Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor 2016 Avrupa Şampiyonası A Milli Futbol Takımı'ndaki huzursuzluğun 5 nedeni... - Futbol Haberleri
        1

        HABERTÜRK SPOR
        Ay-yıldızlılarda yaşanan bir dizi sorun ilk iki maçta hezimeti getirdi...

        2

        VARAN 1- 500'ER BİN EURO'LUK PRİMLERİN YARISI YATINCA...
        Hemen hemen gittiğimiz her turnuvada karşımıza çıkan prim krizi yine hortladı. Finallere kalınması halinde Yıldırım Demirören yönetimi adam başı 500’er bin Euro prim vadetmiş, hatta bir vatandaşın şikayeti üzerine bu davalık olmuştu.

        3

        Fransa 2016 öncesi futbolculara 300’er bin Euro yatırıldı. Oyuncular, kamp sırasında kaptan Arda vasıtasıyla bundan duydukları rahatsızlığı iletip TFF yönetiminden kalan 200’er bin Euro’nun da yatırılmasını talep ettiler.

        4

        Oyuncuların para peşine düşmesi hem Fatih Terim’i hem de TFF yönetimini kızdırdı. Yöneticilerin oyunculara “Muhasebeci gibisiniz, bugüne kadar priminiz mi kaldı?” diyerek tepki gösterdikleri bildirildi.

        5

        ‘FEDERASYONDAKİ PARA KİMDE VAR?’
        Bu durum kampta gerilim yaratırken, oyuncuların “TFF’nin birçok kaynağı var. Biz finallere gelip görevimizi yaptık. Onlar da sözlerini tutsunlar. TFF’deki para kimde var?” diyerek geri adım atmadılar.

        6

        Oyuncularla birçok toplantı yapılarak “Sakin olun, siz futbolunuzu düşünün” çağrısı yapıldı. Sular bir türlü durulmayınca devreye giren başkan Yıldırım Demirören’in talimatıyla Hırvatistan maçı öncesi primler hesaplara yatırıldı.

        7

        Ancak geçen sürede prim olayı her iki tarafı da oldukça yıprattı. TFF’ye yakın kaynaklardan, oyunculara yönelik “Milli formayı, futbolu düşüneceklerine, parayı düşünüyorlar” şeklinde serzenişler geldi.

        8

        VARAN 2- TERİM'E TEPKİ DE VAR
        Takım içinde Fatih Terim’e yönelik rahatsızlıklar da yaşanıyor.

        9

        Hocanın agresif tavırları, bazı oyunculara yaklaşım farkından dolayı tepkili olan bazı isimlerin “Hoca herkese eşit mesafede yaklaşmıyor. Bu durum da takımda ikilik yaratıyor” dedikleri öğrenildi.

        10

        Son prim olayında Fatih Terim’in oyuncular tarafında yer almadığı ileri sürülürken, bazı oyuncuların bu yüzden hocaya karşı tavır aldığı ifade ediliyor.

        11

        VARAN 3- ARDA-BURAK-CANER AYRI...
        Ay-Yıldızlı ekipte başarısızlığın en büyük nedenlerinden birinin de takım içi gruplaşmalar olduğu ileri sürülüyor.

        12

        Başta Arda Turan olmak üzere Burak ve Caner’in, diğer oyunculardan ayrı takıldığı, bu durumun takım içinde huzursuzluk yarattığı ifade ediliyor. Selçuk İnan konusunda da farklı iddialar var.

        13

        Milli Takım’a yakın bir kaynak, Selçuk’un da bu grupla birlikte hareket ettiğini belirtirken, başka bir kaynak “Selçuk ile Arda’nın arası eskisi gibi değil. Biraz soğukluk girmiş. O yüzden Selçuk kendi başına hareket ediyor” diyor.

        14

        Milli Takım’ın Marsilya kampında hemen hemen tüm oyuncuların patlamaya hazır barut fıçısı gibi dolaştığı, görevlilere de agresif yaklaştığı belirtiliyor.

        15

        VARAN 4- EMRE'NİN PAS İSYANI
        UEFA’nın “Türk Messi”, İspanyol Marca gazetesinin “Yeni Arda Turan” olarak lanse ettiği Emre Mor’un oynamadan Milli Takım’ın önüne geçmesi bazı oyuncuları rahatsız etmiş.

        16

        Kampta bazı oyuncular kendi aralarında konuşurken Emre’nin adını kullanmak yerine, “Fatih Hoca’nın prensi” diyor. 19 yaşındaki genç yetenek de kendisine karşı takım içindeki rüzgarın biraz değiştiğinin farkına varmış.

        17

        Hırvatistan maçında bazı oyuncuların kendisine pas vermemesine kızan Emre Mor’un bu duruma çok sinirlendiği ve ağlamaklı bir şekilde tepki verdiği, başta kaptan Arda olmak üzere, bazı oyuncuların Emre’yi sakinleştirdiği öğrenildi.

        18

        VARAN 5- MENAJERLERİN GÜÇ YARIŞI
        Takımda henüz sözleşme imzalamayan oyuncular var. Ayrıca bazı oyuncuların da menajerleri, futbolcularını Avrupa’ya pazarlamaya çalışıyor.