Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Fenerbahçe Vitor Pereira Fenerbahçe'de kalıyor - Fenerbahçe Haberleri

        Fenerbahçe büyük umutlarla ve büyük transferlerle başladığı sezonda hedeflerine bir bir veda ederken teknik direktör Vitor Pereira, yaptığı çıldırtan hatalarla başarısızlığın mimarı oldu...

        Portekizli hoca elinde son derece kaliteli bir kadro olmasına rağmen savunma ağırlıklı futbol oynatarak herkesi isyan noktasına getirdi. İnatla bu huyundan vazgeçmeyen Portekizli son umut olan Ziraat Türkiye Kupası’nda da aynı hatalara neden olarak sezonun kupasız kapanmasına neden oldu.

        İŞTE PEREIRA'NIN BİR KEZ DAHA TEKRARLADIĞI HATALARI

        Savunmanın dengesini bozdu. Caner’in kadro dışı kaldığı bir ortamda Gökhan Gönül’ü kulübeye, Bruno Alves’i de tribüne göndererek dengeyi bozdu. Birbirine alışık olmayan Kjaer ile Ba ikilisi sürekli bocaladı.

        Mehmet Topal ve Josef de Souza ikilisinden bir türlü kurtulamadı... Fenerbahçe’nin gole ihtiyacı olduğu anlarda bile bu ikiliyi sahada tutup hücum gücünü azalttı.

        Fenerbahçe ilk yarıyı 1-0 geride kapadı. Rakip kalede daha çok baskı kurulması için herkes çift forvete dönmesini beklerken o yine Robin van Persie’yi kenara aldı.

        Herkesi hayrete düşüren olay ise Pereira’nın yaklaşık 4 ay sahalardan uzak kalan Lazar Markovic’i kurtarıcı olarak görüp oyuna almasıydı.

        YILDIRIM: HOCA KALACAK MUKAVELESİ VAR

        Fenerbahçe için son umut olan Ziraat Türkiye Kupası’nın da elden gitmesi üzerine hemen hemen herkesin beklentisi teknik direktör Vitor Pereira ile yolların ayrılacağı şeklindeydi. Ancak karşılaşmanın bitiminden sonra başkan Aziz Yıldırım’ın yaptığı açıklama herkesi hayrete düşürdü. Portekizli çalıştırıcının sözleşmesinin devam ettiğini belirten başkan Yıldırım, “Hocayla konuşacağız. Kalacak herhalde, mukavelesi var. Başarısız olup kalanlar da oldu. Oturacağız hoca ve yöneticilerle konuşacağız. Bir plan yapacağız. Mourinho geliyor falan bu devirler bitti. UEFA kuralları var, bunların hepsine uyacağız” dedi.

        ‘ŞAMPİYON OLARAK AYRILMAK İSTİYORUM’

        Teknik direktör Vitor Pereira da Fenerbahçe’deki geleceğiyle ilgili olarak, “Bildiğiniz gibi aslında bu sadece benim kararım değil. Burada hem başkanımızın, hem yönetim kurulumuzun kararı çok büyük önem taşıyor bu anlamda. Sezon boyunca işimi yapmaya çalıştım. En iyisini vermeye çalıştım ama sezonu kupasız kapatıyoruz. Karar tamamen bende biten bir karar değil. Ben şampiyon olmadan buradan ayrılmak istemiyorum. Ama başkanımız başka yönde bir karar verirse de onu da kabul etme mecburiyetindeyim” diye konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ