Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Beşiktaş Tamer Tuna: Beşiktaş şampiyonluklara ambargo koyabilir - Beşiktaş Haberleri

        Beşiktaş Başkanı Fikret Orman'ın sezon başında daha Şenol Güneş'e imza attırmadan anlaşmaya vardığı ve "Camiayı çok iyi bilen bir ismin teknik kadroda yer almasını istiyorum" dediği Tamer Tuna, şampiyonluğun gizli kahramanlarından biri... Objektif karşısına geçmeyi çok sevmeyen ve röportajlardan genelde uzak duran Beşiktaş'ın yardımcı antrenörü Tamer Tuna, zafere giden yolda yaşananları anlattı. Siyah-beyazlı kulüpte 100. yıl şampiyonluğunu futbolcu olarak yaşayan Tuna'nın anlattıklarından öne çıkanlar şöyle:

        * Biz çok karakterli ve düzgün bir oyuncu grubu ile çalıştık. Bu şampiyonluğun temelinde sevgi ve saygı var. Emek, alın teri ve adanmışlık var.

        * Kendimizi bu kadar kişilikli ve lider karakterli oyunculardan oluşan bir futbolcu grubuyla çalıştığımız için mutlu hissediyoruz. Doğru frekansı yakalayıp mutlu sona ulaştık.

        * Bu takımın ruhunda şampiyon karakteri var. Biz hep oyuncuların artıları üzerinden gittik. Böylece eksiler yok olmaya başladı. Oyuncular hep bize yardım etti. Oyuncuların karakterli oluşu bizim başarımızda çok büyük etkendi.

        KAVGALAR BAŞARIYA TAŞIDI

        * Şenol Güneş deyince aklıma disiplin, prensip, özgüven, yüksek karakterli ve çok tecrübeli bir teknik adam geliyor. Güven duymak ve güven duyulmak istiyor. Karşısındakini çok iyi dinliyor. Hep doğrunun, en iyinin peşinde koşuyor. Güvendikten sonra insana, ekibine rahat çalışabileceği, inisiyatif alacağı alanlar oluşturdu.

        * Bu kadar yıldızın olduğu, sıkıntının olduğu, stadımızın olmadığı, otel odalarını mesken tuttuğumuz bir ortamda yaşanabilecek birçok kriz anı oldu. Ancak inanın hiç kriz yaşamadık. Hiç kontrolü kaybetmedik.

        * Oyuncuların arasında gerilimler oldu. Medyanın deyimiyle kavgalar! Ben 100. yıl şampiyonluğunda da takım içinde böyle duyguları, anları yaşamıştım. Bu gerilim, bu kavgalar, bir takım için şampiyonluğun sigortasıdır.

        * Tolgay-Olcay, Cenk-Veli tartışmaları dışarıda çok büyütüldü. Her dönem olur böyle şeyler. 'Beşiktaş gerilimi kaldıramıyor' diyenler oldu. Biz tam tersini düşündük. Sakin olduk, iyi analiz ettik ve bu gerilimi sahaya dinamizm olarak yansıttık.

        LİGE AMBARGO KOYARIZ

        * Genç, yaşları birbirine yakın iskelet bir kadro yakalandı. Başımızda tecrübeli bir başkan ve yönetim, çok tecrübeli bir teknik adam Şenol Güneş var. Daha da önemlisi oyuncular şampiyonluğun tadını aldı. Eğer doğru planlamayla, takımı bozmadan ve üzerine koyarak devam edersek Beşiktaş önümüzdeki yıl ve yıllar şampiyonluklara ambargo koyabilir.

        STAT GEZİSİ KATKI YAPTI

        * Yeni stadımız Vodafone Arena'ya gittiğimizde çok eleştiri aldık. Kasımpaşa maçında mağlup olduğumuzda stada uğradığımız an sadece 5 dakikaydı. Bir yemek yedik. Çok önemliydi o yemek. Fikret Orman stadı gösterdi bize. O atmosferi yaşattı. O çok büyük katkısı oldu. Oyunculara yaşattı resmen stadın ambiyansını.

        * Avrupa ve Türkiye Kupası'ndan elendik. Ama bizim odağımız ligdi. Başkan ile bir araya geldiğimizde de 'Bu sene şampiyon olacağız' dedik.

        OĞUZHAN'A 'GİT' DESEN DE GİTMEZ!

        * Oğuzhan, sezon başında Lazio'dan teklif aldığı zaman bana da geldi. Geçen seneki mutsuzluğu onu gitme noktasına getirmişti. Ben, "Önce burada şampiyonluk yaşamalısın' dedim. Bakın şimdi, 'git' desen de gitmez. Şu an çok mutlu. Oğuzhan'ın hem defansif hem de ofansif olarak oyuna katkı vermeden bir şeylerin olmayacağını bilmesi gerekiyordu ve bunu da öğrendi. Farkındalığı ile bizi zirveye taşıdı.

        TUNA'NIN GÖZÜNDEN YILDIZ OYUNCULAR

        MARİO GOMEZ: Çok karakterli bir oyuncu. Efendi ve çalışkan. İdmanlarda çok çalışır. Arkadaşları ile ilişkileri çok iyi düzeyde.

        RİCARDO QUARESMA: Beşiktaş'tan ayrılışı kötü olmuştu. Takıma geldiğimde Ricardo'yu görünce şaşırdım. İnanılmaz çalışıyordu. Şampiyonlukta büyük etkisi var. Şenol Güneş de Quaresma ile çok iyi bir iletişim sağladı. İnanılmaz bir aile babası.

        JOSE SOSA: Ekstra bir oyuncu. Kişiliği inanılmaz bir adam. Kalitesi, yapısı, takıma etkisi, çalışkanlığı, maçlarda liderliği… Anlatılamaz, yaşanır. İkizleri olduktan sonda aile rahatlığı geldi. Olumlu yönde ilerledi.

        TOLGA ZENGİN: Kimsenin görmediği anlarda liderliğini sahaya koyduğu anlar oldu. Şimdi bir karar verilecektir. Tolga'dan daha iyisi var mı, alınır mı? Boyko'nun durumu belirsiz. Bütçen varsa çok daha iyi kaleciler yok değil. Belki sözleşme yenileyecekler. Bence faydalı bir oyuncu.

        ATİBA HUTCHİNSON: Onu anlatmaya kelimeler yetersiz kalır. Herkese örnek bir isim. Takımdaki lokomotifi oluşturan bir oyuncu. Kişiliği, idman öncesi ve sonrası çalışmaları, ahlakı, kendine bakışı. Yani bardağın en dolu hali. ,

        (Sabah)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ