Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Fransa Fenerbahçe'nin rakibi Monaco kadrosuyla dikkat çekiyor - Futbol Haberleri

        Şampiyonlar Ligi'ne geçen sezon da 3. Ön Eleme Turu'ndan dahil olan Monaco, Young Boys'u devre dışı bıraksa da play off turunda Valencia'ya yenilerek yoluna UEFA Avrupa Ligi gruplarında devam etmişti.

        UEFA Avrupa Ligi'nde J Grubu'nda yer alan Fransız temsilcisi, topladığı 6 puanla Tottenham ve Anderlecht'in ardından 3. sırada yer alarak gruptan çıkamamıştı. Oynadığı 6 maçta 1 galibiyet, 3 beraberlik ve 2 mağlubiyet alan Monaco, sadece sahasında grubu son sırada tamamlayan Azerbaycan temsilcisi Qarabağ ile oynadığı maçı kazanabildi.

        MONACO TRANSFERE HIZLI BAŞLADI

        Rus milyarder Dmitry Rybolovlev'in sahibi olduğu Monaco, geçen sezon kemer sıkma politikası uygulasa da bu sezon transferde yeniden kesenin ağzını açtı.

        Transfere şimdiye kadar yaklaşık 42 milyon Euro harcayan Fransa ekibi Lille'den sol bek Djibril Sidibe (15 milyon Euro), Marsilya'dan yine sol bek Benjamin Mendy (13 milyon Euro), Torino'dan stoper Kamil Glik (11 milyon Euro) ve Nancy'den ön libero Youssef Ait Bennasser'i (3 milyon Euro) bonservis bedeli ödeyerek kadrosuna katarken; bir dönem Galatasaray'da da oynayan ve son olarak Roma ile yollarını ayıran 39 yaşındaki kaleci Morgan de Sanctis'i ise bonservis bedeli ödemeden transfer etti.

        Ayrıca kiralık olarak forma giydiği Chelsea'den geri dönen Falcao ile geçen sezonun devre arasında transfer edilen Brezilyalı forvet Vagner Love, Monaco'nun etkili gol ayakları olarak dikkat çekiyor.

        Portekizli Teknik Direktör Leonardo Jardim'in çalıştırdığı Monaco'nun kadrosunda Portekiz ile Avrupa şampiyonluğu yaşayan Joao Moutinho ile birlikte; Porto, Chelsea ve Real Madrid'de uzun yıllar oynayan Ricardo Carvalho da yer alıyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ