Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Günün transfer iddiaları (31 Mayıs 2016) - Futbol Haberleri
        1

        Beşiktaş ve Galatasaray'ın da peşinde olduğu Emre Mor için başkan Aziz Yıldırım'ın bizzat devreye girdiği ve genç oyuncunun menajeri Muzzi Özcan'la cumartesi günü gizlice bir araya geldiği ortaya çıktı. Menajer Özcan'la yaptığı görüşmeden istediği sonucu alan Yıldırım'ın şimdi de Emre'nin kulübü Nordsjaelland'la masaya oturmaya hazırlandığı belirtildi. Fenerbahçe bu oyuncu için kararlı adımlar atarken, Beşiktaş'ın da Emre'nin peşini bırakmayacağı ve bir karşı hamleyle, ezeli rakibine transfer çalımı atabileceği kaydedildi. (Fotomaç)

        2

        İyi bir savunmacı transfer etmek isteyen Beşiktaş, Shakhtar Donetsk’in stoperi Yaroslav Rakitsky’yi gözüne kestirdi. Siyah-Beyazlılar’ın, 26 yaşındaki oyuncunun 8 milyon Euro’luk bonservisini düşürmeye çalıştığı öğrenildi. Diğer aday N’Koulou Kartal’ın bir diğer stoper adayı ise Nikolas N’Koulou. (HABERTÜRK)

        3

        F.Bahçe yönetimi, bugün kulüple sözleşmesi resmen sona erecek olan Gökhan ile ilgili kararını verecek. Anlaşma olmazsa milli futbolcu istediği takıma bedava gidebilecek. Gökhan, Fenerbahçe'nin sunduğu yıllık 1.7 milyon euro'yu kabul etmezse, ipler büyük ölçüde kopacak. (Fotomaç)

        4

        Bordo-mavililer, Ersun Yanal’ın kadrosunda görmek istediği Aatif ile her konuda anlaştı, Sivasspor yönetimi ile pazarlıklar sürüyor. Sivasspor'un bu oyuncu için 3.5 milyon euro istediği vurgulanırken, Trabzonspor'un ise Sivasspor'a 1 milyon euro ve 2 oyuncu teklifinde bulunup beklemeye geçtiği kaydedildi. (Fotomaç)

        5

        Gelecek sezon şampiyonluğa oynayacak bir kadro kurmak isteyen G.Saray’ın forvet transferi için River Plate forması giyen Giovanni Simeone ile ilgilendiği öne sürüldü. Portekiz basınında çıkan haberlere göre, Atletico Madrid’le bu yıl final heyecanı yaşayan Diego Simeone’nin oğlu Giovanni için G.Saray’ın da içinde bulunduğu Benfica gibi birçok kulübün devrede olduğu iddia edildi. Sezonu Arjantin ekiplerinden Banfield’da kiralık olarak geçiren 21 yaşındaki oyuncu, 27 maçta 9 gol ve 1 asistlik performans sergileyerek dikkatleri üzerine çekmişti. (HABERTÜRK)

        6

        Galatasaray'da teknik direktör arayışları devam ediyor. Fatih Terim ve Gheorghe Hagi isimleri ortada dolaşırken, gündeme bu kez de Fransız Claude Puel geldi. Futbol direktörü Cenk Ergün'ün daha önce randevu alınan 55 yaşındaki tecrübeli çalıştırıcı ile Fransa'da bir araya geldiği belirtildi. Galatasaray'ın Puel'e 2 yıllık teklifte bulunduğu iddia edildi. Puel düşünmek için süre istedi. (Fotomaç)

        7

        Felipe Melo'nun Türkiye'deki ortağı Ümit Akbulut, Radyospor'a açıklamalarda bulundu. Akbulut, "Melo'nun Galatasaray'a karşı büyük bir sevdası var. Yönetim uygun görürse, bence döner. Neden olmasın! Kalbi hala burada" dedi.

        8

        Fenerbahçe'de teknik direktör Vitor Pereira'nın geleceği hakkında yönetim bazında henüz bir adım atılmış değil. Bu konudaki net kararın 10 gün içinde verileceği, Pereira ayrılmak isterse de kendisine "Kal" denmeyeceği öğrenildi. Yönetim, 1 sezon daha sözleşmesi olan ve yardımcılarıyla birlikte yılda 4 milyon euro ücreti olan Portekizli hocaya tazminat ödemek istemiyor. (Fotomaç)

        9

        Fenerbahçe ile olan sözleşmesi sona eren Raul Meireles'in takımda kalma umudu belirdi. İddialara göre Fenerbahçe yönetimi, bu sezon 2 milyon Euro kazanan Portekizli yıldız Raul Meireles'e "750 bin Euro'ya 1 yıl daha kal" teklifinde bulunacak. (Takvim)

        10

        Aslan'da yeni sezonun ilk imzasını Sabri Sarıoğlu atacak. Emektar futbolcu, sezon ortasında 1+1 yıllık sözleşmesindeki opsiyonu yönetimin isteği ile kaldırmıştı. Gösterdiği anlayış ve üstün performansı nedeniyle Reyiz'in takımda tutulmasına karar verildi. Sabri ile haftaya 1 yıllık yeni sözleşme imzalanacağı bildirildi. İmza atacağı için tatile de henüz çıkmayan tecrübeli oyuncu, başta Bursaspor olmak üzere aldığı teklifleri, 'Önceliğim G.Saray' diyerek geri çevirdi. (Fotomaç)

        11

        3 maçlık sözleşmesi sona eren Sergen Yalçın’ın görevden ayrılmasının ardından Patrick Kluivert’ı gündemine alan, Hollanda’da bu isimle bir görüşme yapacak olan Gaziantepspor’a bir flaş öneri daha geldi: Clarence Seedorf... Hollanda’da olan Futbol Şube Sorumlusu Mustafa Kızıl önce Kluivert’la bir görüşme yapacak, ardından ise Seedorf ile bir araya gelecek. (Fanatik)

        12

        İngiliz basınında, yedek kalmaktan sıkılan Ospina’nın Arsenal’i satışa zorladığı yazıldı. ‘Adresi Beşiktaş’ denildi. Everton ve birkaç Fransız kulübünün de peşinde olduğu Ospina'nın Şampiyonlar Ligi cazibesi ve Oscar Cordoba faktörü nedeniyle Kartal'a daha yakın olduğu kaydedildi. 2019 kadar sözleşmesi olan kaleci için Beşiktaş'ın 3 milyon euro'yu gözden çıkardığı iddia edildi. (Fotomaç)

        13

        Trabzonspor'un forveti Oscar Cardozo'nun kendisiyle ilgilenen Çin kulüpleriyle olan görüşmeleri devam ediyor. Trabzonspor yönetimi, bu transferden 3 milyon Euro civarında bir gelir bekliyor. Oscar Cardozo, "Trabzonspor'da güzel günlerim oldu ama yeni yolculuğa yelken açmanın zamanı geldi" demişti. (Takvim)

        14

        Yeni sezon transfer çalışmalarında orta saha bölgesini ilk sıraya koyan Galatasaray aradığı oyuncuyu İngiltere'de buldu. Sarı-kırmızılı ekip, geçen sezonu Slaven Bilic'in ekibi West Ham'da geçiren ve sözleşmesi Barcelona'da bulunan Alex Song ile anlaşma sağladı. (Fotomaç)

        15

        Trabzonspor yurt dışından transfer yapma konusunda oldukça sıkıntılı bu yüzden bordo-mavili ekip gözden çıkardığı yabancı oyuncular için özellikle takas formülünü devreye sokmaya çalışıyor. Başkan Muharrem Usta'nın dediği gibi elden oyuncu çıkarmadan yeni oyuncu alamayacak olan Trabzonspor Cardozo'yu isteyen Brezilya, Ndoye'yi isteyen İngiliz, Yattabare'yi isteyen Fransız ve Douglas'ı isteyen Portekiz ve Hollanda ekipleriyle kıyasıya takas pazarlığı yapıyor. (Fotospor)

        16

        Beşiktaş'ın ilgilendiği stoper Facundo Roncaglia'ya Fenerbahçe'nin de talip olduğu bildirildi. Calciomercato sitesinin iddiasına göre sarı-lacivertlilerin 29 yaşındaki oyuncu için Beşiktaş, Napoli, Schalke ve Club Amerika ile çekiştiği belirtildi. Haberde Roncaglia'nın karar vermek için acele etmeyeceğinin altı çizildi. Arjantinli oyuncunun Fiorentina ile sözleşmesi sona ermişti. (Fotomaç)

        17

        Gaziantespor, sezonun ikinci yarısında İtalya'nın Atalanta kulübünden kiraladığı ve oynadığı maçlarda başarılı performans sergileyen Prince Desire Gouano ile anlaşmak üzere. Gaziantepspor yönetiminin genç savunma oyuncusuna 3 yıllık teklifte bulunduğu ve 2.5 milyon Euro ödemeye hazır olduğu öğrenildi. (Fotomaç)

        18

        Fenerbahçe'de Vitor Pereira ile yolların ayrılması planlanırken, Ali Yıldırım, Manuel Pellegrini'nin menajeri ile bir görüşme gerçekleştirdi. Bu görüşmede Ali Yıldırım, İspanyol menajerden Pellegrini'nin çalışma şartları hakkında bilgi istedi. Türkiye'de çalışmakla ilgili fikirlerini sordu. İstediği transfer bütçesini ve kendisinin talep ettiği rakamı sordu. Salı günü yapılacak toplantıda Pellegrini'nin isteklerinin yer aldığı raporda yönetim kurulunun önüne gelecek. (Fotospor)

        19

        F.Bahçe'nin transfer gündemindeki Daniel Agger, şok bir açıklamada bulundu. Takımı Brondby'den ayrılan Danimarkalı oyuncu, 2 senedir herhangi bir kupa kazanamadığını belirterek, "Ben sadece futbol oynamak için futbol oynamam. 2 hafta içinde ailemle bir durum değerlendirmesi yaptıktan sonra geleceğim hakkında karar vereceğim. Futbola devam da edebilirim, nokta da koyabilirim. Bunun ortası yok" dedi. Türkiye'den teklifler aldığını da doğrulayan 31 yaşındaki stoper, "Ama şu anda önceliğim devam edip etmeyeceğime karar vermek" ifadelerini kullandı. (Fotomaç)

        20

        Beşiktaş, devre arasında Hannover'den Marcelo'yu kiralayıp karşılığında Alex Milosevic'i bu takıma göndermişti. Hannover Teknik Direktörü Martin Bader "Elimizde birçok stoper var. Eğer bir tanesi giderse Milosevic ile görüşürüz. O burada kalmak istiyor. Onun yeteneklerine güveniyoruz" dedi. Siyah-beyazlılar devre arasındaki kiralık takas transferini resmileştirip Marcelo'yu bonservisiyle almayı, Milosevic'i de tapusuyla Hannover'e vermeyi planlıyor. (Fotomaç)

        21

        İzinsiz Rangers ve Fenerbahçe ile görüştüğü için Olympiakos yönetimi tarafından sözleşmesi feshedilen bunun üzerine Yunan ekibine dava açan ve 150 bin Dolar isteyen Vitor Pereira'nın, istifa etmeyi asla düşünmediği bildirildi. Pekin Guoan takımına söz veren aynı zamanda Everton ve Porto ile de görüşmelerini sürdüren Portekizli teknik adam özellikle Çin'den kazanacağı yüksek rakam yüzünden Fenerbahçe'den ayrılmaya can atıyor. Fakat gelecek sezon yardımcıları ile beraber kazanacağı 2.7 milyon Euro'yu da bırakmak istemiyor. Bu yüzden kovulmayı bekliyor. Yönetim ise Çin'den gelen "anlaştı" iddialarını araştırıyor. Çünkü böyle bir durum olması durumunda Olympiakos gibi sözleşme feshini haklı çıkarmak istiyor. (Fotospor)

        22

        Beşiktaş'ın sessiz sportif direktörü Gökhan Keskin, scout şefi gibi dünyanın değişik yerlerinde futbolcu izliyor. Keskin Pazar günü de Danimarka'daydı. Burada Midtjylland'ın, Nordsjaelland'ı 4-1 yendiği maçı izledi. Keskin'in bu maçta sonradan oyuna giren ve bir de gol atan ev sahibi takımın 21 yaşındaki Pione Sisto'yu takip ettiği bildirildi. Keskin'in ayrıca maçı milli takımın yeni yıldızı Emre Mor'un formasını giydiği Nordsjaelland'lı yöneticilerle beraber izlediği de gelen bilgiler arasında. (Fotospor)

        23

        Galatasaray'da yaşanan baş döndürücü teknik direktör trafiğinde sürpriz gelişmeler de yaşanıyor... Denizli'nin ayrıldığı günden bu yana adı Galatasaray'la anılan Jorge Sampaoli'nin adı son dönemde Lazio ve Granada ile anılmış hatta Fenerbahçe ile görüştüğü iddia edilmişti. Arjantinli teknik adamın istediği yılda 2.6 milyon Euro'luk rakam tüm takımların geri adım atmasına neden oldu. Bunun üzerine Sampaoli de geri adım attı ve ilk kapısını çaldığı takım Galatasaray oldu. Menajeri Chema Lillo uzun süredir temas halinde olduğu Cenk Ergün'ü aradı ve yeniden bir görüşme yapabileceklerini şartların değiştiğini iletti. (Fotospor)

        24

        Dünyanın dört bir yanında transfer çalışmalarını sürdüren Galatasaray’da, gündeme yeni bir isim daha geldi. Sarı-Kırmızılılar, ABD Milli Takımı’yla Copa America’da sahne almaya hazırlanan Gyasi Zardes’i gözüne kestirdi. Gana asıllı 24 yaşındaki 1.88’lik forvet, MLS’te Los Angelex Galaxy forması giyiyor. (Fanatik)

        25

        Galatasaray'da EURO 2016 sonrasında takımın başına geçmeye hazırlanan Fatih Terim'e en büyük transfer hediyesi Mehmet Topal olacak. Özbek'in Topal için 3 yılda 10 milyon Euro'yu bulan garanti para, imza parası ve maç başıların dahil olduğu bir rakam önerdiği bildirildi. Fenerbahçe'nin Topal'ın önüne sürdüğü rakam ise 3 yılda 6 milyon Euro. Özbek, Topal'ın dönüşü için aradaki 4 milyon Euro'ya güveniyor. (Fotospor)

        26

        Beşiktaş Yönetim Kurulu Üyesi Candaş Tolga Işık, bir dönem Galatasaray forması giyen Brezilyalı oyuncu Felipe Melo’nun transfer edileceği iddialarına sosyal medya hesabından cevap verdi. Işık, son olarak İtalyan ekibi Inter’de görev yapan ve agresif futboluyla eleştirilen Melo’ya ilişkin, "Beşiktaş Kulübü Beşiktaşlılar tarafından yönetildiği sürece Felipe Melo bu kulüpten içeri giremez. Müsterih olun" dedi.

        27

        Boyko ile yollarını ayırmaya hazırlanan siyah-beyazlıların, Volkan Babacan’a karşılık 2-3 milyon euro bonservis bedelinin yanı sıra Veli Kavlak’ı teklif ettiği öğrenildi. İngiltere ve Almanya’da zirveye oynayan iki kulübün de başarılı file bekçisini kadrolarına katmaya çalıştıkları belirlendi. Medipol Başakşehir’in, menajerler aracılığıyla gelen teklifler karşısında Volkan’ın bonservis bedelini 9 milyon euro olarak belirlediği belirtildi. (Milliyet)

        28

        Vitor Pereira’nın geçen sezon Hollandalı yıldızın transferini mecburiyetten onayladığı, ancak yeni dönemde Van Persie’yi kesinlikle birinci forvet olarak düşünmediği öğrenildi. Yedek kalmayı istemeyen Van Persie'nin de takımdan ayrılmasının gündeme geldiği öğrenildi. Van Persie kariyerine Avrupa ya da Amerika’da devam etmeyi planlıyor. Bu sebeple Çin ya da Arap kulüplerinden gelen ya da gelecek tekliflere çok fazla sıcak bakmıyor. Avrupa’ya dönmesi durumunda da şu an aldığı 6 milyon euro ile sarı-lacivertli takımın isteyeceği ciddi bonservis bedelini ödeyecek kulüp bulunmuyor. (Milliyet)

        29

        Eski başkan Ünal Aysal’ın 5 yıl önce transfer etmek için İspanya’ya gidip alamadığı Jose Antonio Reyes, bir kez daha Galatasaray’ın transfer listesine girdi. Sevilla’yla 1 yıl daha kontratı bulunan 32 yaşındaki hücum oyuncusu için önümüzdeki günlerde harekete geçilecek. (Fanatik)

        30

        UEFA’nın getirdiği transfer kısıtlamaları nedeniyle Nani ve Van Persie’yi satmayı planlayan Fenerbahçe’de B planı da hazır. Sarı-Lacivertliler, geçtiğimiz sezon Abdoulaye, Markovic ve Fabiano’yu kiralamıştı. Ancak bu isimler alternatif olarak alınmıştı. Yönetim bu sezon doğrudan ilk 11’de oynayacak futbolcuları kiralamayı planlıyor. Sarı-Lacivertliler bunun için, Avrupa’nın devlerinde kadroya giremeyen isimlere yönelecek. (Fanatik)

        31

        Dzeko'nun 15 milyon Euro'luk bonservis bedelini karşılaması mümkün görünmeyen sarı kırmızılıların kiralık formülü ile transferi gerçekleştirmek istediği öne sürüldü. Galatasaray, 1+1 yıllık kiralamak istediği Dzeko'ya 4 milyon Euro ödemeye hazır. (NTV Spor)

        32

        UEFA ile yaptığı anlaşma sonrası kiralık transfer formülüne yönelen Fenerbahçe yönetimi gözünü Edin Dzeko ve Stevan Jovetic’e dikti. Sezonu Roma'da geçiren Edin Dzeko ve Inter'de forma giyen Stevan Jovetic'in peşine düşen Fenerbahçe, bir hafta içinde Manchester City ile temasa geçecek. Hedef, iki yıldızı satın alma opsiyonuyla takıma kazandırmak. (Takvim)

        33

        Teknik direktör konusunda Fatih Terim ismi sürpriz şekilde öne çıkarken, tecrübeli teknik adamın Galatasaray'a dönmek için en önemli şartı ise Abdürrahim Albayrak. Terim, Özbek'ten Euro 2016 sonuna kadar zaman istedi. Bu süreçte takımı Jan Olde Riekerink'in çalıştırması karara bağlandı. Gelecek sezon Avrupa Kupaları'na katılamayacakları için yeni dönem kampının 5-10 Temmuz tarihleri arasında başlaması öngörüldü. Bu süreçte çok "uçuk" bir durum ortaya çıkmazsa Terim göreve başlayacak. (Fotospor)

        34

        Mehmet Topal’da önemli gelişmeler yaşanıyor. Adı G.Saray’la anılan yıldız orta sahayla görüşmelerini sürdüren F.Bahçe yönetimi, büyük aşama kaydetti. Kanarya’nın Mehmet Topal’la 4 yıllık sözleşme konusunda anlaştığı öğrenildi. Fakat milli oyuncunun kazanacağı garanti para hakkında taraftarlar hala ortak noktada buluşabilmiş değil. SarıLacivertliler’in yıllık 2 milyon 225 bin Euro önderdiği Topal, 2.6 milyon Euro istiyor. Aradaki 375 bin Euro’luk fark 4 yıllık sözleşme hesap edildiğinde 1.5 milyon Euro’ya denk gelirken, kulüp önerdiği rakamın üstüne çıkmayı düşünmüyor. F.Bahçe’den son sezonunda 2 milyon 50 bin Euro alan Mehmet’in yapılan zammı dikkate alarak imza atması bekleniyor. (HABERTÜRK)

        35

        Galatasaray’da yeni sezon öncesinde taşlar yerinden oynayacak. Duygun Yarsuvat ile Faruk Süren’in önderliğindeki oluşum, en kısa zamanda kongre yapmak için çoktan düğmeye bastı. Bu ekibin en büyük kozu ise, 2016 sonrasını işaret edip yeşil ışık yakan Fatih Terim. Hedef; efsane hocanın yeni dönemde Galatasaray’ı ve milli takımı birlikte çalıştırması. Yarsuvat ve Süren’in oluşumu, özellikle Haziran ayında kongre için gerekli adımları atacak, Fatih Terim ile yapılacak kritik görüşmeler ise Fransa 2016 sonrasına bırakılacak. (Fanatik)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ