Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Yılport Samsunspor CAS, Samsunspor'a verilen transfer yasağı cezasını onadı! - Yılport Samsunspor Haberleri

        Sözleşmesini alacaklarına karşı tek taraflı fesheden Aminu Umar aynı zamanda Samsunspor'u FIFA'ya şikayet etmişti. Karadeniz ekibi de bu şikayet sonucunda FIFA'dan 2 dönem transfer yasağı cezası almıştı.

        Samsunspor Yönetim Kurulu, avukatları vasıtası ile Spor Tahkim Mahkemesi'ne (CAS) hazırladıkları savunmayı sunarak verilen cezaya itiraz etmişlerdi. CAS tarafında yapılan incelemelerin ardından 15 Mayıs ve sonrasında 15 Haziran'a ertelenen karar, gecikmeli olarak açıklandı. Kararın açıklanma sürecinin uzaması yöneticiler tarafından olumlu bir cevap beklentisi içinde karşılanmıştı.

        Spor Tahkim Mahkemesi, her iki tarafın itirazları sonucu tüm belgeleri inceledi ve aldığı karar gereğince FIFA tarafından Karadeniz temsilcisine verdiği 2 dönem transfer yasağını onayladı. 2015-16 Futbol Sezonu'nun devre arasında cezadan ötürü transfer yapamayan Samsunspor, 2016-17 sezonunun başlangıcını da transfer yapamadan tamamlayacak.

        CAS'tan gelen bu olumsuz yanıt Samsun şehrinde, yeni sezon öncesi taraftarları umutsuzluğa sürükledi. Samsunspor Başkanvekili Rüştü Araboğlu'ysa, bu kararın altyapıdan yetişen yeni gençlerin kazanılması bakımından iyi bir fırsat olacağı şeklinde yorumladı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ