Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Trabzonspor Trabzonspor'un 2015-2016 sezonu - Trabzonspor Haberleri

        Trabzonspor'da geride kalan sezonda takımın en istikrarlı oyuncusu Mustafa Yumlu oldu. Süper Lig'de 25 maçta 2 bin 162 dakikada süre alan Mustafa, bu alanda listenin ilk sırasında yer alırken, 28 yaşındaki savunma oyuncusunu 27 maçta 2 bin 108 dakikada sahada kalan Okay Yokuşlu takip etti. Kadro dışı bırakılıp daha sonra affedilen Cavanda ise 25 maçta 2 bin 100 dakikada sahada kalarak bu alanda üçüncü sırada yer aldı. Bordo mavililerde en az süre alan isimler ise Fatih Atik ile Güray Vural oldu. Süper Lig'de 3 maçta forma giyen Fatih 142 dakika görev alırken, 6 lig maçına çıkan Güray ise 434 dakika sahada kalabildi.

        EN ÇOK KART GÖREN AYKUT DEMİR

        Süper Lig'de bu sezon 9 sarı kart, 2 de kırmızı kart gören Aykut Demir, bordo mavililerde en çok kart ile cezalandırılan isim oldu. Aykut'u 8 sarı ve 1 kırmızı kart ile Salih Dursun takip ederken, 8 sarı kart gören Mustafa Yumlu ise bu alanda üçüncü sırada yer aldı. Trabzonspor'da devre arası takıma katılan Güray ile Fatih Atik ise bordo mavili forma ile sezonu kart görmeden tamamladılar.

        EN GOLCÜ CARDOZO

        Trabzonspor'da bu sezon en golcü isim Cardozo oldu. Süper Lig'de çıktığı 21 maçta 8 gol kaydeden Paraguaylı golcü oyuncu bu alanda ilk sırada yer aldı. 12 maçta 4 gol kaydeden Muhammet Demir ile 18 maçta 4 kez gol sevinci yaşayan Mehmet Ekici ise gol yollarında takımı sırtlayan isimler oldular.

        GİDENLERDEN EN İSTİKRARLI M'BİA

        Trabzonspor'da sezona başlayıp daha sonra farklı takımlara transfer olan ve kiralık olarak giden oyuncular arasında en istikrarlı isim Stephane Mbia oldu. Toplam 17 maçta forma giyen 30 yaşındaki orta saha oyuncusunu, 12 maçta 743 dakikada sahada kalan Dame N'Doye takip etti. Giden oyuncular arasında Waris, Yatabare, Bourceanu ve Mehmet Kuruoğlu Trabzonspor'da bu sezon ligde forma giymeyen oyuncular oldu.

        GENÇLER ARASINDA SEMİH ÖNE ÇIKTI

        Bu sezon altyapıdan A takım kadrosuna dahil olan birçok genç oyuncu Trabzonspor'da forma fırsatı yakalarken, bu isimler arasında en çok süre alan Semih Karadeniz oldu. 5 maçta 286 dakikada sahada kalan Semih 2 sarı kart gördü. 6 maçta 334 dakika sahada kalan Yusuf Yazıcı ise 1 sarı kart görüp 2 gol kaydederek gençler arasında en çok süre alan ikinci oyuncu oldu. 7 maçta toplam 222 dakika sahada kalan Melih ise bu alanda üçüncü sırada yer aldı. Genç oyuncular arasında Abdullah, Mert Yıldırım, Mert Yılmaz, Denizhan, Furkan, Abdülkadir ve Cafer Süper Lig'de forma şansı bulamadı.

        YANAL OYUNCULARI TEK TEK ARIYOR

        Bu arada, Spor Toto Süper Lig'de tarihinin en kötü sezonunu geride bırakan Trabzonspor, gelecek yıla yeni bir yapılanma ile başlamak için harekete geçti. Bordo mavililerin Teknik Direktörü Ersun Yanal, mevcut kadroda takımda tutacağı oyuncuları belirlemeye başlarken, bu anlamda kötü bir sezon geçiren futbolcularını tek tek arayarak yeni sezona motive ediyor. Yeniden ayağa kalkma anlamında titiz çalışmalar yürüten Yanal futbolcularını, "Yeni sezonda yeni bir sayfa açacağız. Geçmişe takılmayın" gibi sözlerle motive ederek yeniden takıma kazandırmayı hedefliyor.

        BÜLBÜLOĞLU'NUN UEFA BAŞARISI

        Trabzonspor Başkan Yardımcısı Önder Bülbüloğlu, kulübün UEFA Finansal Fair Play Kriterleri'ni az bir ceza ile atlatmasında önemli rol oynadı. Trabzonspor'da başkanlığa Muharrem Usta'nın seçilmesinin ardından UEFA'dan davet beklemeden görüşmek için İsviçre'ye giden Başkan Yardımcısı Önder Bülbüloğlu, daha sonra toplam 5 kez yine UEFA merkezine giderek görüşmeleri sürdürdü. Başkan Muharrem Usta'nın da iyi bir sunumuyla Trabzonspor'un ekonomik durumunu tüm detaylarıyla anlatan Bülbüloğlu, UEFA yetkilileriyle samimi bir ortam sağladı. Bu görüşmelerin sonucunda da Trabzonspor UEFA sürecini en az hasar ile atlatmayı başardı. UEFA sürecinde verdiği bu mücadele ile camianın da takdirini toplayan Bülbüloğlu, süreci men cezası almadan atlatmanın mutluluk verici olduğunu söyledi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ