Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol 1. Lig Göztepe Göztepe gençleşti - Futbol Haberleri

        Erzurum'da 12 gün süreyle kamp yapan ve 2 bin rakımda güç depolayan Göztepe, yeni sezonda oldukça genç bir kadroyla mücadele verecek.

        Palandöken kampını çoğunluğu altyapıdan 30 kişilik genç bir kadroyla gerçekleştiren İzmir ekibinde, gençleşmenin yanında sezonu şampiyon tamamlamanın hesapları yapılıyor.

        "TAKIM GENÇLEŞTİRİLDİ"

        Teknik direktör Okan Buruk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, PTT 1. Lig'de çok farklı dengelerin bulunduğunu ve buna uyum sağlamaları gerektiğini kaydetti.

        Geride kalan sezona büyük umutlarla başlanıldığını ve iyi niyetli çalışmalar yapıldığını ancak istenilen başarının elde edilemediğini belirten Buruk, şunları söyledi:

        "Bu ligin çok farklı dengeleri var, buna uyum sağlamak gerekiyor. Buna uygun oyuncular almaya çalıştık. Takımımızı gençleştirdik. Yaş ortalamamız bayağı düştü. Bu yılki en yaşlı transferimiz 27 yaşında. 1993, 1994 ve 1995 doğumlu oyuncularla takımı güçlendirdik. Onun dışında altyapıdan oyuncularımızı kadroya kattık. Çok çalışıyorlar, iyi niyetliler."

        Okan Buruk, karakterli bir takım oluşturmaya çalıştıklarını ifade ederek, "İyi niyetli, hem lider futbolcuların hem de genç oyuncuların olduğu, birbirine uyum sağlayabilecek bir takım oluşturmaya çalışıyoruz. Zaten bu takımı oluşturabilirsek başarı arkasından gelebiliyor." diye konuştu.

        HEDEF SÜPER LİG

        Tüm hesaplarını uzun vadeli yapmalarına karşın kısa dönemde Süper Lig'e çıkma hedeflerinin bulunduğunu aktaran Buruk, "Tabii ki, hedefe oynayacağız. Gençleşirken bir yandan da yarışacağız. Uzun vadeli takım oluşturmak çok önemli ama kısa vadede hedefimiz Süper Lig'e çıkmak." şeklinde görüş bildirdi.

        Okan Buruk, Göztepe'de uzun süre çalışmak istediğini, bunun için de başarılı olması gerektiğini vurgulayarak, şunları ifade etti:

        "Göztepe gerçekten çok önemli ve büyük bir camia. Bu camianın içinde yer almak istiyorum. Başarılı olmayı hedefliyorum. İnşallah başarılar da bizimle olursa uzun yıllar burada kalmak isterim. Buraya gelişimin nedenlerinden biri de sağlam bir yapının içerisinde çalışmaktı. Beni tercih ettikleri için de kulüp başkanımıza teşekkür ederim. Hepimizin mutlu olduğu bir ortam var. Oyuncularımız da burada çok huzurlu ve mutlular."

        Sarı-kırmızılı ekip, ikinci etap kamp çalışmalarını 28 Temmuz-7 Ağustos tarihlerinde Bolu'da gerçekleştirecek.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ