Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor 2016 Avrupa Şampiyonası EURO 2016'ya büyük ilgi - Futbol Haberleri

        UEFA'dan yapılan açıklamaya göre, Fransa'nın 10 kentinde, ilk defa 51 karşılaşmanın oynandığı EURO 2016'yı, 2,4 milyon biletli seyirci takip etti. Portekiz'in tarihinin ilk şampiyonluğuna ulaştığı turnuvanın başladığı 10 Haziran'dan bir gün öncesi ile bittiği 10 Temmuz'dan bir gün sonrası arasındaki süreçte, euro2016.com internet sitesi ve mobil uygulamaları, 300 milyondan fazla kişi tarafından 1,5 milyardan fazla kez görüntülendi.

        Şampiyonadaki ilk deneyimini yaşamasına rağmen yarı finale kadar yükselen Galler'in de yardımıyla Büyük Britanya'da internet trafiğinin yüzde 15'i yaşandı. Bu açıdan ilk sırayı alan Büyük Britanya'yı, ev sahibi Fransa, Almanya, ABD, İspanya, İtalya ve Kanada izledi.

        Sosyal medya platformları Facebook, Instagram ve Twitter'da açılan UEFA'ya ait EURO 2016 hesaplarındaki içerik, 3 milyardan fazla kez görüntülendi. 15 milyondan fazla futbolsever, turnuvanın resmi kanallarını takip etti ve 70 milyonun üstünde etkileşim gerçekleşti.

        EURO 2016, 195 milyondan fazla kişi tarafından 950 milyonu aşan etkileşimle Facebook'ta, yılın en büyük spor organizasyonu olarak kayıtlara geçti.

        Portekiz'in Fransa'yı 1-0 yendiği final maçı sırasında, yaklaşık 45 milyon kullanıcı, 146 milyon tepki, paylaşım ve yorumda bulundu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ