Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Portekiz Polonya maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? - Futbol Haberleri

        EURO 2016 son 16 turunun tamamlanmasının ardından çeyrek finale çıkan takımlar belli oldu. Grup maçlarını mağlubiyet yüzü görmeden tamamlayan Polonya, Hırvatistan ile oydağı maçta uzatma dakikalarında attığı golle çeyrek finale adını yazdıran Portekiz ile karşı karşıya geliyor. Peki Portekiz-Polonya maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda başlayacak? İşte detaylar...

        PORTEKİZ-POLONYA MAÇI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA?

        Ev sahipliğini Fransa'nın yaptığı 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2016) çeyrek finalinde Portekiz ile Polonya mücadele edecek. Portekiz-Polonya maçı 30 Haziran Perşembe(bugün) günü (TSİ) saat 22.00'de başlayacak. Velodrome Stadyumu'nda oynanacak mücadele TRT 1 ve TRT 4K'dan naklen yayınlanacak.

        Almanya Futbol Federasyonu'ndan Felix Brych'in yöneteceği müsabakada Mark Borsch ve Stefan Lupp yardımcı hakem olarak görev yapacak. Zorlu mücadelenin 4. hakemi ise Sırbistan Futbol Federasyonu'ndan Milorad Mazic.

        YILDIZ İSİMLER KARŞI KARŞIYA GELİYOR

        İsviçre'yi penaltılarla geçen Polonya'da bütün gözler Lewandowski, Milik ve Blaszczykowski'de olacak. Hırvatistan'ı uzatmalarda Ricardo Quaresma'nın golüyle 1-0 yenerek saf dışı bırakan Portekiz'in de kadrosunda çok önemli yıldızlar bulunuyor. Süper Lig'de forma giyen Ricardo Quaresma ve Luis Nani'nin yanı sıra Cristiano Ronaldo ve Renato Sanchez, skoru değiştirebilecek isimler.

        "POLONYA'YA DİKKAT ETMELİYİZ"

        Portekiz'in forvet oyuncusu Luis Nani, Euro 2016'da çeyrek finale çıktıkları için mutlu olduklarını ve iddialarını sürdürmek istediklerini söyledi.

        Nani, Hırvatistan'a karşı geçen Cumartesi günü görüntülenen aynı ruhu devam ettirirlerse finale kadar gidebileceklerini belirtti.

        Bugün çeyrek finalde Polonya ile karşılaşacak olan Portekiz'de, forvet oyuncusu Nani ilk turda takımın en iyi oyuncusu seçilmişti.

        Antrenörüne "kör bir güven" duyduğunu söyleyen Nani, bu güvenin inanılması güç bir "rüya" için gerekli olduğunu, bu kupayı kazanmak için lazım olan tüm "malzemelerine sahip olduklarını" dile getirdi.

        Polonya ile Almanya arasındaki maçı seyrettiğini söyleyen Nani, "Almanya gibi bir takıma karşı maçın hakimiyetini elinde tutan bir Polonya'ya dikkat etmeliyiz, Polonya sadece Lewandowski'den oluşmuyor" dedi.

        PORTEKİZ BİR ADIM ÖNDE

        İki takımın kendi aralarında bugüne kadar oynadığı 10 maçta Portekiz'in üstünlüğü bulunuyor.

        Portekiz 10 maçın 4'ünü kazandı. Polonya 3 galibiyet alabildi, 3 maç ise berabere tamamlandı.

        Portekiz'in 13 gol attığı karşılaşmalarda, Polonya 9 gol bulabildi.

        İSTATİSTİKLERDE PORTEKİZ ÜSTÜN

        İki takımın EURO 2016 kapsamında rakipleriyle yaptıkları 4'er maçta Portekiz'in büyük ölçüde istatistiklerde bir adım önde olduğu göze çarpıyor.

        Portekiz 5 gol attı ve kalesinde 4 gol gördü. Polonya ise rakip fileleri 3 kez havalandırdı ve sadece 1 gol yedi.

        Toplam 74 defa rakip kaleye şut atan Portekiz 24 isabetli şut çekerken, Polonya 55 toplam şutta 12 isabet buldu.

        Maçlarda ortalama yüzde 56 topla oynama istatistiği yakalayan Portekiz Milli Takımı ortalama yüzde 87 isabetli pasla oynadı. Polonya Milli Takımı, ortalama yüzde 44 topla oynama ve yüzde 81 isabetli pas ortalaması tutturdu.

        İki takımın EURO 2016'da şimdiye kadarki performansı şöyle:

        POLONYA PORTEKİZ
        Attığı gol 3 5
        Yediği gol 1 4
        Toplam şut 55 74
        İsabetli şut 12 24
        Topla oynama 44% 56%
        İsabetli pas 81% 87%
        Sarı kart 8 3
        Kırmızı kart
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ