Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray Galatasaray, Beşiktaş ve Fenerbahçe'nin de istediği Fransız yıldız Ben Arfa'ya teklif yaptı - Galatasaray Haberleri

        HABERTÜRK SPOR | ERHAN TELLİ

        Fenerbahçe’yi yenerek Ziraat Türkiye Kupası’nı kazanan Galatasaray, ezeli rakibine bu kez de transferde çalım atıp Hatem Ben Arfa’yı kadrosuna katmak için kolları sıvadı.

        Nice’te harika bir sezon geçiren ve Avrupa’nın ünlü kulüplerinin transfer listesine giren Tunus asıllı 29 yaşındaki Fransız sihirbaz, sözleşmesi sona erdiği için serbest kaldı. Türkiye’den önce Beşiktaş, ardından da Fenerbahçe’den teklif alan yıldız oyuncu için şimdi de Galatasaray’ın devreye girdiği öğrenildi.

        TEMASI HİÇ KESMEDİLER

        Sarı-Kırmızılılar’ın, sezon başı hazırlık kampında Nice ile oynanan hazırlık maçından bu yana 29 yaşındaki ofansif orta sahayı takip ettikleri ve transfer listesine aldıkları, menajeriyle de teması hiç kesmedikleri ortaya çıktı. Galatasaraylı idarecilerin, özellikle Fenerbahçe’nin çok istediği Ben Arfa’yı ezeli rakiplerine kaptırmak istemedikleri, resmi teklifi yaptıktan sonra gelecek yanıtı beklemeye geçtikleri bildirildi.

        KÜLLERINDEN DOĞDU...

        Hatem Ben Arfa, kariyeri düşüşe geçerken, bu sezon Nice’teki olağanüstü performansıyla Avrupa’nın birçok kulübünü peşine taktı. Önceki sezon Newcastle United’da sadece 9 maça çıkan Fransız oyuncu, kupada tek asist yapmış, U-21’de oynadığı tek maçta da 1 gol kaydetmişti. Devre arasında kulüpsüz kalan Ben Arfa, 1 Temmuz 2015’te kendisine kapılarını açan Nice’te harikalar yarattı. Fransız ekibiyle toplam 37 maçı çıkan Ben Arfa, 18 gol atıp 6 da asist yaparak göz kamaştırdı.

        HOCASI PUEL'LE BİRLİKTE GELİR Mİ?

        Galatasaray’da teknik direktör adayları arasında Nice’i çalıştıran Claude Puel’in ismi de geçmişti. Nice’i ligde 4. yaparak Avrupa Ligi’ne taşıyan Puel’in, anlaşma sağlanması halinde Hatem Ben Arfa’yı Galatasaray’a getirebileceği konuşuluyor. Ancak Sarı- Kırmızılılar, hoca konusunda henüz net kararını vermedi. Takımda çok sevilen ve Türkiye Kupası’nı kaldıran Riekerink’le devam edilip edilmeyeceği bir hafta içinde netlik kazanacak.

        KANATLARDA VE FORVET ARKASINDA GÖREV YAPABİLİYOR

        Çok yönlü bir oyuncu olan Ben Arfa, hem sol hem sağ kanat dışında 10 numara pozisyonunda da forma giyebiliyor. Seri çalımları ve süratiyle dikkat çeken solak yıldız, bu sezon skora katkı verme açısından kariyerinin en parlak dönemini yaşadı. Bunda hocası Claude Puel’in rolü büyüktü. Puel, öğrencisini forvet arkasında oynattı ve Hatem Ben Arfa yepyeni bir kimliğe büründü. Bu çıkışı sayesinde piyasa değeri bir yıl içinde ikiye katlanıp 10 milyon Euro seviyesine çıktı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ