Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Rams Başakşehir Abdullah Avcı'dan Galatasaray açıklaması! - Rams Başakşehir Haberleri

        Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Abdullah Avcı, Türkiye Futbol Federasyonu Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği İstanbul Şubesi tarafından düzenlenen Zorunlu Eğitim Semineri'ne konuşmacı olarak katıldı.

        Basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Avcı, "Ben bu dernekte 15 sene evvel görev yaptım. Böyle bir ricada bulundular. Şu anda İstanbul'da olduğumdan, buradaki diğer arkadaşlarla bir araya gelmek ve bir şeyler katabilmek adına buraya geldim. Katılım oldukça yoğun. Tavsiyeler olacak. Arkadaşlarımızın sıkıntılarını konuşacağız. Özellikle kendim ve çalıştığım kurum adına eğitim amaçlı çalışmalardan bir takım örnekler vereceğiz. Amacımız sıkıntıları çözmek olacaktır ama tabii ki futbolun sıkıntıları bitmez. Bu biraz soru cevap şeklinde geçecek." diye konuştu.

        Milli takımın EURO 2016'da başarılı olacağına inandığını da söyleyen Abdullah Avcı, şöyle devam etti:

        "Milli takımın öncelikli hedefi turnuva takımı olabilmek olmalı. 2002'den sonra gidememiştik Avrupa Şampiyonası'na. 2008'de bulunmuştuk ve çok önemli işlere imza attık. İyi bir oyuncu jenerasyonu var. Benim de yüzde 70'iyle birlikte çalıştığım bir ekip. Bütün duygumuz orada olacak. Özellikle ülkemiz adına, oyuncuların Avrupa'da sahne alması adına çok önemli bir turnuva. Bunlar futbola kulüp bazında da katkı sağlayacaktır. Ben iyi oyuncu ayakları olduğunu düşünüyorum. Oyunun içindeki coşku ve duyguyu da buna katacaklardır. Turnuvaya iyi başlamak önemli. Ama bu sene ilk kez 24 takım olacak. Yanlış hatırlamıyorsam gruplardan en iyi üçüncüler de çıkıyor. Sonuna kadar gitmemiz gerekiyor. Bütün kalbimizle duygularımızla oyuncularla birlikteyiz. Turnuvanın sonuna kadar gitmek istiyoruz."

        "HEDEFİMİZ AVRUPA LİGİ'NDE GRUPLARA KALMAK"

        Spor Toto Süper Ligi'ni 59 puanla 4. sırada tamamlayan ve önümüzdeki sene Avrupa'da mücadele edecek Medipol Başakşehir'in Avrupa hedefiyle ilgili soruyu da cevaplayan Avcı, "Avrupa kupalarında oynayıp sahne almak hem kulüp, hem de oyuncu adına önemli bir tecrübe." diyerek şunları söyledi:

        "İki senedir 59 puan topluyoruz ve iki senedir ligi 4'üncü sırada bitiriyoruz. Bu istikrar ve sürekliliği hedef olarak alıyoruz. Amacımız yine istikrarlı şekilde devam etmek. Önemli olan sahalarda oynanan futbol kalitesi. Yüzde 25 oranında oyun kalitemiz arttı. Ligin başlama tarihi belli oldu. Ama bizim Avrupa Ligi maçımız var ve Temmuz'un 28'inde sahaya çıkacağız. Ulaşılabilir hedef bizim için gruplara kalmak. Ligde de standardını koruyan, oyun kalitesini geliştiren bir takım olmak. Oyuncu kalitesinin ayağını nasıl geliştiririz onu düşünüyoruz."

        "İYİ BİR TEKLİF GELİRSE YÖNETİM KURULU DEĞERLENDİRİR"

        Edin Visca'nın transfer olup olmayacağı hakkında da değerlendirmelerde bulunan Avcı, "Mevcut oyuncu transferleri konuşuluyor. Biz iyi bir teklif gelirse değerlendiririz. Devre arasında oyuncu sattık. Badji'yi Anderlecht'e gönderdik. Avrupa'da kenar oyuncusu olup 17 gol atan oyuncu yok. 6 da asistle oynuyor Visca. Ligde toplam 6 oyuncu 34 maçta oynadı, 4'ü bizim takımdan. Burası bir şirket kulübü ve takımın menfaatleri önemli. Geçen yıl yarışırken çok önemli bir oyuncumuzu aldığımızın 3 katına sattık. Sistem takımıyız. Eğer takım adına Visca'ya önemli bir teklif olursa yönetim kurulu kararını verecektir." ifadelerini kullandı.

        Hakkında Galatasaray'ın başına geçeceği yönünde iddialar üzerine de açıklamalarda bulunan Avcı, "Geçen yıl 5 yıllık bir imza attım ve yoluma devam ediyorum. Bazı teklifler olabilir, ya da bazı takımların gündemine gelebilirim. Bunlar güzel şeyler. Ancak biz bir proje takımıyız ve bu projenin bir parçası olmak gurur verici" diyerek sözlerini noktaladı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ