Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Bitexen Antalyaspor Gültekin Gencer: İtibarsızlaştırma çabalarını kınıyorum - Bitexen Antalyaspor Haberleri

        Antalyaspor Kulübü Eski Başkanı Gültekin Gencer, kamuoyunda kendisi ve yönetime karşı itibarsızlaştırma ve aşağılanma kampanyası başlatıldığını ileri sürerek Antalya Gazeteciler Cemiyeti'nde (AGC) basın toplantısı düzenledi.

        "ŞEHİR DESTEĞİYLE GÖREVE GELDİK"

        3 yıl önce şehrin tüm dinamiklerinin desteğini alarak göreve geldiğini hatırlatan Gencer, "Göreve gelmeden önce Antalyaspor'a katkı koyma adına birilerini aramış olmamız, onlar tarafından, 'Biz getirdik' diye algılanmış ise onların hangi egolarla bulundukları makamları yönettiklerini kamu oyunun takdirine bırakıyorum. Bizi toplantı yapmaya zorlayan neden, birilerinin sabah akşam bizi itibarsızlaştırma sonucu. Biz doğru bilgiyi verme adına buradayız. Bazı kalemşörlerin birilerine yalakalık yapayım derken Antalyaspor'a zarar verdikleri aşikardır. Sorun burada Gültekin Gencer ve yönetimi değildir" dedi.

        "YÜZDE YÜZ FARK VAR"

        Kendi dönemlerinde Antalyaspor'un bütçesinde herhangi bir anormallik olmadığını ifade eden Gencer, "Şimdi bu rakamlar çok önemlidir. Herkes iyi analiz etmelidir. 2013 yılında takımı teslim aldığımızda 42 milyon borç vardı. TFF geliri 2013 -2014 sezonunda 13 milyon 400 bin dolardı. Medical Park ismi ve led alanları bizden önceki yönetim tarafından kullanılmıştı. Bize teslim edilirken sadece göğüs ve şort dışında reklam yoktu. Şehir futbola küstürülmüştü. 1200 kişiye oynayan takım bize teslime edildi. 2015-2016 sezonunda ise gelirimiz 54 milyon TL'dir. Gidere bakanlar gelire de bakmaları aşikardır. Devraldığımız sezon ile son sezon arasında yüzde 100 fark vardır" diye konuştu.

        "KULÜBÜ 80 MİLYON BORÇLA DEVRETTİK"

        2016-2017 sezonunda gelir hedeflerinin 65 milyon TL olduğunu açıklayan Gencer, "Borcumuz vergi dahil 80 milyon TL. Muhasebede 3 yıl öncesine dayanan 8 milyon borç görünüyordu şu an borç hanesine yazılıyor olsa da. Bütün rakamlarım içinde TFF'nin tüm yayın ihaleleri Dolar üzerinden. Süper Lig'deki gelirler Dolar üzerinden. Biz 9 milyon Dolar bütçe açığı ve mevcut önümüzdeki sezon giderleri ile kulübü devraldık. Bu sene teslim ederken 5 milyon Dolar bütçe açığı, sezon giderleri ile teslim ettik. Bunun aksini iddia edenler gelsinler, bize anlatsınlar. Sezon giderleri ile kulübü teslim ettik. Başka ne teslim ettik, isim boş, bizden önce doluydu. Sırt, kol, şort çorap boş. Konuşulan ledler dolu. Bizden öncede doluydu. Daha fazla ledle teslim ettik, şehri 1250 seyirciden, 52 bin Passolig'li seyirci ile teslim ettik. Eto'o kaptanlığında bir takım teslim ettik. Aldığımız takımla bıraktığımız takım arasındaki farkı kamuoyuna bırakıyoruz" dedi.

        "KARGALAR GÜLER"

        Kırmızı-beyazlı takımın eski başkanı Gencer, sözlerini şöyle sürdürdü:

        "Hem göreve kendi iradeniz dışında siyasi irade ile talip olacaksınız. Görevi bırakıp kaçan değil, bıraktırılan Türkiye'nin takdir ettiği yönetimin başarısı altında ezilmemek için her türlü zemini hazırlayacaksınız. Yok öyle bir şey. Yenileri yok. Aslı olmayan rakamlarla 150 milyon Dolar borçtan bahsedeceksiniz. Size kargalar dahi güler. Kendinize güldürmeyin.

        Menderes Türel bir yıl önce genel kurulda, stadın gelirleri ile Antalyaspor'un önünün açık olacağını söyledi. Ama maalesef, kimse sözünü tutmadı. Süper Lig'de stadyum protokolü olmayan tek takım Antalyaspor'dur. Bunun da sorumluları bellidir. Dışarıda armaya gerek yok. Antalyaspor'u nedensiz bırakıp gidenler, yerine bizler heyecanla devam ederken, elimizden alıp verdikleri arkadaşların enkaz edebiyatı yerine, itibarsızlaştırma yerine, Antalyaspor'a katkı sunmaları gerekirken, gereksiz ve anlamsız kamuoyunu yalan yanlış bilgilendirmekteler."

        Antalyaspor'un yeni yönetiminin lig maratonuna hazırlanması gerektiğinin altını çizen Gencer, kendilerinin de her zaman katkı koymaya hazır olduklarını kaydetti.

        "İTİBARSIZLAŞTIRMA ÇABALARINI KINIYORUM"

        Samuel Eto'o Vakfı'nın Afrikalı çocuklara yardım amacıyla Antalya'da düzenleyeceği dev organizasyona da değinen Gencer, "Eto'o, Antalyaspor tarihinde yapılmış en büyük transfer. Antalyaspor'da başkanlık yapan bir takım kişiler tarafından yerden yere vuruldu. 'Bitmiş futbolcu alınır mı?' diye eleştirdik. Ülkemize ve şehrimize katkı koymasına rağmen, kulübün değerinin artması, şehrin önüne geçmesi, şehri yönetenler tarafından kabul edilemez seviyeye geldi. Menderes Türel'le görüştüğümüz her ortamda, bir an önce Eto'o'dan kurtul talimatı almamıza rağmen, inandığımız doğrular için Eto'o ile devam ettik. Eto'o Vakfı organizasyonunu yurt dışından önce Türkiye'ye İstanbul'a alınmasına rağmen, Antalya'da yapılması için kaptanımızı ikna ettik. Bize özür ve teşekkür borcu olanların bizi itibarsızlaştırma çabalarını esefle kınıyorum. Bu tanıtımı 100 milyon Dolar harcasalar yapabilirler miydi. Bu dev organizasyondan nemalandığını iddiasında bulunan bir takım kesime rağmen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Messi ve Eto'o'nun bu dev organizasyonu bizim yönetimiz tarafından Antalya'ya hediye edildiği yok sayılarak, bugün sahiplenenlerin ne kadar komik duruma düştüğünü kamuoyunun takdirine bırakıyorum" ifadelerine yer verdi.

        "KULÜBÜN BATIRILDIĞI YOKTUR"

        Gencer, 2021 yapılandırmaya rağmen 80 milyon TL, Antalyaspor'un borcu olduğunu kaydeden Gencer, "Arkadaşların şöyle hesap yapıyorlar, futbolu çok bildikleri için. Eldeki 45 futbolcuların, maç başı, garanti paraları ve maaşları dahil yazmışlar. Önümüzdeki sezon için. Galiba Türkiye'de bu sezon kanun çıkacak diye düşünüyorum. Maçlar 11 değil 45 kişi oynanacak herhalde. Bunların tamamı ödenecek şekilde borçları koymuşlar. O futbolcuları elden çıkaramıyorlarsa kendi beceriksizlikleridir. Alınan ve verilen rakamlar belli. TFF dolar kuru üzerinden ödeme yapıyor. Biz alırken yıl bazında 9 milyon Dolar bütçe açığı vardı. Bu sezon itibarı ile bizim elde ettiğimiz gelir ise federasyondan 54 milyon Dolar. Bu yıl ise kur farkıyla 65 milyon Dolar gelir elde edilecektir. Kulübün batırıldığı yoktur. Bir alt lige düşmesine rağmen en iyi mali konuda olan takımdır. Ama hesap kitap yapmasını bilmeyenler varsa öğretelim. Medical Park'tan mahkemelik rakamları bile borcun içine yazılıyor" dedi.

        Taraftar gruplarına birlik ve beraberlik çağrısı dışında hiçbir söyleminin olmadığını belirten Gencer, taraftarların desteklenmesinin ise sponsorlar aracılığı ile gerçekleştirildiğini belirtti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ