Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Beşiktaş Galatasaray Beşiktaş maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Muhtemel 11'ler! - Galatasaray Haberleri

        HABERTÜRK SPOR

        Ligde lider Beşiktaş, maçı kazanırsa 2 hafta kala şampiyonluk için geri sayıma geçecek, kaybederse Başakşehir-F.Bahçe maçı ligin kaderini belirleyecek. Bu sezon derbilerde gülemeyen Galatasaray, siftah yaparsa Avrupa yasağını savuşturmak için önemli bir fırsatı ele geçirecek. Peki Galatasaray Beşiktaş maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda başlayacak? Detaylar haberimizde...

        Ali Sami Yen Stadı’nda 28 Kasım 2010’da oynanan son derbiyi 2-1 kazanan Kartal, TT Arena’da hiç gülemedi. G.Saray, 5 maçta 4 galibiyet, 1 berabelik aldı. Sarı-Kırmızılılar ayrıca bu sezon ligde evinde oynadığı son 14 maçı kaybetmezken, 8 galibiyet, 6 beraberlik elde etti.

        GALATASARAY-BEŞİKTAŞ MAÇI NE ZAMAN?

        Spor Toto Süper Lig'in 32. haftasında Galatasaray ile Beşiktaş karşı karşıya geliyor. Galatasaray-Beşiktaş maçı 08 Mayıs Pazar(bugün) günü saat 20.00'de başlayacak. Türk Telekom Arena'nın çekişmeli derbiye sahne olacağı maç Lig TV kanalından canlı olarak yayınlanacak.

        Galatasaray ile Beşiktaş arasındaki karşılaşmayı Mete Kalkavan yönetecek. Serkan Ok ve Esat Sancaktar’ın yardımcı hakem olarak görev yapacakları mücadelede dördüncü hakem Kemal Yılmaz olacak. Karşılaşmanın çizgi hakemleri ise Murat Özcan ve Burak Taşkınsoy.

        MUHTEMEL 11'LER

        GALATASARAY: Fernando Muslera, Sabri (Koray), Jason Denayer, Hakan Balta, Lionel Carole, Emre Çolak, Selçuk İnan, Olcan (Sinan), Wesley Sneijder, Yasin Öztekin, Lukas Podolski

        BEŞİKTAŞ: Tolga Zengin, Andreas Beck, Marcelo, Dusko Tosic, İsmail Köybaşı, Atiba Hutchinson, Oğuzhan Özyakup, Ricardo Quaresma, Jose Sosa, Olcay Şahan, Mario Gomez

        SAVUNAMAYANLARIN DERBİYLE İMTİHANI

        İki takımın ligdeki istatistiklerine bakıldığında savunmada yaşadıkları problemler dikkat çekiyor. G.Saray, ne stoperlerini ne de beklerini bir türlü oturtamazken, Rhodolfo’yu sakatlığa kurban vermesi, Ersan Gülüm’ü de satmasının ardından Kartal da benzer sıkıntıları yaşamaya başladı. Ligin en golcü iki takımının (G.Saray 61 / Beşiktaş 70) randevusunda geri dörtlülerin ve kalecilerin peformansı skor açısından belirleyici olacak. G.Saray, 161 pozisyon verip, kalesinde 47 gol görürken, Beşiktaş 100 pozisyonda 32 gol yedi. Diğer istatistikler birbirleriyle benzerlik taşırken, ikili mücadelede top çalmada Beşiktaş daha iyi görüntü (501’e 612) çizdi. Ancak ikili mücadele G.Saray’dan 93 fazla top (503’e 593) kaybetti.

        USTALARIN TARİHİ GÜNÜ

        G.Saray’da 5. sezonunu geçiren Fernando Muslera, Beşiktaş karşılaşmasında TT Arena’daki 100. resmi maçına çıkacak. Uruguaylı eldiven, evinde 106 kez sahaya çıkan Selçuk İnan’ın ardından 100 maç barajını aşan 2. isim olacak. 31 yaşındaki Kaptan Selçuk İnan da bugün Sarı-Kırmızılı formayla 5. kez 40 maç barajını aşarak Popescu ve Prekazi’yi geçip kulüp tarihine adını yazdıracak. Selçuk, G.Saray’da 210 resmi mücadelede 47 gol ve 54 asistle 101 gole direkt katkıda bulunmayı başardı.

        İPLER 10'DA!

        Galatasaray’ın Beşiktaş önündeki en büyük silahı Wesley Sneijder olacak... F.Bahçe derbisinin ardından ligde 2 haftadır sakatlığınedeniyle forma giyemeyen ve son olarak Ç.Rizespor ile oynanan Türkiye Kupası rövanşında kendisini riske etmeyip derbiyi bekleyen Wesley Sneijder, Beşiktaşkarşısında Cimbom’un tüm hücum fonksiyonlarını üstlenen beyni olacak.

        5 İSİM KART SINIRINDA

        Beşiktaş’ta derbi öncesi 5 futbolcu sarı kart sınırında bulunuyor. Mario Gomez, Necip Uysal, Olcay Şahan, İsmail Köybaşı ile Oğuzhan Özyakup, bugünkü karşılaşmada sarı kart görmeleri halinde 33. haftadaki Osmanlı maçında forma giyemeyecek.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ