Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray Galatasaray Kulübü olağan divan kurulu toplantısı - Galatasaray Haberleri

        HABERTÜRK SPOR / ERHAN ADIGÜZEL

        Sarı-Kırmızılı kulübün mayıs ayı Olağan Divan Kurulu Toplantısı’na Başkan Dursun Özbek’in, EuroCup çıkışı damgasını vurdu. Divan toplantısına Galatasaray Odeabank’ın Ergin Ataman önderliğinde kazandığı Avrupa Kupası getirilirken, konuşmacıların bu başarıya değinmemelerine kızan Özbek tepki gösterdi.

        ‘BU BAŞARI KÜÇÜMSENEMEZ’

        Futbol takımıyla ilgili eleştirilerde bulunan üye Candemir Berkman’ın basketboldaki başarıyı üstünkörü geçtiğini ifade eden Özbek, sinirli bir şekilde tüm üyelere gönderme yaptı. Özbek, “Candemir Berkman, Avrupa şampiyonluğu için kısık bir ifadeyle, ‘Onları da tebrik etmek lazım’ dedi. Bu kupayı buraya getirme sebebim, G.Saray’ın bir şubesinin Avrupa çapında şampiyon olması. Bu kupa, mütevazı bütçeyle, değerli hocası ve oyuncularının sarf ettiği emek sayesinde G.Saraylılık duruşu ve G.Saraylı olmanın verdiği hazla kazanıldı. Bu kupa, küçümsenmeyecek bir kupa. Öyle kısık sesle, ‘Gazeteler yazdı, tebrik ederiz’ diye geçiştirilmesi gereken bir kupa değil. Türkiye’ye gelmiş en büyük basketbol kupası bu. Şu ana kadar hiçbir konuşmacı buna değinmedi. İlk önce söylenmesi gereken şey buydu. Emeğe saygı lütfen!” ifadelerini kullandı.

        UNDP İÇİN ÖZEL ÇEKİM

        2030 yılına kadar yoksulluğu sona erdirme odaklı küresel hedefler için BM Kalkınma Programı (UNDP) ile ortaklık kuran G.Saray’da toplumsal duyarlılık için kamu spotu hazırlandı. Kaptan Selçuk İnan, kaleci Fernando Muslera, Chedjou ve Sneijder top sektirip dört dilde “Kimseyi geride bırakmama” çağrısında bulundu. Kamu spotu çekimlerinin kamera arkasında eğlenceli dakikalar yaşandı.

        NE DEDİLER?

        KUPA ŞART

        Divan Başkanı İrfan Aktar, “Artık kupayı kazanma zaruriyeti doğmuştur”dedi. 5 yıl üst üste zarar açaklayan halka açık şirketlerin yönetimiyle ilgili tehlikeye de dikkat çeken Aktar, “Başkan az da olsa kâr edeceğimizi şifahen bildirmiştir” ifadesini kullandı.

        LUCESCU GELSIN

        Üyelerden Ergun Öztürk, Galatasaray’ı şampiyon yapmasından sonra kulüpten gönderilen Rumen hocanın takımın başına getirilmesini istedi. Öztürk, “Lucescu’yu yeniden takımın başına getirelim ve ona olan vefa borcumuzu ödeyelim” dedi.

        MUSLERA OLMASA 150 GOL YERDİK!

        Divan üyesi Candemir Berkman, takımın savunmasının tam bir felaket olduğunu dile getirip “Galatasaray’ın kalesinde Muslera değil de başka biri olsa 150-200 gol yerdik” dedi. Derbide oyundan alınması üzerine Orhan Atik’le tartışan Yasin’e de tepki gösteren Berkman, “Yasin’in antrenörüne bu hareketi kabul edilemez” diye konuştu.

        POLDI, MELO GİBİ OLACAK

        Turgay Bolayır, Podolski ve Sabri’yi eleştirdi: “Podolski, negatif motivasyonla oynuyor. Her an olay çıkaracak gibi. İkinci Melo gibi olacak. Sabri kendisinden 30 santim büyük adama (Derbide Tosic) dayılanıyor. Bu hareketler G.Saraylı futbolculara yakışmaz.”

        EN BÜYÜK SORUN MEKTEPLİ-ALAYLI

        Taner Aşkın, sürekli tartışılan konuya sözü getirdi. Aşkın, “G.Saray’ın en büyük sorunu mektepli-alaylı çekişmesidir. Bu konuyu bu duruma getirenlerin Allah belasını versin!” dedi. Aşkın, borçlar için de “Riva’yı satsan karşılayamaz. Florya’yı satsan satamazsın, çünkü arazinin büyük bir bölümü bizim değil ve ihtilaflı” değerlendirmesini yaptı.

        BORÇ-ALACAK FARKI: 970 MİLYON

        Mali raporlar hakkında bilgi veren muhasip üye İsmail Sarıkaya, kulübün borcunun 31 Aralık 2015- 31 Mart 2016 arasındaki 3 aylık dönemde 1 milyar 499 milyon liradan, 1 milyar 494 milyon liraya düştüğünü açıkladı. Alacakların 524 milyon lira olduğu, borç alacak farkının ise 963’ten 970 milyon liraya yükseldiği bildirildi. Sarıkaya, borç artışını dolar kurundaki yükselişe bağladı. 11 Kasım 2015’te borç alacak farkı 995 milyon TL’ydi. Üç aylık süreçte banka kredilerinin 676’dan 687 milyon liraya çıktığı açıklandı.

        ‘SALONDA HEDEF 10 MILYON $’

        Hayrettin Kozak, TT Arena’nın yanına salon projesinden vazgeçilmesi ve Marmaray faktörü nedeniyle Abdi İpekçi’de devam edilmesi önerisini getirdi. Başkan Özbek, GSGM arazisine yapılacak salonla bölgenin değerleneceğini belirtip “Basketten futbol maçına geçmeyi yapabiliriz. Gelecek hafta bakanlığının kaşesi vurulacak. Proje, Sarıyer Belediyesi’nin incelemesinden geçti. Bu salonda kot farkından dolayı 20 bin metre karelik ticari alan var. Kira getirisi yaklaşık 10 milyon dolar. Bir taşla iki kuş vurma amacındayım” dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ