Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Doping Kurulu’na tırpan - Futbol Haberleri

        TFF Dopingle Mücadele Kurulu, 14 Mayıs 2016 tarihinde verilen istifaların ardından yeniden oluşturuldu. Yeni kuruldaki isimlerin, istifa eden ekipteki isimlerle aynı olması dikkatlerden kaçmadı.

        Spor Toto Süper Lig'in 33. haftasında oynanan Beşiktaş-Osmanlıspor mücadelesi öncesinde iki takım kamplarına giderek doping testi yapan TFF Dopingle Mücadele Kurulu, olayın ardından istifasını vermiş ve TFF tarafından istifalar kabul edilmişti. Başkanlığını Prof. Dr. Ömer Taşer'in yaptığı kurul, başkan ve 10 üyesiyle birlikte görevlerinden ayrılmıştı.

        Bugün yapılan açıklamada, yeniden oluşturulan kurulun Prof. Dr. Ömer Taşer'in başkanlığında 4 üyeden oluşacağı belirtildi. Yeniden oluşturulan kurulda şu isimler yer alıyor:

        Başkan

        Prof. Dr. Ömer Taşer

        Üyeler

        Prof. Dr. Ahmet Araman

        Prof. Dr. Aydın Barlas

        Prof. Dr. Nezih Hekim

        Prof. Dr. Gökhan Metin

        Yeniden kurulan dopingle mücadele kurulu, daha önce istifa eden başkan ve üyelerden oluştu.14 Mayıs 2016'da federasyon tarafından yapılan açıklamada, dopingle mücadele kurulunun başkan ve üyelerinin istifa ettiği açıklanmıştı. İsim vermeden yapılan açıklama şu şekildeydi:

        "TFF Dopingle Mücadele Kurulu tarafından dün Beşiktaş ve Osmanlıspor kulübü futbolcularına yapılan müsabaka dışı doping kontrolleri kamuoyu nezdinde tartışma yaratmıştır. Müsabaka dışı doping kontrolleri bu sene test aşamasında olan bir uygulamadır. Dün kulüplerimize yapılan müsabaka dışı uygulama, Dopingle Mücadele Talimatı'nın 13. Maddesi'ne kişisel bir yorum katılarak yapılmış ve maksadını aşan bir uygulama olmuştur. Konuyu değerlendiren TFF Dopingle Mücadele Kurulu başkan ve üyeleri istifalarını vermiş ve istifaları TFF Yönetim Kurulu tarafından 14 Mayıs 2016 tarihinde kabul edilmiştir. Dün alınan numuneler tüm dopingle mücadele uygulamalarında olduğu gibi test laboratuvarlarına gönderilmiştir."

        Türkiye Futbol Federasyonu'nun yaptığı açıklamada, istifa eden dopingle mücadele kurulunda ise şu isimler yer alıyordu:

        BAŞKAN:

        Prof. Dr. Ömer Taşer

        ÜYELER:

        Prof. Dr. Ahmet Araman

        Prof. Dr. Aydın Barlas

        Doç. Dr. Erdal Cevher

        Dr. Eren Eroğlu

        Doç. Dr. Nezih Hekim

        Prof. Dr. Sadi Kurdak

        Prof. Dr. Gökhan Metin

        Dr. Mesut Nalçakan

        Prof. Dr. Yavuz Yıldız

        Yrd. Doç. Dr. İlker Yücesir

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ