Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Spor Toto 2. Lig Elazığspor Elazığspor'da borç krizi! - Futbol Haberleri

        Kulüp tesislerinde, ikinci başkan ve mali işler sorumlusu Karahan Çelik, kulüp basın sözcüsü Cengiz Gülaç ve yönetim kurulu üyeleri ile basın toplantısı düzenleyen Karataş, kulübün özellikle eski futbolcuların alacakları ve diğer borçlar nedeniyle küme düşme cezası ile karşı karşıya olduğunu söyledi.

        Elazığspor'un futbolcu alacakları nedeniyle transfer yasağı bulunduğunu anımsatan Karataş, kulübün ceza alması durumunda sezona eksi puanla başlayabileceğini ifade ederek, ''Maalesef Elazığspor'un içinde bulunduğu durum çok vahim. 25 Mayıs günü kongrede delegelerin teveccühü ile bu yola girdiğimizde ağır bir yükün bizleri beklediğini biliyorduk. Ama işin doğrusu bugün karşımızda duran borç kongrede ibra edilen borcun iki katıdır. Bunun artma ihtimali var.'' diye konuştu.

        İkinci başkan Çelik ise genel kurulda ibra edilen kulüp borcunun 59 milyon 900 bin lira olduğunu ancak, yönetimi devraldıktan sonra yaptıkları bir aylık incelemenin sonunda bu rakamın gerçeği yansıtmadığını gördüklerini belirtti.

        Büyük borç miktarı ile karşı karşıya kaldıklarını aktaran Karahan, ''Aradan bir ay geçti, incelemelerimizi yaptık, yapmaya da devam ediyoruz. Önümüzdeki tablo borcun yaklaşık 120 milyon lira civarında olduğunu gösteriyor.'' ifadelerini kullandı.

        Kulübün içinde bulunduğu borçlardan dolayı FIFA'dan ve diğer ilgili kurumlardan sürekli olarak ciddi ihtarlar içeren tebliğler aldıklarını aktaran Çelik, şunları kaydetti:

        ''Kulübün sadece 71 milyon lira FIFA'ya giden yabancı futbolculara ve şu an itibarıyla toplam borcumuza baktığımızda 114 milyon liradır. Son iki ayda belediye tarafından ödenen 5 milyonu da bu işin içerisine katarsak toplamda 120 milyon lira gibi bir borçla karşı karşıyayız. 25 Mayıs'ta ısrarla ibra edilen borç 59 milyon 900 bin lira gibi bir rakamdı. Şu anki geldiğimiz nokta bunun tam iki katıdır. Tabii ki bu borçlar ödenebilir mi ödenemez mi, kulübün bu durumda akıbeti ne olur? Bunun ciddi bir şekilde kamuoyu ile tartışılması ve Elazığ'daki tüm vatandaşlarımızın bu konuda karar vermesi gerekmektedir."

        Gülaç ise kulübün içinde bulunduğu durumdan dolayı ilgili kişiler hakkında savcılığa suç duyurusunda bulanacaklarını söyledi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ