Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Mondihome Kayserispor Kayseri'de yine kaptanlar gitti! - Mondihome Kayserispor Haberleri

        Son 12 yılda Kayserispor'da kaptanlık yapanlardan Samuel Johnson, Bülent Bölükbaşı, Rağıp Başdağ, Mehmet Topuz, Ali Turan, Aydın Tosçalı, Mehmet Eren, kaleci Süleymanou, Franco Cangele, Riveros, Eren Güngör, Zurap, Abdullah Durak'tan sonra 2015-2016 sezonunda kaptanlık görevini üstlenen Dieo Biseswar ve Marko Simiç'de sarı kırmızılı kulüpten kopan oyuncular oldu.

        KAPTANLIĞA DAYANAN OLMADI

        Kayserispor'da, 2004-2010 sezonu arasında 3'ü asil biri yedek 4 oyuncu kaptanlık pazubandını koluna taktı. 2004 yılında Kayserispor'a gelerek kaptanlık görevini üstlenen Bülent Bölükbaşı, 3 sezon sarı kırmızılı ekipte top koşturduktan sonra 2006-2007 sezonunda 2 topuğundan ameliyat olduğu için sezonu erken kapattı.

        Kayserispor Kulübü, tecrübeli oyuncunun sözleşmesini uzatmayınca, bu göreve önce Samuel Johnson sonra 2'nci kaptan olan Mehmet Topuz getirildi. 2007-2008, 2008-2009 sezonlarında takım kaptanlığını üstlenen Mehmet Topuz, Beşiktaş'a gitmek isterken kendini Fenerbahçe'de buldu, pazubandını Kayserispor'un onbirde yer alan tek Kayserili Ali Turan'a devretti. Mehmet Topuz'un sakatlık döneminde kaptanlığa vekalet eden Rağıp Başdağ'ın da yönetim 2008-2009 sezonunun sonunda yönetim sözleşmesini uzatmadığından serbest kadı. Sözleşmesi 2009-2010 sezonun ilk yarısında sona eren Ali Turan ise yönetimin tüm baskısına karşın sözleşmesini uzatmayıp, Kayserispor'un kadro dışı bırakma kararına uyup sezon sonuna kadar tek başına antrenman yapmayı kabul etti. Ali Turan, daha sonra Galatasaray ve Konyaspor'a gitti.

        Kulüpte ligin ikinci yarısında kaptanlık pazubandı Aydın Toscalı'ya verildi. Sonraki sezonlarda kaptanlık görevini üstlenen kaleci Süleymanou, Franko Cangele, Riveros, Eren Güngör, Zurap ve Abdullah Durak'da sakatlık veya transfer sürelerinin bitmesi, mukavelelerinin uzatılmaması gibi nedenlerle Kayserispor'da kısa süreli kaptanlık yaptılar.

        Abdullah Durak'ın geçtiğimiz sezon Kasımpaşa'ya transfer olması üzerine bu görevi geçtiğimiz 2015-2016 sezonunda sürdüren Biseswar ve Simiç'inde mukaveleleri sona erdi. Kayserispor, bugüne kadar 2 oyuncuyla masaya oturmayıp, teknik kadronun isteği üzerine gözden çıkarınca, "Kayserispor'da kaptanlık yapan gider"' olgusu bir defa daha gerçekleşti.

        EN UZUN SÜRELİ KAPTANLIĞI GIYASI TOKOĞLU YAPTI

        Kayserispor'da 4 ila 9 sezonla, en uzun dönem kaptanlık yapan isimler Gıyasi Tokoğlu, Rıdvan Çeçen, Mustafa Uğur ve Mehmet Bulut olydu. Dört futbolcunun Kayserili olması da kaptanlık konusundaki istikrarın en önde gelen sebebi oldu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ