Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Avrupa Ligi CAS, Michel Platini'nin cezasını 4 yıla indirdi! - Futbol Haberleri

        Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi (CAS), UEFA Başkanı Michel Platini hakkındaki 6 yıllık hak mahrumiyeti cezasını 4 yıla düşürerek onayladı. Platini, 2007 yılından bu yana sürdürdüğü UEFA başkanlığı ve FIFA başkan yardımcılığı görevinden istifa edeceğini duyurdu.

        Platini, 2011'de FIFA Başkanı Sepp Blatter'in onayıyla 2 milyon franklık ödeme aldığı için 'çıkar çatışması' sebebiyle 6 yıl hak mahrumiyeti cezası almıştı. Platini, kararın temyizi için 29 Nisan'da CAS'a başvurmuştu. CAS ise bu ödemenin 8 yıl öncesine ait danışmanlık ücreti olduğuna dair ikna edici bir delil sunulamadığını belirtti.

        CAS'tan yapılan yazılı açıklamada, Platini'ye verilen 6 yıl futboldan men ve 80 bin İsviçre Frankı para cezasının, 4 yıl futboldan men ve 60 bin İsviçre Frankı para cezasına indirildiğini bildirdi.

        Mahkeme ayrıca, FIFA'nın bu sıra dışı ödemeyi bilmesine rağmen savcılar ortaya çıkarana kadar bunu ortaya çıkarmamasını da eleştirdi.

        Platini, böylece Sepp Blatter'in ardından FIFA başkanlığını üstlenme umudunu da yitirdi. FIFA Başkanı Sepp Blatter de 6 yıllık hak mahrumiyeti cezasını CAS'a taşımıştı.

        Michel Platini, CAS tarafından haklı bulunması ve cezasının kaldırılması durumunda UEFA Başkanlığı görevine geri dönebilecekti. CAS'ın cezayı kaldırmayıp, düşürerek onaylaması sonrasında Platini, UEFA başkanlığından istifa etmek zorunda kalacak. Ve UEFA'da da seçim sürecine girilecek.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ