Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray Porto'ya transfer olan Alex Telles'ten Galatasaray'a veda açıklaması - Galatasaray Haberleri

        Geçen sezonu İtalya Serie A kulübü İnter'de kiralık olarak geçiren, 6.500.000 Euro karşılığında bonservisi Portekiz kulübü Porto'ya verilen Brezilyalı sol bek, Florya Metin Oktay Tesisleri'nden ayrılmadan önce kulüp televizyonuna konuştu.

        23 yaşındaki Alex Telles, veda açıklamasında Galatasaray'ı unutmayacağını, burada büyük sevinçler yaşadığını ve 4 kupa kazandığını belirterek, "Tanrı'ya şükürler olsun ki bana böyle bir fırsat verdi, şimdi yeni takımıma gidiyorum. Bana sorsanız; 'Bir futbolcu olarak en önemli, en güzel anılarınız nerede?' diye, direkt Galatasaray'ı söylerim. 4 tane kupa kazandım burada. O yüzden Galatasaray benim için çok çok önemli bir kulüp." dedi.

        Futbolcu olarak Galatasaray'da değiştiğini hissettiğini, insan olarak da sarı kırmızılı kulüpte yaşadıklarının kendini çok değiştirdiğini belirten Alex Telles, şöyle konuştu:

        "Farklı bir kültür ve ülke gördüm. Adapte olmamda herkes yardımcı oldu. Dostluklar ve arkadaşlıklar kazandım. Farklı bir kültür öğrendim. İnsanlara saygı duymayı ve insanları sevmeyi burada geliştirdim. Ayrıldığım için üzgünüm ama bir sonraki adımda iyi bir takıma gittiğimi düşünüyorum. Galatasaray taraftarıyla, arkadaşlıklarıyla, dostluklarıyla benim için çok önemliydi. Şimdi yeni bir macera başlıyor. Hem başkanımıza, hem yöneticilerimize hem de menajerime teşekkür ediyorum. Bu adım benim için ve herkes için olumlu oldu."

        Bir futbolcunun, Galatasaray'daki yaşadığı başarıları yaşaması için uzun seneler gerektiğini de belirten Alex Telles, "Ben bir buçuk sezonda bu başarıları yakaladım. Çok özel anlarım ve maçlarım var burada. En önemlisi herhalde 20. şampiyonluğun geldiği Beşiktaş maçıydı. Hiç unutamayacağım anlardan biriydi." diyerek sözlerini şöyle tamamladı:

        "Galatasaray taraftarı bence en tutkulu taraftar. Onlara özel bir teşekkür etmek istiyorum. Sahada ve dışarıda bana destek verdiler. Bana verdikleri destek için teşekkür ediyorum; bütün kulüp çalışanları özellikle Mert hep yanımdaydı. Diğer tüm çalışanlara da teşekkür ediyorum. Bugün ayrılıyorum ama bu kapının bana açık olduğunu biliyorum. Burada bir tarih yazdım, şimdi başka bir kulübe gidiyorum. Umarım günün birinde açık bıraktığım bu kapıdan geri girip tarih yazmaya devam ederim."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ