Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray Ünal Aysal ve Rasim Ozan Kütahyalı'ya hapis cezası - Galatasaray Haberleri

        Serdar KULAKSIZ - İSTANBUL

        Teknik Direktör Fatih Terim ile aralarında yaptıkları mesajlaşmaların basında yayınlanmasıı nedeniyle yargılanan Galatasaray Spor Kulübü eski Başkanı Ünal Aysal "kendisi ile yapılan haberleşmenin içeriğini diğer tarafın rızası olmaksızın ifşa etmek" suçundan 10 ay hapis, gazeteci Rasim Ozan Kütahyalı da "kişiler arasındaki haberleşmenin gizliliğini ihlal" suçundan 2 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme Ünal Aysal'a verilen hapis cezasını ertelerken Ozan Kütahyalı hakkındaki cezayı ertelemedi.

        AVUKATLARI TEMSİL ETTİ

        Galatasaray Spor Kulübü eski Başkanı Ünal Aysal ile Gazeteci Rasim Ozan Kütahyalı hakkında Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim'in şikayeti üzerine açılan davanın karar duruşması dün yapıldı. İstanbul 28. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada tarafları avukatları temsil etti.

        DURUŞMAYA GELMEYİ ÇOK İSTİYORDU

        Duruşmada söz alan Fatih Terim'in avukatı Rezan Epözdemir, müvekkilinin milli takım ile Antalya'da kampta olduğunu belirterek, "Duruşmaya gelmeyi çok istiyordu. Ancak milli hassasiyet sebebiyle katılamadı" dedi.

        BU TÜR SÖYLEMLERDEN ETKİLENMEM

        Rasim Ozan Kütahyalı'nın avukatı ise, müvekkilinin basın mensubu olduğunu ve kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla beyanlarda bulunduğunu söyleyerek beraat kararı verilmesini talep etti.

        Söz alan Ünal Aysal'ın avukatı, müvekkilinin Galatasaray Yönetim Kurulu toplantılarına girerken telefonunu sekreterine bıraktığını belirterek, "Telefon pekala başkası tarafından alınabilir" dedi.

        AYSAL'A 10 AY HAPİS

        Kararını açıklayan mahkeme, Rasim Ozan Kütahyalı'ya "hakaret" suçundan 9 Bin 150 TL para cezası verdi. Kütahyalı'ya, "kişiler arasındaki haberleşmenin gizliliğini ihlal" suçundan ise 2 yıl hapis cezası veren mahkeme bu cezada herhangi bir indirim ya da erteleme uygulamadı. Mahkeme Ünal Aysal'a ise, "kendisi ile yapılan haberleşmenin içeriğini diğer tarafın rızası olmaksızın ifşa etmek" suçundan 10 ay hapis cezası verdi. Mahkeme Aysal'a verdiği cezayı erteledi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ