Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Fenerbahçe Hulusi Belgü: Aziz Yıldırım Ali Koç'un önünü açmalı - Fenerbahçe Haberleri

        Ülker Sports Arena'da yapılan Fenerbahçe Kulübü Olağan Mali Genel Kurulu'nda konuşma yapan eski yönetici ve son seçimde başkan adayı olan Hulusi Belgü, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'a sert eleştirilerde bulundu. Aziz Yıldırım, yaptığı konuşmadan sonra mali genel kurulun yapıldığı alandan ayrıldı ve kendisine yapılan eleştiriler sırasında salonda yer almadı.

        "LÖW 'İKİNCİLİK BAŞARI' DEDİ GÖNDERİLDİ"

        Yöneticiliği döneminde Alman teknik adam Joachim Löw ile lig bitmeden 5 hafta önce konuşmaya yaptıklarını söyleyen Belgü, "Başkanla, sezon sonunda takımın ligi kaçıncı bitireceğini sorduk. 'İlk senemizde ikincilik başarı' dedi. Aziz Yıldırım da Löw'ün ilk senemizde ikincilik başarı dediği için gönderdi. Fenerbahçe her zaman şampiyon olacak, biz Fenerbahçe her zaman şampiyon olsun istiyoruz. 18 yılda 6 defa şampiyonluk bize yeterli gelmez" şeklinde konuştu.

        "AZİZ YILDIRIM, ALİ KOÇ'UN ÖNÜNÜ AÇMALI"

        Ali Koç'un başkan adaylığı için Yıldırım'ın önünü açması gerektiğini belirten Hulusi Belgü, sözlerine şöyle devam etti:

        "Son genel kurulda Yargıtay kararından sonra bırakacağım dedi. Başkan Yargıtay sürecinin 2-3 sene süreceğini biliyordu. Bunun bir de karar düzeltmesi var. Ali Koç bunun üzerine ben de başkanlığa adayım demişti. Yargıtay kararını beklemeye gerek yok. Ali Koç başkanın haklarını sonuna kadar savunacaktır. Hep beraber sayın başkanın Ali Koç'un ve diğer adayların önünü açmasını bekliyoruz."

        "HELAL OLSUN BAŞKAN BÜYÜK İŞ YAPTI!"

        Kulübün iyi yönetilmediğinin vurgulayan Belgü, basketbol kombinesinin iptal edildiğini de savunarak, "Başkan büyük bir iş yaptı. Fenerbahçe'nin otobüsü kurşunlansın, hakları yensin, hakemler tarafından katledilsin ama Hulusi'nin kombineleri iptal edilsin kongre üyeliğinden ihraç edilsin. Helal olsun çok büyük iş yaptı" diyerek tepkisini dile getirdi.

        Hulusi Belgü, konuşmasının ardından mevcut yönetimdeki yöneticilerden İlhan Ekşioğlu ve Ozan Balaban ile tartışma yaşadı.

        CELAL DOĞAN'A İHRAÇ TALEBİ

        Kongre üyesi Ahmet Şükrü, HDP İstanbul Milletvekili Celal Doğan'ın kulüp üyeliğinden ihraç edilmesini talep etti. Ahmet Şükrü, Celal Doğan’ın "Ülkenin bölünmez bütünlüğüne aykırı faaliyette bulunan bir partide milletvekili olduğu için" kulüp üyeliğinden ihracı için genel kurul divanına dilekçe verdiğini belirtti. Divan kurulu başkanı Vefa Küçük de bu dilekçeyi yönetim kuruluna verilmesi gerektiği belirtilerek, dilekçeyi kongre üyesine iade etti.

        AZİZ YILDIRIM İSTİFAYA DAVET EDİLDİ

        Sarı-lacivertli kulübün kongre üyesi Tunç Aksu, başkan Aziz Yıldırım'ı istifaya davet etti. Aziz Yıldırım'ın 18 yıldır başkanlığı döneminde hiç öz eleştiri yapmadığını savunan Aksu, şunları kaydetti:

        "Karşınıza çıkan muhalefet adaylarını ihraç ve tedbir yönetimiyle engellediniz. Geçen sene '50 milyon harcasam şampiyon olurduk' dediniz, bu sene fazlasını harcamamıza rağmen yine hüsran yine fiyasko yine kupasız koskoca bir sezon. Fenerbahçe bu sonuçları hak etmiyor. Fenerbahçe başarıların ve kupaların takımıdır. 'Gökhan Gönül iyi çocuk, ama 9 senede 2 şampiyonluğu var' dediniz. Başkanlığınız süresince sahamızda kupa kaldırıldı, önemli rakibimizin 9 lig, 4 Türkiye Kupası, 1 UEFA ve 1 Süper Kupası’nı gördünüz. İçler acısı bir durum. Kupada yenilerek rakibimizin cezalarını kendi elimizle 1 seneye indirmiş olduk. Milyonlarca Fenerbahçeli üzülüyor, kahrediyor, sizin hiç mi içiniz acımıyor hiç mi vicdanınız sızlamıyor."

        Yıldırım'ın kendisine verilen krediyi fazlasıyla doldurduğunu aktaran Aksu, "Fenerbahçe Kulübü kimsenin çiftliği değildir. Deneme tahtası ise hiç değildir. Ne başkan ne yönetim ne de hiçbir futbolcu, bu kulüpten, armadan, bu bayraktan üstün değildir. Kulübe ciddi anlamda borcunuz olan son hizmeti yerine getiriniz. Bazı durumlarda istifa etmek hizmetlerin en büyüğüdür en kutsalıdır. Lütfen bu sese kulak veriniz." ifadelerini kullandı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ