Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Şampiyonlar Ligi Real Madrid Atletico Madrid maçı saat kaçta, ne zaman? Şampiyonlar Ligi finali hangi kanalda? - Futbol Haberleri

        HTSPOR

        Bugün futbol bayramı... Futbolun en görkemli turnuvası Şampiyonlar Ligi finalinde İspanyol ekipleri Real Madrid ile Atletico Madrid kozlarını paylaşacak... Milano’da hayat duracak, Avrupa’nın en büyüğü belli olacak. Peki Şampiyonlar Ligi final maçı hangi kanalda, saat kaçta oynanacak?

        Tam 24 yıldır hangi futbol sevdalısının içi kıpır kıpır etmez ki o büyülü müzik çalmaya başladığında... Avrupa futbolunun kulüpler bazındaki şüphesiz en görkemli turnuvası olan Şampiyonlar Ligi kupası, bu gece 24. sahibini bulacak... Dünyanın moda başkentleri arasında yer alan İtalya’nın Milano kentinde bulunan tarihi San Siro Stadı’nda, saatler 21:45’i gösterdiğinde iki İspanyol devi, Avrupa’nın en büyüğü olmak için sahaya çıkacak... Real Madrid ve Atletico Madrid arasındaki müthiş düelloda, İngiliz hakem Mark Clattenburg düdük çalacak. ‘1 numara’lı kupada 14. kez final maçına çıkacak olan Real Madrid’in 10 şampiyonluğu bulunuyor. Atletico Madrid ise 3. defa kaldığı finalde tarihinde ilk kez mutlu sona ulaşmanın hesaplarını yapıyor.

        REAL MADRİD ATLETİCO MADRİD MAÇI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA, HANGİ KANALDA?

        Şampiyonlar Ligi finalkarşılaşması kapsamında oynanacak Real Madrid-Atletico Madrid maçı 28 Mayıs Cumartesi günü, saat 21:45'te, TRT 1kanalından canlı izlenebilecek. Bu maçın hakemiİngiltere Futbol Federasyonu'ndanMark Clattenburgolurken, yardımcılıklarını Simon Beck ve JAke Collin üstlenecek.

        RONALDO REKOR PEŞİNDE

        Şampiyonlar Ligi tarihinde 1 sezonda en çok gol atma rekorunu elinde bulunduran Cristiano Ronaldo, bu gece rekoru daha da ulaşılamaz bir noktaya taşıyabilir... 2013-14’te turnuvayı 17 golle kapatan Portekizli yıldız, bu sezon ise 11 maçta 16 gol kaydetti. CR7, Atletico’ya 2 gol daha atması halinde kendi rekorunu geliştirmiş olacak. Ayrıca 126 maçta 93 golle ebedi sıralamada da lider olan Ronaldo’yu, 106 maçta 83 golü bulunan ‘ezeli rakibi’ Messi takip ediyor.

        1 MİLYAR EURO'LUKFİNAL

        Devler Ligi finalinde kozlarını paylaşacak Real Madrid ve Atletico Madrid’in toplam futbolcu değerleri 1 milyar 61 milyon Euro... Transfermarkt’ın verilerine göre, Real Madrid’in tahmini piyasa değeri 697 milyon 800 bin Euro... Atletico’nun ise 363 milyon 500 bin Euro... Real’den Ronaldo 110 milyon Euro ile en pahalı oyuncu konumunda. Atletico’nun en pahalı ismi ise 60 milyon Euro ile Fransız yıldız Griezmann...

        İSPANYA ŞOV

        Son yıllarda Avrupa futbolunu sallayan İspanyol kulüpleri bu sezona da damga vurdu. Sevilla, Avrupa Ligi’ni üst üste 3. kez alırken; iki sezon önce Real-Atletico finalinin oynandığı, geçen sezon Barça’nın kazandığı Devler Ligi’nde ise finalde yine iki İspanyol takımı kozlarını paylaşacak. İspanyol temsilcileri, kupa 1’de en çok zafer yaşayan ekipler (15 şampiyonluk).

        DEV PRİM : 600 BİN EURO

        Real Madrid, Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu için dev bir prim hazırladı. İddiaya göre, zafer kazanılırsa futbolcu başına 600 bin Euro prim dağıtılacak. 600 bin Euro da kulüp çalışanlarına ödenecek. EflatunBeyazlılar’da 2 sezon önce Devler Ligi zaferi için oyuncu başına 400 bin Euro verilmişti.

        SON 10 ŞAMPIYON

        SEZON FINAL SKOR

        2005-06 BARCELONA-Arsenal 2-1

        2006-07 MILAN-Liverpool 2-1

        2007-08 M.UNITED-Chelsea 1-1 (p)

        2008-09 BARCELONA-M.United 2-0

        2009-10 INTER-Bayern Münih 2-0

        2010-11 BARCELONA-M.United 3-1

        2011-12 CHELSEA-Bayern Münih 1-1 (p)

        2012-13 BAYERN MÜNIH-B.Dortmund 2-1

        2013-14 R.MADRID-A.Madrid 4-1 (u)

        2014-15 BARCELONA-Juventus 3-1

        ÖNCE 'EFSANELER'

        Milano’da oynanacak Şampiyonlar Ligi finali öncesi, İtalya’nın dev kulüpleri Milan ve İnter’in eski yıldızları ile dünya karması arasında bir gösteri maçı düzenlenecek. TSİ 17:00’de başlayacak etkinlikte, Milan-İnter karmasında Toldo, Cafu, Roberto Carlos, Figo, Desailly, Seedorf, Veron ve Cannavaro; dünya karmasında ise Mendieta, Pires, Mijatovic, Suker, McManaman ve Deco gibi efsaneler forma giyecek.

        SİMEONE: BÜYÜKLERE KARŞI DAHA İYİYİZ

        Finalin gergin geçeceğini belirten Atletico Madrid Teknik Direktörü Diego Simeone, “Çok çalışmalı ve ısrarcı olmalıyız. Biz maçlara ve idmana aynı tutkuyla bakıyoruz. O yüzden buradayız. Büyük takımlara karşı daha iyi oynuyoruz. Çünkü onlar topla oynarken biz de savunma yapıyoruz” dedi. Atletico’nun golcüsü Fernando Torres ise, “Tarihi değiştirebiliriz. Ve bunu yapacağız. Hepimiz buna hazırız” diye konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ