiyor.

        Siyah-beyazlı formayla bu sezon Spor Toto Süper Lig, Türkiye Kupası ve UEFA Avrupa Ligi'nde 39 maçta forma giyen Mario Gomez, 26 kez fileleri havalandırma başarısı gösterdi.

        Sarı-kırmızılı formayla Spor Toto Süper Lig, Türkiye Kupası, UEFA Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Ligi'nde 40 maça çıkan Lukas Podolski ise 15 kez meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu.

        GOMEZ GOL KRALLIĞI YARIŞINDA ZİRVEDE

        Süper Lig'de gol krallığı yarışında zirvede yer alan Mario Gomez, bu sezon attığı 26 golün 24'ünü lig maçlarında kaydetti.

        Ligde Mersin İdmanyurdu ve Çaykur Rizespor dışındaki tüm takımlara gol atmayı başaran Alman futbolcu, son 4 maçta da meşin yuvarlağı ağlara gönderdi.

        Siyah-beyazlı takım, Mario Gomez'in gol attığı 18 karşılaşmanın 16'sını kazanırken, 2'sinde berabere kaldı, hiç kaybetmedi.

        Alman futbolcu, bu sezon Süper Lig'de 6 maçta ikişer gol atarken, 12 müsabakada ise birer kez topu filelere yolladı.

        Gomez, Süper Lig dışındaki iki golünü ise UEFA Avrupa Ligi'nde oynanan karşılaşmalarda attı.

        DERBİLERİ SEVİYOR

        Mario Gomez, sezonun ilk yarısında Galatasaray ve Fenerbahçe ile oynanan derbi maçlarda gol sevinci yaşadı.

        Siyah-beyazlı takımın, sezonun ilk devresinde Fenerbahçe'yi 3-2 yendiği maçta 2 gol kaydeden Alman futbolcu, Galatasaray'ı 2-1 mağlup ettikleri karşılaşmada da bir kez topu ağlara gönderdi.

        Gomez, sezonun ikinci yarısında Fenerbahçe'ye 2-0 yenildikleri karşılaşmayı ise boş geçti.

        GOMEZ REKOR PEŞİNDE

        Resmi maçlarda 26 golü bulunan Mario Gomez, bir gol daha atması durumunda Beşiktaş'ın bir sezonda en fazla golle buluşan yabancı oyuncu rekorunu egale edecek.

        Siyah-beyazlı formayla bir sezonda en fazla gol atan futbolcu, 27 golle Senegalli Demba Ba olmuştu.

        Daha önce 18 golle Demba Ba ve Pascal Nouma'da bulunan Beşiktaş'ın ligde bir sezonda en çok gol atan yabancı futbolcu unvanını eline geçiren Mario Gomez, bu rekoru 24 gole çıkardı.

        GOMEZ'DEN SONRA EN FAZLA GOL CENK'TEN

        Beşiktaş'ta Mario Gomez'den sonra bu sezon resmi maçlarda en fazla golü Cenk Tosun kaydetti.

        Cenk Tosun, bu sezon çoğunda sonradan oyuna dahil olduğu 40 maçta 17 kez topu filelerle buluşturdu.

        Siyah-beyazlı ekipte Oğuzhan Özyakup 39 maçta 10, Jose Sosa da 38 maçta 8 gol attı.

        PODOLSKİ LİGDE 12 GOL ATTI

        Galatasaray'ın resmi maçlardaki en skorer oyuncusu Lukas Podolski, Süper Lig'de 12 gol kaydetti.

        Sarı-kırmızılı takım, Podolski'nin ligde gol attığı 11 maçın 6'sını kazandı, 3'ünde berabere kaldı ve 2'sinde mağlup oldu.

        Alman futbolcu, bu sezon Fenerbahçe ile oynanan iki, Beşiktaş ile yapılan bir derbide ise gol atmayı başaramadı.

        Podolski, bu sezon UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 2, Ziraat Türkiye Kupası maçlarında ise 1 gol attı.

        PODOLSKİ'DEN SONRA EN GOLCÜ OYUNCU SELÇUK

        Galatasaray'ın Podolski'den sonra bu sezon en fazla gol atan futbolcusu Selçuk İnan oldu.

        Tecrübeli futbolcu, bu sezon forma giydiği 37 resmi karşılaşmada 11 kez meşin yuvarlağı ağlarla yolladı.

        Sarı-kırmızılı takımda Yasin Öztekin 43 maçta 9, Sinan Gümüş 21 maçta 8, Umut Bulut 42 maçta 7 ve Bilal Kısa da 34 maçta 7 gol attı.

        DURSUN ÖZBEK'TEN DERBİ YORUMU

        Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, Spor Toto Süper Lig'in 32. haftasında 8 Mayıs Pazar günü sahalarında yapacakları Beşiktaş derbisinin dostluk içinde geçmesini temenni ettiğini söyledi.

        ULEB Avrupa Kupası şampiyonu Galatasaray Odeabank Erkek Basketbol Takımı'nın isim sponsorunu ziyareti sırasında gazetecilere açıklamalarda bulunan Özbek, derbiyle ilgili, "Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın oynadığı derbiler, Türkiye için çok önemli. Pazar günü de bu derbilerden bir tanesi oynanacak." dedi

        Özbek, derbinin takımlar açısından önemine vurgu yaparak, "Her iki takım için de çok önemli bir maç. Beşiktaş için ne kadar önemliyse, bizim için de o derece önemli. Hedeflerimiz var. Hak eden takımın kazanmasını temenni ediyorum. Özellikle de Galatasaray'ın kazanmasını istiyorum." diye konuştu.

        Ziraat Türkiye Kupası finalinde Fenerbahçe ile karşılaşacaklarını hatırlatan Özbek, "Galatasaray-Fenerbahçe maçları, her türlü konunun üzerinde. UEFA ile ilgili olsun olmasın, önemini hiçbir zaman kaybetmezler. Dostça, iki büyük takımın mücadelesini seyredeceğiz. Önemli bir final. Bu sezon çok renkli bir şekilde bitmiş olacak. Sezonun sonuna doğru Galatasaray-Beşiktaş derbisi, daha sonra Galatasaray-Fenerbahçe finali oynanacak. Önemli ve güzel olaylar. Dostça geçeceğini ümit ediyorum. Öyle de olması lazım." ifadelerini kullandı.

        GALATASARAY BEŞİKTAŞ BİLET FİYATLARI

        Kategori Bilet Fiyatı
        1. Kategori 400,00 TL
        Yüzevler Yemekli 400,00 TL
        3. Kategori 250,00 TL
        4. Kategori 175,00 TL
        5. Kategori 125,00 TL
        6. Kategori 90,00 TL
        7. Kategori 75,00 TL
        8. Kategori 60,00 TL
        9. Kategori 50,00 TL

        GALATASARAY HAZIRLIKLARINISÜRDÜRÜYOR

        Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'de 8 Mayıs Pazar günü sahasında Beşiktaş ile oynayacağı maçın hazırlıklarını Florya Metin Oktay Tesisleri'nde yaptığı antrenmanla sürdürdü.

        Spor Toto Süper Lig'in 32. haftasında 8 Mayıs Pazar günü yapılacak Galatasaray-Beşiktaş derbisi öncesinde sarı-kırmızılı takımda görev almış teknik direktör ve eski futbolcular, önemli müsabaka hakkında Anadolu Ajansı'na (AA) yorumda bulundu.

        Eski Galatasaray Teknik Direktörü Cevap Güler, AA'ya yaptığı açıklamada, sarı-kırmızılı takımın iyi savunma yapması durumunda derbiden puan alabileceğini söyledi.

        Güler, Galatasaray'ın UEFA'dan gelen 1 yıl Avrupa kupalarından men cezasını gelecek sezon çekmek için ilk 5'e girmek isteyeceğini vurgulayarak, "Çok kolay bir maç olmayacak. Derbilerin, kendine ait stresi ve mücadelesi olacak. Kamuoyunda o kadar büyük ilgi oluşturmadı ama önemli bir maç. Beşiktaş için şampiyonluk yolunda önemli bir müsabaka ama Galatasaray da 5. olup, her ihtimale karşı Avrupa kupalarına katılım hakkı elde etmek istiyor. Osmanlıspor'un haftaya Beşiktaş ile karşılaşacağı düşünüldüğünde Galatasaray'ın derbiden puan alması lazım. Puan alırsa, beşincilik şansı artacak. Galatasaray, bu durumdan faydalanmak isteyecektir." diye konuştu.

        Şampiyonluk yarışının Galatasaray'ı çok fazla ilgilendirmediğini aktaran Cevat Güler, "Galatasaray'ın birincilik veya ikincilik şansı yok ama tutunabileceği her yerde tutunabilmeli. Altıncı bitirmekle, beşinci bitirmek arasında çok büyük fark var. Kendi içinde stresli ve iyi bir maç olacağını düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

        Deneyimli futbol adamı, Beşiktaş'ın ileride oynayan futbolcularının formda olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

        "Beşiktaş'ta Gomez ve Quaresma, oldukça formda. Oğuzhan, Hutchinson ve Sosa, iyi performans sergiliyor. Beşiktaş'ın ileri altılısı çok iyi. Galatasaray'ın savunması sıkıntılı ama bir arada oynadıklarında bunu halledeceklerdir. Her maçın kendine göre havası var. Kimin hangi taktikle oynayacağını, ön plana çıkan oyuncuları belirleyecek. Beşiktaş'ın ilerideki 6 oyuncusu, skora etki edebilecek futbolcular. Galatasaray'da da Podolski, Yasin, Selçuk ve Sneijder önemli oyuncular. Derbide ön plana çıkacaklardır. Galatasaray'da Muslera'nın da önemi büyük. Sarı-kırmızılıların topu ayağında tutma ve gol atmada sıkıntısı yok. Öncelikli problemleri savunma. Savunmayı bütün takım yaparsa, bu karşılaşmadan puan alacaklardır."

        AYHAN AKMAN: EN UFAK HATALARI, BEŞİKTAŞ'I ŞAMPİYONLUKTAN EDEBİLİR

        Galatasaray ve Beşiktaş'ta forma giyen eski milli futbolcu Ayhan Akman, en ufak hatanın siyah-beyazlı takımı şampiyonluktan edebileceğini dile getirdi.

        Kamuoyunda Galatasaraylıların, Fenerbahçe'nin şampiyon olmasını istemeyeceği yönünde yorumlar yapıldığını hatırlatan Ayhan Akman, şöyle devam etti:

        "Herkes, 'Galatasaray, Fenerbahçe'nin şampiyon olmasını istemez.' diyor ama futbolcu öyle düşünmez. Futbolcular, oynadığı her maçı kazanmak için sahaya çıkar. Konuşulan şeyin gerçeği yansıtmadığını düşünüyorum. Galatasaraylı futbolcular, kötü giden sezonda kendini affettirme maçı olarak düşünebilir. Çok zor bir maç Beşiktaş'ı bekliyor. Galatasaray, ilk 5'e girmeyi kovalıyor ama stresi daha az hissedecekler."

        Ayhan Akman, Beşiktaş'ın şampiyonluk yarışında sonunu getirememe sorunu yaşadığını kaydederek, şunları ifade etti:

        "Beşiktaş'ın en büyük problemi, baskısı yoğun maçlarda sorun yaşaması. Bu maçın altından kalkıp, kalkmayacakları merak konusu. Sonunu getiremiyorlar. Onun için ilginç bir maç bizi bekliyor. Beşiktaş'ın bu kadar puana ihtiyaç duyduğu haftada bu maçtan galibiyetle ayrılması ihtimalini yüksek görüyorum ama Galatasaraylı oyuncuların da sonuna kadar asılmasını bekliyorum. Değişik bir maç bizi bekliyor. Sneijder'in durumu belli değil. Galatasaray için büyük bir güç. Sneijder'in oynayacağını tahmin ediyorum. Sneijder ve Podolski, Galatasaray'ın ofansif gücünü etkileyen sporcular. Onların sahadaki performansı, Galatasaray'a galibiyeti getirebilir."

        NECATİ ATEŞ: BEŞİKTAŞ, BU MAÇA AÇIK ARA FAVORİ ÇIKIYOR

        Eski Galatasaraylı futbolcu Necati Ateş, Beşiktaş'ın maça açık ara favori çıktığını söylemesine rağmen, derbilerin favorisinin olmadığını vurguladı.

        Galatasaraylı futbolcuların, gelecek sezon takımda kalabilmek için ellerinden geleni yapacaklarını kaydeden deneyimli golcü, sözlerini şöyle sürdürdü:

        "Rezil giden bir senenin ardından, bu kadar rahat 'Ben burada kalırım.' düşüncesi olmaz. Önümüzdeki seneleri düşünerek oynayacaklar. Nasıl Fenerbahçe karşılaşması, Fenerbahçeliler için zorlu geçtiyse Beşiktaşlılar için de zorlu olacaktır ama bir de gerçek var; Beşiktaş, bu maça açık ara favori çıkıyor. Aralarında 28 puan var. Çok ciddi bir fark."

        Necati Ateş, Galatasaray'ın ilk 5'e girebilmesi için derbinin çok önemli olduğunu belirterek, "Çok zor bir maç olacak. Mario Gomez, çok iyi durumda. Beşiktaş, takım olarak şampiyon olmayı çok istemiş. Çok iyi oynuyorlar. Vodafone Arena'nın açılmasıyla iyi bir hava yakaladı. Kim kazanır bilmiyorum ama güzel bir maç olacağını düşünüyorum. Hem Galatasaray'ın hem de Beşiktaş'ın kazanmaya ihtiyacı var. Galatasaray taraftarı ve futbolcular çok üzüldü. Bu sezon çok yıprandılar. Ummadıkları anda aldıkları ceza, Burak Yılmaz'ın gitmesi, bu sezonun kötü gitmesine neden oldu." değerlendirmesinde bulundu.

        GÖKHAN ZAN: BEŞİKTAŞ, GALATASARAY'IN ÇOK ÖNÜNDE GÖRÜNÜYOR

        İki takımın da formasını terleten eski futbolcu Gökhan Zan, Beşiktaş'ın derbide Galatasaray'a göre çok önde gözüktüğünü söyledi.

        Galatasaray'ın da sahaya galibiyet için çıkacağını belirten Gökhan Zan, "Galatasaray'ın Türkiye Kupası finali öncesi sahasında son derbiye çıkacak olması da kendi prestiji açısından önemli. Beşiktaş için de çok önemli bir viraj. Bu virajı hasarsız kapatıp, son iki hafta öncesi rakibiyle arasındaki puan farkını korumak isteyecek. Oyun anlayışı, oyuncu kaliteleri ve sezon performanslarına baktığımızda Beşiktaş, Galatasaray'ın çok önünde görünüyor. Beşiktaş orta saha ve forvet oyuncuları çok etkili olarak gözükürken, bir o kadar da zaafı olduğunu düşünüyorum. Beşiktaş'ın en büyük zaafı, defans bloğu. Bu bölgedeki oyuncuların önünde Hutchinson'ın olması, defansı rahatlatıyor. Hutchinson, Beşiktaş'ın omurgası durumunda. Ceza sahası içinde ve çevresinde çok iyi organize oluyorlar." şeklinde konuştu.

        Galatasaray'ın bu sezon sahanın her yerinde zaafı bulunduğunu dile getiren Gökhan Zan, "Galatasaray'da sezon başından beri, hoca sorunları, transfer politikası sorunu ve oyuncu istikrarsızlığı var. Beşiktaş'ı herkes favori gösterebilir ama Galatasaray, sahasında ve seyircisi önündeki bu maçta camiasına ve taraftarına 3 puan hediye etmek isteyecektir." ifadelerini kullandı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ