Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Milli Takım UEFA, Türkiye'nin EURO 2008'deki geri dönüşlerini haber yaptı - Futbol Haberleri
        1

        HTSPOR.COM | DIŞ HABERLER
        EURO 2016'ya sayılı günler kala tüm dünya Fransa'da yapılacak turnuvaya kilitlenirken UEFA, Türkiye'nin EURO 2008'deki müthiş geri dönüşlerine imza atan futbolcuların haberini yaptı.

        2

        "Ölümden dönen Türkiye" başlıklı yazıda EURO 2008'de forma giyen ve Milli Takım için kritik isimler olan Arda Turan, Tuncay Şanlı, Hamit Altıntop, Sabri Sarıoğlu, Uğur Boral, Gökhan Zan, Emre Aşık ve Semih Şentürk gibi isimler değerlendirildi.

        3

        Çek Cumhuriyeti'ni 2-0 geriye düşmesine rağmen 3-2 yenen, Hırvatistan maçının 120. dakikasında 1-0 geriye düşüp 122. dakikasında 1-1'i bulup penaltılarla yarı finale yükselen Milliler, tarih sayfalarından silinemeyecek zaferlere imza atmıştı.

        4

        İşte EURO 2008'de Türkiye'nin Avrupa dördüncüsü olmasında kritik rol oynayan futbolcular ve değerlendirmeleri...

        5

        8- EMRE AŞIK
        Fenerbahçe, Beşiktaş ve Galatasaray formaları giyen Emre Aşık, sert futbolu ve rakiplere göz açtırmayan oyunuyla nam salmıştı.

        6

        2002 Dünya Kupası ve EURO 2008'de milli formayı giyme tecrübesi yaşayan Emre Aşık, şu an Türkiye U21 Takımı'nda yardımcı anternörlük yapıyor.

        7

        7- UĞUR BORAL
        2007-08 sezonu kupasız kapatsa da tartışmasız kariyerinin en iyi yılını geçiren Uğur Boral, hem sol bek hem de sol açıkta forma giyebiliyor.

        8

        Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi'nde Sevilla'yı 3-2 yendiği unutulmaz maçın yıldız olan Uğur, yarı finalde Almanya ile oynanan maçta da gol perdesini açan isimdi.

        9

        Sezileri, tekniği ve çizgiye inerek yarattığı tehlikelerle meşhur olan Uğur Boral, Fenerbahçe ile iki lig şampiyonluğu yaşasa da sakatlıklar peşini bırakmadı ve Ocak ayında Beşiktaş forması giyerken kariyerini noktaladı.

        10

        6- GÖKHAN ZAN
        En iyi dönemini Beşiktaş'ta forma giyerken geçiren Gökhan Zan, siyah beyazlı takımda bir lig ve üç de Türkiye Kupası şampiyonluğu yaşadı.

        11

        Galatasaray'da iki kez lig şampiyonu olan Zan, yaşadığı sakatlıklar nedeniyle bir türlü istikrar sağlayamadı.

        12

        "Cam adam" lakabı takılan yıldız futbolcu, geçtiğimiz Kasım ayında futbolu bırakarak İngilizce öğrenmeye ve antrenörlük kurslarına gitmeye başladı.

        13

        5- SEMİH ŞENTÜRK
        Türkiye'nin EURO 2008'de yaptığı ölümcül geri dönüşlerin bir numaralı ismi de golcü oyuncu Semih Şentürk oldu.

        14

        Grup aşamalarında iki gol atan Semih, Hırvatistan maçının 122. dakikasında maçı penaltılara götüren golü atarken Almanya ile oynanan yarı final maçında da rakip ağları sarsmayı başarmıştı.

        15

        Fenerbahçe'de forma giydiği 15 yılda sürekli yedek kalmasına rağmen oyuna girdiği anlarda skoru değiştirme özelliğine sahip olan Semih, 5 lig şampiyonluğu yaşadı.

        16

        4- SABRİ SARIOĞLU
        Tüm kariyerini Galatasaray'da geçiren 31 yaşındaki Sabri Sarıoğlu, EURO 2008'de belki de en güçlü dönemini yaşadı.

        17

        Çabası ve fedakarlıklarıyla Fatih Terim'in favorisi olan Sabri, tüm eleştirilere rağmen turnuva boyunca takımın vazgeçilmezi olmayı başardı. Galatasaray ile 5 lig şampiyonluğu yaşayan Sabri, sonradan youna girdiği Çek Cumhuriyeti maçında da galibiyeti tetikleyen isimlerin arasındaydı.

        18

        3- HAMİT ALTINTOP
        EURO 2008'deki iki maçta Hamit Altıntop'u sağ kanat yerine orta sahada oynatan Fatih Terim, şüphesiz bu kararıyla Milli Takım'ın başarısında kilit bir rol oynadı.

        19

        Çek Cumhuriyeti maçının son 15 dakikasında atılan üç golün hazırlayıcısı olan Hamit, dengeli, vizyoner bakış açısıyla takımın en önemli isimlerinden biriydi.

        20

        2008 yılında Bayern Münih'e transfer olan Almanya doğumlu yıldız, kısa süren Real Madrid macerasının ardından Galatsaray'ın yolunu tuttu.

        21

        2 - TUNCAY ŞANLI
        Sakaryaspor'da forma giydiği dönemde adından söz ettiren ve Fenerbahçe'de çok yönlü forvet rolüyle yıldızlaşan Tuncay Şanlı, 2004-05 sezonunda Manchester United'a karşı yaptığı hat-trick ile kendisini tüm dünyaya tanıttı.

        22

        Üç lig şampiyonluğu yaşayan Tuncay, İngiltere, Almanya, Katar'da forma giydikten sonra son olarak Hindistan'da Pune City forması giydi. Ekim 2010'da son kez Türkiye Milli Takım'ında mücadele ederken oynadığı 80 maçta 22 gol attı.

        23

        Türkiye'nin en golcü ikinci oyuncusu olan Tuncay, Volkan Demirel'in kırmızı kart gördüğü Çek Cumhuriyeti maçında kaleye geçerek EURO 2008'de ilginç bir tecrübeyi daha tattı.

        24

        1-ARDA TURAN
        Türkiye'nin milenyumda futbola kazandırdığı en önemli yıldız. 12 yaşında Galatasaraya katılan Arda, 12 yıl sonra Atletico Madrid'e transfer oldu.

        25

        Orta sahadaki harika vizyonu, tekniği ve liderlik özellikleri onun şu an kazandığı itibarda en önemli etkenlerdi. İspanya'da Atletico Madrid ile şampiyonluk yaşayan Arda, 34 milyon euro'ya transfer olduğu Barcelona ile de şampiyonluk tatmayı başardı.

        26

        Milli takım formasıyla 80 maça çıkan Arda, henüz 29 yaşındayken Türk futbolunun en değerli ismi oldu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ