Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Beşiktaş Beşiktaş Başkanı Fikret Orman'dan transfer müjdesi! - Beşiktaş Haberleri

        Arjantinli futbolcu Sosa ile yaşadıkları durumu değerlendiren Orman, "En kızdığım şey zekamla alay edilmesidir. Sosa terörü bahane ediyor. Bahanelerine ancak kuşlar inanır. Biz sanki Sosa'yı Miami'den aldık. Kontratların gerekleri vardır. Sözleşmeler oyuncuları olduğu gibi bizleri de korur. Gereği neyse onu yapacağız. Böyle bir şey Barcelona'da, Bayern Münih'te olabilir mi, Beşiktaş'ta da olamaz. Bedelini en ağır şekilde ödetirim. Bunun parayla değil prensiple alakası var. Burası Patagonya değil. Türkiye futbolcular için Orta Doğu öncesinde bir durak değildir." diye konuştu.

        Sosa'yı Ukrayna'daki savaşın en yoğun günlerinde Kharkiv'den transfer ettiklerini anlatan siyah-beyazlı kulübün başkanı Orman, şunları söyledi:

        "Fransa'da maç sırasında stadın önünde teröristin biri kendini patlattı. Paris Saint Germain'de oynayan bir oyuncu ertesi gün 'ayrılmak istiyorum' diyebilir mi, diyemez. Bu dünya 11 Eylül'ü yaşadı. New York'ta oynayan basketbolcular gittiler mi? Ukrayna'daki savaşta Shakhtar Donetsk'in stadına bomba atıldı, takım 3 yıldır ev olmadan otel odalarında yaşayarak maç yapıyor. Bizim ülkemizde böyle bir durum yok. Sosa, Milan'a gitmek istiyormuş. Kontratı olan bir oyuncuyla bizim onayımız olmadan görüşülmesi ahlaken de hukuksal olarak da suç. Oyuncu Beşiktaş'ta oynarken buradan kalkıyor Milan'a gidiyor. Bu süreçte havaalanındaki patlama yok."

        "GOMEZ'İN KARAR VERMESİ LAZIM"

        Siyah-beyazlı kulüpte geçen sezon kiralık olarak forma giyen Mario Gomez'in durumuyla ilgili bilgi veren Orman, görüşmelerde sona yaklaşıldığını ifade etti.

        Gomez'in sevdikleri bir futbolcu olduğunu vurgulayan Orman, şöyle devam etti:

        "Onun da Beşiktaş'ı sevdiğini düşünüyorum. Görüşmelerde son noktalara geliyoruz. Bizim bekleyebileceğimiz limitlerin sonuna gelmek üzereyiz. Bizim açımızdan da onun açısından da olumlu ya da olumsuz durumun netleşmesi lazım. Biz bir oyuncuya yönelik strateji kurmuyoruz. Planladığımız, konuştuğumuz, konuşabileceğimiz oyuncular var. Kurumum adına taviz verebilecek bir durumda değilim. Gomez'in karar vermesi lazım. Gomez'in menajeri, 'aramızda sözleşme yapalım' dedi. Ancak o zaman Fiorentina işin dışına çıkacaktı. Böyle bir şeyi kabul etmedim. Biz ahlaklı bir kulübüz. Fiorentina ile iyi ilişkilerimiz var. Arkadan iş çevirmiyoruz."

        "ATİBA'NIN SÖZLEŞMESİNİ UZATABİLİRİZ"

        Atiba Hutchinson'ın durumuyla ilgili de değerlendirmelerde bulunan Orman, "Atiba'nın sözleşmesi devam ediyor. Kendisini çok seviyoruz. Profesyonel bir oyuncu, antrenmanlara çıkıyor. Satmak niyetimiz yok. Sözleşmesini düzelterek biraz daha uzatabiliriz." şeklinde konuştu.

        İsmail Köybaşı'nın Fenerbahçe'ye transferinden de bahseden Orman, "Sözleşmesi bitti. Kendi tercihi. Hayırlı olsun. Futbolun içinde olan şeyler bunlar. Şahsi üzüntülerim olabilir ama bu da beni ilgilendirir." ifadelerini kullandı.

        "MİLLETE HAVA ATMAK İÇİN TRANSFER YAPMIYORUZ"

        Beşiktaş Kulübü Başkanı Orman, transferde popülarite peşinde olmadıklarını belirterek, "Millete hava atmak için transfer yapmıyoruz. Beşiktaş'a ne ortamda geldiğimizi herkes biliyor. O durumlara transfer çılgınlıklarıyla gelindi. Beşiktaş'ın gerçekleri var. Temkinli ve planlı ilerliyoruz. Kulübün bütçesine uygun transferler yapmaya gayret ediyoruz. Geçen sezon, Galatasaray şunu aldı, Fenerbahçe bunu aldı, Beşiktaş bunu almadı gibi gündemler vardı. Transferi en iyi yapan kulüp biz olduk ve neticesinde şampiyonluk yaşadık." diye konuştu.

        Transfer stratejisini, şampiyon kadroyu korumak ve eksikleri gidermek olarak belirlediklerini aktaran Orman, şöyle konuştu:

        "Çok sevdiğim, iyi bir profesyonel olan Serdar Kurtuluş'la yollarımız ayrıldı. Üçüncü kaleci olarak Fabricio'yu aldık. Transferde daha hızlı hareket edebiliriz ama Beşiktaş'ın zararını kim karşılayacak. Taraftar, 'şunu alalım, bunu alalım' diye mesajlar atıyor. Herkesin fikri var ama bilgisi yok. Beşiktaş şampiyon olup stadını bitirmekle sorunlarını aşmadı. Önümüzdeki sezon en zor sezonlardan biri. Borçların düşme trendine girmesi lazım. Bütçenin belirli bir seviyede olma zorunluluğu var. Sokaktan para bulsanız transfer yapamazsınız. Futbol dışı gelir yaparak futbolda kullanamazsınız. Acelemiz yok. Doğru transferler yapmak niyetindeyiz. Transfer çılgınlığı için yedi yetimin hakkını yedirmeyiz. Kendi bütçemiz içinde doğru transferler yapacağız."

        "BOYKO FORMAYI ALACAK GİBİ ÇALIŞIYOR"

        Başkan Orman, Beşiktaş'ın transfer gündeminde yer alan isimlerle ilgili de şunları söyledi:

        "Boyko ilk maçına şanssız çıktı. Henüz tesislere gitmedim ama hırslı olduğu söyleniyor. Formayı alacak gibi çalışıyor. UEFA Avrupa Ligi'nde final oynamış bir takımın kalecisi. Kariyeri tartışılan bir oyuncu değil. Yoluna devam edecek. Kolarov, basında tartışılan bir isim. Kulübüyle kontratlı bir oyuncu. Bitti bitiyor gibi bir durum yok. Anlaştığımız süreç de yok. Sol bek transferiyle ilgileniyoruz. Mustafa Pektemek pırlanta gibi bir çocuk. İyi bir sporcu. Geçen sene şans bulamadı. Bu seneki kadro yapılanmasında yer bulamayacak gibiyse gidebilir. Şenol Güneş'ten bu yönde bir rapor gelmedi."

        Öte yandan, istifa edeceği söylentileri olan dış ilişkilerden sorumlu yönetici Erdal Torunoğulları'nı yönetim listesine kendisinin aldığını belirten Orman, şunları kaydetti:

        "Memnun olmadığım bir yöneticiyi niye alayım. Erdal Torunoğulları ile beraber çalıştık. Sevdiğimiz, istifade ettiğimiz bir arkadaşımız. Dış transfere bakmıyor, diğer işlerimize bakıyor. Transferin merkezinde ben yer alıyorum. Yöneticilerimle çalışma yapıyoruz. Bunu bazen A yöneticisi ile bazen B yöneticisi ile yapıyoruz. Kimin faydalı olacağını düşünüyorsak onu görevlendiriyoruz."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ