Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Spor Toto 2. Lig Karşıyaka Karşıyaka'da Soner Tolungüç'ten ayrılık sinyali - Futbol Haberleri

        PTT 1. Ligi'nden 2. Lig'e düşen yeşil kırmızılı kulüple 1 yıllık opsiyonlu sözleşmesi bulunan Soner Tolungüç, gelecekte daha kötü senaryolarla karşılaşmamak için yasağın kaldırılıp takviye yapılması gerektiğini söyledi. Yalnızca altyapıdan gençlerden kurulu bir kadroyu hazır olmadan sahaya çıkartmanın büyük risk olacağının altını çizen Tolungüç, "Kiralık verilenlerle birlikte kulüpte 18-19 genç profesyonel futbolcu var ama her mevkiyi dolduracak birer isim veya alternatif oyuncu yok" dedi. Başkan Mutlu Altuğ'un yeni sezonda yola birlikte devam etmek istediğini açıkladığı Tolungüç, sözlerini şöyle sürdürdü:

        "Karşıyaka'yı yuvam olarak görüyorum. Ancak, (Takımı düşürdü, o halde kalıp borcunu ödemeli) yaklaşımı yanlış. Bu tabloda en az pay sahibi olan benim. Yönetime geçen hafta kısa, orta ve uzun vadeli planlarımı sundum. Eğer takımda kalmasını istediğimiz Abdülhamit, Can, Mustafa Aşan, Behram, Mahmut ve İbrahim Kaş'la yeniden anlaşmanın maliyeti çok yüksek olacaksa, bu durumda transfer yasağını kaldırmanın formülü aranmalı. Genç milli takımlarla Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın A2 takımlarından takip ettiğim yetenekli oyuncuları, düşük maliyet ve performansa dayalı ödemeyle kadroya katabiliriz."

        Transfer yasağın kaldırılarak takviye yapılması halinde yeni sezonda play off mücadelesi verebileceklerini iddia eden Soner Tolungüç, "Bu durumda sonraki dönemlerde, yeni statta bitince Karşıyaka'nın elinde kendi gençleri ve genç transferlerden oluşan iskelet bir kadro ve umutlu bir gelecek olur" ifadelerini kullandı.

        YÖNETİM KURULUNUN İLK TOPLANTISI ERTELENDİ

        Karşıyaka'da Mutlu Altuğ başkanlığındaki yeni yönetim kurulunun dün yapması planlanan ilk toplantısı yarına ertelendi. Destek bulunamaması durumunda yeniden kongre resti çeken yönetimin Yaşar Holding ve camia büyüklerinden mali katkı beklentisi ise sürüyor. Yeşil kırmızılılarda henüz yeniden anlaşma sağlanamayan kadrodaki tecrübeli futbolcular, 31 Mayıs Çarşamba günü serbest kalacak.

        DİNİZ'E OPERASYON

        Karşıyaka'daki başkanlık görevinden ayrılan Fatih Diniz, Çiğli Özel Kent Hastanesi'nde ameliyat oldu. Bir süredir sağlık sorunları yaşayan Diniz'in böbreklerinden bir operasyon geçirdiği, henüz hastaneden taburcu edilmediği öğrenildi. Diniz, sezon içinde özellikle ara transfer döneminde stresli günler yaşamıştı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ