Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Trabzonspor Trabzonspor'dan UEFA lisansı açıklaması - Trabzonspor Haberleri

        Trabzonspor Futbol Koordinatörü Yılmaz Büyükaydın, UEFA Lisansı alabilmeleri konusunda eksikliklerinin bulunduğunu söyledi.

        Büyükaydın, bordo-mavili takımın Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde gerçekleştirdiği antrenmanın ardından gazetecilere açıklamalarda bulundu.

        Trabzonspor'un UEFA Lisansı alamamasına ilişkin soruları yanıtlayan Büyükaydın, "Borcun olmadığı ve kriterleri yerine getirdiğin zaman UEFA Lisansı alabiliyorsun ama biz o kriterlerin tamamını yerine getiremedik. Bu konuda eksiklerimiz var. Tüm sorunlarını çözenler lisanslarını alıyor." dedi.

        Büyükaydın, kendi durumlarında olan kulüplere ek süre verildiğini anımsatarak, "Bu ek süre zarfında da geri kalan eksikliklerin tamamlanması isteniyor. Bu süre bildiğim kadarıyla 30 ve 60 gün arasında. 60 güne kadar bu kriterlerdeki eksiklikleri de tamamlayıp tekrar sunarsan sorun ortadan kalkıyor." diye konuştu.

        Yılmaz Büyükaydın, "Bu kriterler noktasında Özer Hurmacı ve Sefa Yılmaz'ın yaptığı başvurular etkili olmuş mudur?" sorusuna, "Hepsi olur. Bunların hepsi bir argüman. Sadece Sefa ile Özer'in değil geçmişte de var. Menajerler, kulüpler, FIFA kulüpleri var. Buradan sözleşmesini feshedip ayrılan oyunculardan mutabakat yapıp da kriterlerini yerine getirmeyen oyuncular var. Hepsi bunların bir parçası." diye yanıt verdi.

        Trabzonspor'un ekonomik konularda ciddi uğraş ve mücadele verdiğine dikkati çeken Büyükaydın, şöyle devam etti:

        "İşin özeti, bunların hepsi paraya bağlı. Para olarak bu işin çözümünü bulup borcumuz olanların elindeki çeki, senedi, gecikmiş ödemelerini tahsis edersen hepsi ortadan kalkar. Gece gündüz bu işin için uğraşıyoruz. Rakamlar küçük değil, çok büyük rakamlar. Bir anda bunları çözmek o kadar kolay gibi durmuyor ama çok birikim var. Bunların hepsini çözüme kavuşturup, neticelendirip ödemeleri yaparsanız olayın büyük bir bölümü çözülüyor. Onun için çalışmaların tamamı bu yönde."

        Büyükaydın, bir gazetecinin "Ersun Yanal kulübü icraya verdi mi?" sorusu üzerine ise "İcraya kulübü birçok insan verdi, sadece Ersun Yanal değil. Süleyman Hurma da verdi. Şota hocaya da ödeme yapamadığımız için o da mecbur kaldı verdi. Kayserispor bizim evrakları başka oyuncuya verdi. O evraklardan da bize icra geldi. Bu iş tamamen paraya bağlı. Parayla beraber eldeki senetleri ve borçları kapatmamız lazım. UEFA herkese farklı uygulama yapmıyor. Kriterlerini uygulamazsan ayırt etmeden ceza kesiyor." ifadesini kullandı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ