Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Almanya Bundesliga'da oynayan Türk oyuncuların performansları - Futbol Haberleri
        1

        Bundesliga'da sona eren 2015-2016 sezonunda toplam 19 Türk kökenli futbolcu 12 takımda forma giydi.

        2

        Türk kökenli futbolcular oynadıkları kulüplerin başarılarında önemli pay sahibi olurken, Mainz 05’te forma giyen Yunus Mallı Bundesliga’da bu sezon en fazla forma giyen Türk oyuncu oldu.

        3

        Bu sezon 34 maçın tamamında sahada yer alan Mallı, 11 gol ve 4 asistle oynadı ve takımın en fazla gol atan oyuncusu olarak dikkati çekti.

        4

        Bundesliga’da bu sezon dikkatleri üzerine çeken bir diğer oyuncu da Darmstadt 98'de forma giyen Aytaç Sulu oldu.

        5

        Takımın kaptanlığını yapan Sulu, 33 maçta forma giydi. Savunma oyuncusu olması rağmen bu sezon toplam 7 gol kaydeden 30 yaşındaki oyuncu, takımının en fazla gol atan ikinci oyuncusu oldu.

        6

        Darmstadt'ın Bundesliga'da kalma başarısı göstermesinde büyük emeği bulunan Sulu, aynı zamanda defans oyuncusu olarak ligde en fazla gol atan oyuncu olarak da göze çarptı.

        7

        Bayer Leverkusen formasıyla 31 maçta forma giyen milli futbolcu Hakan Çalhanoğlu ise bu sezon sadece 3 gol atmasına rağmen 6 asist yaptı.

        8

        Bayer Leverkusen’nin kaptanı Ömer Toprak ise sezon başındaki sakatlığından dolayı ilk kez 9. haftada forma giydi. Yeniden forma giymesinin ardından bir kez daha sakatlanan 26 yaşındaki defans oyuncusu, bu sezon toplam 19 maçta forma giyebildi ve 1 gol attı.

        9

        Sezon başında şansızlık yaşayan bir diğer oyuncu da Borussia Dortmund’da forma giyen milli futbolcu Nuri Şahin oldu. Sakatlığından dolayı 22 hafta oynayamayan tecrübeli futbolcu, oynadığı 9 maçta 2 asist yaptı.

        10

        Türk asıllı Alman oyuncu İlkay Gündoğan ise 25 maçta forma giydi. Avrupa'nın sayılı defansif orta saha oyuncuları arasında gösterilen ve İspanyol teknik adam Pep Guardiola'nın Manchester City’e transfer etmek istediği öne sürülen Gündoğan, bu sezon 1 gol ve 3 asistle oynadı.

        11

        Türk asıllı Avusturyalı kaleci Ramazan Özcan da Ingolstadt takımında 28 maçta forma giydi. Kurtarışlarıyla sezonun öne çıkan file bekçileri arasında gösterilen Özcan, Ingolstadt’ın Bundesliga’da kalmasına önemli katkı sağladı.

        12

        Kadrosunda bu sezon en fazla Türk oyuncu bulunduran Hannover 96 ise küme düştü. Sezon başında Fransa’dan Mevlüt Erdinç’i transfer etmesinin ardından devre arasında bu oyuncuyu gönderen yeşil siyahlı ekipte Ceyhun Gülselam ve Kenan Karaman da forma giydi.

        13

        Erdinç'in 11, Gülselam'ın ise 13 maçta oynadığı Honnover'da çıktığı 23 maçta 3'er gol ve asistle istikrarlı bir grafik sergileyen Karaman'ın çabaları, takımın ligde kalmasına yetmedi.

        14

        Şampiyon Bayern Münin ise devre arasında Spartak Moskova'dan Türk asıllı Alman stoper Serdar Taşçı’yı kiraladı. Yıldızlardan oluşan Bavyera takımında forma kapmaya çalışan Taşçı, 3 maçta süre aldı.

        15

        Birçok maçta Taşçı’ya görev vermeyen Bayer Münih'in eski teknik direktörü Guardiola, Serdar’ın Hertha Berlin maçında gösterdiği performansını ise övmüştü. Taşçı'ya daha fazla şans vermesi gerektiğini o maçta anladığını belirten Guardiola, "Serdar, benim ona ne kadar haksız davrandığımı gösterdi, özür dilerim." ifadelerini kullanmıştı.