Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray Galatasaray'da en golcü Lukas Podolski - Galatasaray Haberleri

        Üç kupayla girdiği sezonda istediği performansı sergileyemeyen sarı-kırmızılı ekip, 34 maçta 13 galibiyet, 12 beraberlik ve 9 mağlubiyet yaşadı. Galatasaray, topladığı 51 puanla sezonu 6. sırada tamamladı.

        Atılan gollerde, lig şampiyonu Beşiktaş'ın (75 gol) ardından ikinci durumda bulunan sarı-kırmızılılar, aynı performansı savunmaya yansıtamadı ve sezonun en çok gol yiyen 7. ekibi oldu.

        EN GOLCÜSÜ PODOLSKI

        Galatasaray'da bu sezon 13 farklı futbolcu gol sevinci yaşadı.

        Sarı-kırmızılı ekibin en golcü oyuncusu Alman futbolcu Lukas Podolski olarak dikkati çekti.

        Sezon başında Arsenal'den transfer edilen Podolski, ligde sezonu 13 golle tamamladı. Deneyimli futbolcuyu 11 gollü kaptan Selçuk İnan takip ederken, devre arasında takımdan ayrılan Burak Yılmaz 9 golle 3. sırada yer aldı.

        Galatasaray'da bu sezon gol sevinci yaşayan 13 futbolcu şöyle:

        Podolski (13), Selçuk İnan (11), Burak Yılmaz (9), Yasin Öztekin (7), Wesley Sneijder (5), Sinan Gümüş (5), Bilal Kısa (5), Umut Bulut (4), Olcan Adın (3), Semih Kaya (2), Emre Çolak (1), Hakan Kadir Balta (1) ve Aurelien Chedjou (1)

        KRİTİK ANLARIN GOLCÜSÜ PODOLSKI

        Galatasaray'ın sezon başında İngiltere'nin Arsenal takımından transfer ettiği Alman golcü Podolski, kritik anlarda attığı gollerle ön plana çıktı.

        Bu sezon 12 farklı maçta 13 kez fileleri havalandıran Podolski'nin attığı 10 golde, Galatasaray ya yenik durumdayken beraberliği yakaladı ya da berabere giden maçta öne geçti.

        Alman oyuncunun attığı iki gol sarı-kırmızılı ekip lehine farkı açarken, bir gol ise takımının öne geçmesini veya beraberliği yakalamasını sağlayamadı.

        GOL YEME REKORUNU KIRDI

        Galatasaray, bu sezon yediği 49 golle tarihinin en fazla gol yediği sezonu geçirdi.

        Spor Toto Süper Lig'de bir sezonda kalesinde en fazla golü daha önce 2003-2004'te gören Galatasaray, kötü istatistiği bu yıl geliştirdi. 2003-2004 sezonunu 47 golle tamamlayan sarı-kırmızılılar, bu sezon bu gol sayısına 31. haftadaki Bursaspor karşılaşmasıyla ulaştı.

        Galatasaray, kalan 3 haftada 2 gol daha yiyerek, lig tarihindeki en fazla gol yediği sezonu geçirmiş oldu.

        İKİ GOL RAKİPLERDEN

        Sarı-kırmızılı takımın rakipleri iki kez kendi ağlarını havalandırdı.

        Galatasaraylı futbolcular, bu sezon kaydedilen 67 gole imza atarken, iki gol de rakiplerinden geldi. Sarı-kırmızılı ekibin 5. haftada yaptığı ve 1-0 kazandığı Trabzonspor maçındaki tek golü bordo-mavili takımın oyuncusu Mbia kendi kalesine attı.

        Ligin 29. haftasında 4-2 kaybedilen Antalyaspor maçında ise sarı-kırmızılı takımın 2. golü Akdeniz temsilcisinin futbolcusu Diego'dan geldi.

        İKİNCİ YARININ GOLCÜSÜ

        Galatasaray, bu sezon 69 golün 47'sini ikinci yarılarda attı.

        Sarı-kırmızılı ekip ilk yarılarda 22 gol atarken, ikinci yarılarda farklı bir görüntü çizerek, 47 kez fileleri havalandırdı. Galatasaray, on beşer dakikalık periyotlara bakıldığında en fazla golü 19 kez ile son 15 dakikada buldu. Sarı-kırmızılıların en fazla gol attığı ikinci periyot ise 16 gol ile 46-60 dakikaları oldu.

        Sarı-kırmızılı ekibin en az gol attığı bölüm ise 16-30 dakikalar olarak dikkati çekti. Galatasaray, bu periyotta sadece 3 kez gol sevinci yaşadı.

        Sarı-kırmızılı ekibin en çok gol yediği dakikalar, onar golle 31-45, 46-60 ve 76-90 periyotları olarak gerçekleşti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ