Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray Galatasaray'da kaptanlık pazubandı Sabri Sarıoğlu'na verilecek - Galatasaray Haberleri

        HABERTÜRK SPOR | ERHAN TELLİ

        Wesley Sneijder, Fernando Muslera, Lukas Podolski ve Selçuk İnan gibi yıldızlar başta olmak üzere toplam 14 oyuncuya kesilen astronomik para cezaları nedeniyle zaten sıkıntılı günler geçiren G.Saray’da, şimdi de geçtiğimiz yıllarda büyük sorun yaratan kaptanlık krizi hortladı.

        Sezon ortasında sözleşmesindeki madde gereği 1 maça daha çıkması durumunda mukavelesi 1 yıl uzayacakken, taraftar baskısından çekinen yönetimin isteğiyle bu özel maddeyi iptal eden ve geçtiğimiz günlerde yıllık ücretini indirerek sözleşme yenileyen Sabri Sarıoğlu’nun kaptanlıkla ödüllendirileceği öğrenildi.

        Bu konudaki ilk somut adımı İsviçre’deki hazırlık kampında atan idareciler, Avrupa Şampiyonası’nda milli formayı giydiği için izinli olan Selçuk İnan’ın yerine Sabri’yi kaptan olarak görevlendirdi.

        Kulübün altyapısından yetişen emektar oyuncunun gençlere ağabeylik yapmasını isteyen kurmayların, yeni sezonda da takımın en eskisi olan Reyiz’e kaptanlık unvanını vermek istedikleri bildirildi.

        KRİZ YENİDEN ALEVLENDİ

        Hatırlanacağı üzere kadro dışı bırakıldığı 2014-15 sezonunun ilk yarısında kaptanlığı Selçuk’a kaptıran Sabri, şampiyonluk kutlamalarına kaptan olarak çıkmak isteyince takım arkadaşının olumsuz yanıtıyla karşılaşmıştı. Yaşanan bu olay yüzünden ikilinin arası açılmış ve G.Saray yönetimi sıkıntılı günler geçirmişti. Kendisine kesilen ağır para cezası nedeniyle büyük bir şok yaşayan kaptan Selçuk İnan’ın, ikinci kampta takıma katılması ile birlikte kaptanlık meselesinin nasıl bir boyut kazanacağı merak konusu olurken Özbek yönetimin bu hamlesi, unutulan krizi yeniden alevlendirdi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ