Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Fenerbahçe Günün transfer iddiaları (17 Mayıs 2016) - Fenerbahçe Haberleri
        1

        Galatasaray'ın transfer listesinde yer alan Radamel Falcao, Türkiye ile ilgili düşüncesini net biçimde açıkladı. Kolombiyalı forvet G.Saray'la pazarlık masasına bile oturmadı ve bu transfer döneminde Türkiye'ye gelmeyi düşünmediğini ifade etti. (Sabah)

        2

        Beşiktaş yönetimi, gelecek sezon 3 kulvarda mücadele edecek takımın hücum hattına güç katmak için düğmeye bastı. Siyah-Beyazlılar’ın, bu konuda gündemine Antalyasporlu Samuel Eto’o’yu aldığı, teknik direktör Şenol Güneş’in onayının ardından temasların başlayabileceği öğrenildi. (Fanatik)

        3

        Fenerbahçe’de yolların ayrılmasına kesin gözüyle bakılan Diego Ribas’a Süper Lig’den ilk kanca Antalyaspor’dan geldi. Fenerbahçe’de yıllık 3.5 milyon Euro kazanan Diego’ya bonservis ödemeyecek olan Antalyaspor’un 2 milyon Euro ücretle oyuncuyu kadrosuna katmak için çalışma içerisinde olduğu belirtiliyor. (Fanatik)

        4

        Teknik direktör arayışlarını sürdüren G.Saray yönetimi, B planını da hazır tutuyor. Ekonomik sıkıntılar nedeniyle pahalı bir hoca getirmek istemeyen yönetim, kupanın kazanılması halinde Riekerink’le yola devam etmeyi düşünüyor. (Habertürk)

        5

        Pereira’nın kaderi bu akşamki yönetim kurulu toplantısında netleşecek. ‘Ayrılık’ kararı alınırsa Pellegrini adaylar arasında. Şilili teknik direktör ile gayriresmi yollardan ilk temas kuruldu bile. Pellegrini için aracı olan, Feghouli transferine de yön verdiği belirtilen Türk menajerin, sarı-lacivertli yönetime Kolombiya Milli Takımı'nın defans oyuncusu Eder Balanta'nın transfer edilmesi önerisi getirdiği belirlendi. (Fotomaç)

        6

        Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Falcao’nun yüksek maliyeti nedeniyle Akhisar formasıyla 21 gol atan Kolombiyalı golcü Rodallega için düğmeye bastı. (AMK)

        7

        Ara transfer döneminde İspanya’nın Real Betis takımına transfer olan Leandro Damiao, takımından ayrıldığını açıkladı. La Liga’nın ikinci yarısında R.Betis formasıyla yalnızca 3 maça çıkabilen Brezilyalı forvetin boşa çıkması, Cimbom’un yeniden eski göz ağrısıyla ilgilenebileceği yorumlarına neden oldu. (Habertürk)

        8

        Geçtiğimiz sezon adı Galatasaray'la sıkça anılan ve taraftarların alınması için sosyal medyada kampanyalar başlattığı Zlatan İbrahimovic sürpriz bir şekilde yeniden gündeme geldi. Florya'nın kapısını çalan menajer, Futbol Şubesinden Sorumlu Mehmet Özbek'le yaptığı görüşmede, şartlarda anlaşmaları halinde İsveçli yıldızı getirebileceğini ifade etti. Oyuncunun İtalyan menajeri Mino Raiola'dan alınmış ve ıslak imzaların bulunduğu belgeyi de ortaya koydu.

        9

        Menajer, İbra'nın 2 yıllık sözleşme istediğini yılda 12 milyon euro'ya Galatasaray'a 'evet' diyeceğini, 4 milyon euro imza parası ve 2 milyon euro da imaj hakkı istediğini anlattı. Ayrıca şampiyonluk halinde prim talep etti ve yapacağı reklam anlaşmalarından da kulübe pay vermeyeceğini söyledi. Menajeri dikkatle dinleyen Özbek'in bu şartlarda anlaşmalarının mümkün olmadığını belirterek görüşmeyi sonlandırdığı ifade edildi. (Fotomaç)

        10

        Adı bir süredir Kartal’la anılan Fransız kaleci Costil, Beşiktaş’ın resmi sosyal medya hesabını takibe alırken, Siyah-Beyazlılar’ın kutlama videolarını beğendi. Taraftar mesaj yağmuruna tutunca da 28 yaşındaki eldiven takibi bıraktı.

        11

        Teknik direktör arayışını sürdüren Galatasaray'da sessizlik sürerken, Sinisa Mihajlovic ismi yeniden öne çıktı. Milan'daki görevine son verilen Sırp teknik direktör ile idari menajer Cenk Ergün'ün geçtiğimiz hafta İtalya'da bir araya geldiği ancak olumsuz yanıt aldığı ifade edilmişti. Avrupa'dan beklediği teklifleri alamayan Mihajlovic'in sarı-kırmızılı takıma geri dönüş yaparak yeşil ışık yaktığı belirtiliyor. Yönetimin, Mihajlovic'le önümüzdeki günlerde masaya oturabileceği öğrenildi. Tecrübeli çalıştırıcının, Torino ile de dirsek temasında olduğu gelen haberler arasında. (Fotomaç)

        12

        İtalya Serie A’da 38 haftalık maratonun sona ermesiyle, Alex Telles bavulunu topladı, İstanbul’a dönüş hazırlığına başladı. Kiralık oynadığı İnter’in bonservisini almayı düşünmediği Brezilyalı futbolcu, yaz kampına Galatasaray’la girecek. Sarı-Kırmızılılar, astronomik bir teklif gelmemesi durumunda, yeni sezon kadrosunda Telles’e yer vermeyi ve böylece yavaş yavaş takımı gençleştirmeyi hedefliyor. (Fanatik)

        13

        Mircea Lucescu ile başkan Dursun Özbek bizzat iletişim kurdu. Rumen teknik adamın, "Sevilla maçları geçsin, tekrar konuşuruz" dediği ifade edildi. Ancak deneyimli çalıştırıcı henüz Galatasaray'a geri dönüş yapmadı. Başakşehir'i Avrupa'ya taşıyan Abdullah Avcı için de nabız yoklandı. Normalde G.Saray'a 'evet' demesi beklenen Avcı'nın kararsız kaldığı belirtiliyor. Maliyetinin yüksekliği ve 50 milyon euro transfer bütçesi istemesi Sampaoli'yi liste dışına çıkardı. Henüz bir teknik direktör bulamayan yönetim, Jan Olde Riekerink'i son çare olarak yedekte tutuyor. (Fotomaç)

        14

        Bugüne kadar alacakları konusunda ses çıkarmayan Fernando Muslera harekete geçti. Türk futbolcular gibi aldığı senetlerin ödenmesini bekleyen Uruguaylı kalecinin menajeri Daniel Fonseca'nın görevlendirdiği bir avukat kulübe başvurdu. Geçen hafta içinde ödeme alan fakat hala 2 aylık bir alacağı kulüpte bulunan oyuncunun Türk avukatı, haziran içinde tüm alacakların kapatılmaması durumunda Muslera'nın sözleşmesinde yazan maddeyi kullanarak serbest kalabileceğini iletti. (Fotomaç)

        15

        Trabzonspor'un yeni teknik direktörü Ersun Yanal'ın verdiği liste üzerinde çalışmaya başlayan scout ekibi Siem De Jong için yönetime olumlu rapor sundu. Hem takımı Newcastle'ın düştüğü hem de sürekli oynamadığı için çok uygun bir bonservis bedeline satın alınabileceği de raporda yer aldı. (Fotospor)

        16

        Yenİ sezon öncesi kaleci arayışlarını sürdüren Beşiktaş'ta, bir anda Başakşehir'in başarılı kalecisi Volkan Babacan'ın ismi gündeme geldi. Milli kalecinin, dün Beşiktaş'ın şampiyonluk resimlerini sanal alemden "beğenmesi" üzerine bu yorum yapıldı. 27 yaşındaki milli kalecinin kulübü Medipol Başakşehir ile 2018'e kadar sözleşmesi bulunuyor. (Fotomaç)

        17

        Ersun Yanal, bir önceki döneminde transfer ettirdiği Uğur Demirok’un takıma dönmesini istedi. 27 yaşındaki stoper, gelecek yıl Trabzonspor’da. (Fotomaç)

        18

        Bursaspor'un listesindeki ilk isim Sivasspor’un yıldızı Aatif... Lige tutunma şansı mucizelere kalan Yiğidolar’da takımın küme düşmesi halinde kesin olarak ayrılmayı planlayan Faslı yıldızın, Bursa’ya sıcak baktığı belirtiliyor. Sözleşmesinde 3.5 milyon Euro’ya serbest kalır maddesi bulunan Aatif’in kiralanması gündemde. (Fanatik)

        19

        Premier League çıkma mücadelesi veren Sheffield Wednesday ile Sabri Sarıoğlu flörtü devam ediyor. İngiliz basını, 2011 yılında Beşiktaş'ta, 2012 yılında da İstanbul BB'de görev yapan Carlos Carvalhal'in Sabri'yi transfer ederek tecrübesinden yararlanmak istediğini yazdı. (Fotomaç)

        20

        Gelen şampiyonluk Beşiktaş'tan ayrılacağı iddia edilen Mario Gomez'in de fikrini değiştirmiş gibi duruyor. Beşiktaş dışında hiçbir takımla görüşmediğini itiraf eden Alman golcü, daha önce bir kez Nisan ayında böyle bir karar alıp hata yaptığını düşündüğü için Beşiktaş'ın teklifini düşünmek için süre istediğini itiraf etti. Bu arada Gomez'in menajeri Ulli Ferber'in 15 gün içinde İstanbul'a geleceği ve Başkan Fikret Orman'la bir görüşme yapacağı bildirildi. Gomez'in kararının Euro 2016'dan önce netleşeceği de bildirildi. Gomez'in de sözleşme yenilemeye sıcak baktığı gelen bilgiler arasında. (Fotospor)

        21

        Trabzon ile olan kiralık sözleşmesi sezon sonunda sona erecek olan Salih Dursun'un cezalı olduğu için Kasımpaşa maçı öncesi izin aldığı öğrenildi. 24 yaşındaki futbolcunun sözleşmesinin uzatılması beklenmezken oyuncunun da arkadaşlarıyla vedalaşmaya başladığı belirtildi. Salih için Galatasaray 1.8 milyon euro para istemiş, bunun üzerine görüşmeler durdurulmuştu. (Fotomaç)

        22

        Beşiktaş'ta devre arasında Hannover'den 1.2 milyon Euro'luk satın alma bedeli ile kiraladığı Marcelo için harekete geçildi. Osmanlıspor maçında attığı gollerle adeta sözleşmeyi kapan Brezilyalı stoper için Beşiktaş yönetiminin Bundesliga'da küme düşen Hannover'e 500 bin Euro'luk bir teklif yaparak tecrübeli stoperin bonservisini almak istediği bildirildi. Beşiktaş'ta gelecek sene Rhodolfo'nun dönmesi ve bir stoper transferiyle defans hattında sorunun çözülmesi planlanıyor. Marcelo'nun gelecek sezon alternatif stoper olarak takımda tutulması hesaplanıyor. (Fotospor)

        23

        Sarı-Kırmızılılar, Beşiktaş’ta bu sezon hem sakatlıkları hem de kavgalarıyla gündeme gelerek gözden düşen iki orta saha oyuncusunu gözüne kestirdi. Veli Kavlak’ı transfer listesinin tepesine koyan Galatasaray Yönetimi, Tolgay Arslan için de nabız yoklamaya hazırlanıyor. (Fanatik)

        24

        Beşiktaş'ta devre arasında Hannover'den 1.2 milyon Euro'luk satın alma bedeli ile kiraladığı Marcelo için harekete geçildi. Osmanlıspor maçında attığı gollerle adeta sözleşmeyi kapan Brezilyalı stoper için Beşiktaş yönetiminin Bundesliga'da küme düşen Hannover'e 500 bin Euro'luk bir teklif yaparak tecrübeli stoperin bonservisini almak istediği bildirildi. Beşiktaş'ta gelecek sene Rhodolfo'nun dönmesi ve bir stoper transferiyle defans hattında sorunun çözülmesi planlanıyor. Marcelo'nun gelecek sezon alternatif stoper olarak takımda tutulması hesaplanıyor. (Fotospor)

        25

        Spor Toto Süper Lig'de kötü sezon geçiren, UEFA'dan 1 yıl Avrupa Kupaları'ndan men cezası alan Galatasaray'da yaprak dökümü başladı. Ligin devre arasında Sarı Kırmızılılar'ın Kasımpaşa Kulübü'nden transfer ettiği ancak istediğini bir türlü alamadığı için gözden çıkardığı Donk, Akhisar Belediyespor’la prensipte anlaştı. Hollandalı futbolcunun Ege ekibinin teklifine olumlu yanıt verdiği bildirildi. Galatasaray’dan da bu transfere vize çıktı. Diğer taraftan Akhisar Belediye maçını izlemek için Manisa’ya giden Donk’un babasının da kentte ilgili olumlu izlenimler edindiği ve transfere onay verdiği belirtildi. (Milliyet)

        26

        Ara transfer döneminde Beşiktaş’a Ukrayna ekibi Dnipro’dan kazandırılan Denys Boyko, Siyah-Beyazlılar’da fazla forma şansı bulamaması sebebiyle yeni sezonda başka bir takımla anlaşmak için harekete geçmişti. Bu doğrultuda menajerine yetki veren tecrübeli eldivenin, Kara Kartal’ın ligi şampiyon olarak tamamlaması ve gelecek sezon da Devler Ligi’ne direkt olarak gidecek olmasını göz önünde bulundurarak yoluna Beşiktaş’la devam etmeye karar verdiği öğrenildi. (Fanatik)

        27

        Ndiaye ve Delarge gibi çok kaliteli iki yabancıyı Süper Lig’de parlatan Osmanlıspor yine Avrupa’dan bir bomba patlatmak üzere. Avusturya Wien’in sezon sonunda sözleşmesi bitecek olan 28 yaşındaki kanat oyuncusu Alexander Gorgon ile prensipte anlaştığı öğrenilen Mor-Sarılılar, imza için gün sayıyor. (Fanatik)

        28

        Konyaspor devre arasından bu yana peşinde koştuğu Giresunspor’un 21 yaşındaki forveti Vedat Muriç’in işini bitirdi. Play-Off dışında kalan Karadeniz ekibinin, Konya’dan gelen 700 bin Euro’luk bonservis teklifini kabul ettiği öğrenildi. Konyaspor’un ikinci hedefi ise Kayseri’den Furkan Özçal. Bonservisi Galatasaray’da olan genç orta saha oyuncusuyla da prensipte anlaşıldığı gelen haberler arasında. (Fanatik)

        29

        Kadro dışı kalmasından sonra Caner Erkin'i arayan ve "benimle konuşmadan bir takıma imza atma diyen Ersun Yanal, Trabzonspor'la anlaşmaya varmasından sonra bir kez daha tecrübeli sol beki aradı. Yanal, Fenerbahçe ile yollarını ayırmaya hazırlanan Caner'den Inter konusundaki gelişmeleri öğrendi. Herhangi bir terslik olması durumunda kendisi ile Trabzonspor'da beraber çalışmak istediğini söyledi. Yanal'ın, Caner konusunda Usta'yı ikna ettiği, tecrübeli oyuncunun yurt dışında gitmemesi durumunda bordo-mavililerin transfer bombası olacağı da gelen bilgiler arasında. (Fotospor)

        30

        Altınordu’nun 1997 doğumlu yıldız adayı Cengiz Ünder, PTT 1. Lig’deki başarılı performansıyla sezona damga vurdu. Sezon başından bu yana Abdullah Avcı’nın yakından takip ettiği Cengiz’in yeni sezonda İstanbul’da forma giyeceği öğrenildi. Başakşehir’in bu transferi önümüzdeki günlerde açıklaması bekleniyor. (Fanatik)

        31

        Beşiktaş’ın anlaşmaya vardığı ilk ismin, Danimarka’nın Nordsjaelland takımında forma giyen Emre Mor olduğu öğrenildi. Devre arasında Galatasaray’ın da çok istediği, ancak bir türlü ikna edemediği 18 yaşındaki futbolcunun işini bitirmek üzere Beşiktaşlı yöneticiler Danimarka’ya gitti. Daha önce Türkiye’ye gelmeyi düşünmeyen gurbetçi futbolcunun, Şampiyonlar Ligi faktörü nedeniyle Beşiktaş’ın teklifine sıcak bakmaya başladığı ifade ediliyor. (Fanatik)

        32

        Gençlerbirliği, Fransa 2. Lig ekiplerinden Metz'de forma giyen Malili sol kanat oyuncusu Dieudonne Gbakle resmen anlaştı. Gbakle geçen sezon Metz'de 14 maça çıkarken gol ya da asist katkısında bulunamadı. (Fanatik)

        33

        G.Saray’la TT Arena’da oynanan derbi öncesi 11’de olmadığını görünce sinirlerine hakim olamayan Caner Erkin, hocası Vitor Pereira ile tartışmış ardından kadro dışı bırakılmıştı. O günden itibaren ne kadroya alınan Samandıra’da daha idman yapmayan Caner’in İtalyan devi İnter’e gitmesine kesin gözüyle bakılırken, yıldız sol bek gönlü hala Fenerbahçe’de... Bir umut yönetimden “Gel görüşelim” çağrısı bekleyen Caner’in böyle bir teklif yapılması halinde her türlü fedarkarlığa hazır olduğu Sarı-Lacivertli camiada kalmayı çok istediği ifade edildi. (Habertürk)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ