Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Monaco Fenerbahçe maçı hangi kanalda, saat kaçta, ne zaman başlayacak? Muhtemel 11'ler - Futbol Haberleri

        Belki Fransızlar’ın ‘güvenlik’ gerekçesiyle istemediği Sarı Lacivertli taraftarlar tribünde olmayacak. Belki Van Persie, Simon Kjaer, Volkan Demirel, Alper Potuk, Volkan Şen ve İsmail Köybaşı gibi yıldızlar bu maçta forma giyemeyecek. Ancak sahada terinin son damlasına kadar mücadele eden 11 savaşçı olacak. Fenerbahçe, Kadıköy’de 2-1 devirip etkili futboluyla şaşkına çevirdiği Monaco’yla bu kez deplasmanda kozlarını paylaşacak. TSİ 21.45’te başlayacak maçtan alınacak her türlü beraberlik Play-Off turu için yetecek. ‘Milli birlik’ günlerinde Fransa’dan gelecek güzel bir sonuç bir nebze de olsa yüzümüzü güldürecek... Peki Monaco-Fenerbahçe maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda başlayacak? Tüm detaylar haberimizde...

        MONACO FENERBAHÇE MAÇI HANGİ KANALDA?

        2016-2017 sezonuna etkili girmek isteyen sarı-lacivertli takım, Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme karşılaşmasında Monaco ile rövanş maçına çıkıyor. Monaco-Fenerbahçe maçı 03 Ağustos Çarşamba günü saat 21.45'te başlayacak. II. Louis Stadyumu'nda hakem Artur Manuel Ribeiro Soares Dias'ın yöneteceği karşılaşma, Lig TV kanalından canlı olarak yayınlanacak.

        Fenerbahçe'nin 22 kişilik kadrosunda şu isimler yer alıyor:

        "Ertuğrul Taşkıran, Fabiano Ribeiro, İsmet Yumakoğulları, Simon Kjaer, Roman Petrovich Neustadter, Martin Skrtel, Hakan Çinemre, Hasan Ali Kaldırım,Yasir Subaşı, Şener Özbayraklı, Gregory van der Wiel, Mehmet Topal, Josef de Souza, Ozan Tufan, Caner Koca, Salih Uçan, Aatif Chahechouhe, Ramazan Civelek, Melih Okutan, Miroslav Stoch, Fernandao, Emmanuel Emenike."

        MONACO-FENERBAHÇE MAÇINDAN NOTLAR

        1- Bugüne kadar Monaco 3 Şampiyonlar Ligi ön elemelerine katıldı. İkisinde tur atlarken, (ND Gorica ve Young Boys) birinde de elendi (Veris)

        2- 2007/2008 sezonunda Liverpool'a karşı elenen Toulouse haricinde hiçbir Fransız takımı ön eleme turlarında elenmedi.

        3- Monaco son 3 Avrupa kupaları maçını kaybetti, ama bugüne kadar 4 kez üst üst maç kaybetmedi.

        4- Monaco sahasında oynadığı son 28 Avrupa kupası maçının üçünü kaybetti, 6 maç berabere bitti, 19 maçını kazandı.

        5- Monaco sahasında oynadığı son Avrupa kupası maçını Anderlecht'e karşı kaybetti fakat 1994 senesinden beri sahasında 2 kere üst üste maç kaybetmedi.

        6- Fenerbahçe son yaptığı 2 Avrupa ligi maçını iki Fransız takımına karşı kazandı (Marsilya 2012/2013 ve Monaco 2016)

        7- Fenerbahçe'nin Fransız takımlarına karşı yaptığı 8 deplasman maçının hiçbiri berabere bitmedi.

        8- Fenerbahçe, Fransız takımlarına karşı yaptığı 8 deplasman maçında sadece 1 kere kalesinde gol görmedi (Marsilya deplasmanı 0-1)

        9- Falcao, Fenerbahçe forması ile oynadığı son 10 Avrupa Ligi maçında 12 gol attı, Monaco forması ile oynadığı son 5 maçta da 4 gol atmıştı.

        10- Emenike'nin attığı 2 golde asist yapan iki futbolcu da eski Fransa 1. Lig oyuncuları Simon Kjaer ve Gregory Van der Wiel.

        11- Fenerbahçe, Avrupa Kupaları'nda dış sahada 104. kez sahaya çıkacak. Bugüne dek rakip sahada oynadığı 103 maçta 24 galibiyet elde eden, 21 maçta beraberlik yaşayan Sarı-lacivertliler, 58 karşılaşmayı da kaybetti. Fenerbahçe deplasman maçlarında 106 gol atarken, kalesinde 194 gol gördü.

        12- Fenerbahçe, Fransa temsilcisi karşısında Avrupa'da 206. sınavını verecek. Avrupa'da 42. sezonunu geçiren Sarı-lacivertliler, bugüne dek çıktığı 205 maçın 74'ünü kazanırken, 42 kez rakipleriyle berabere kalıp, 89 defa sahadan mağlubiyetle ayrıldı. Fenerbahçe bu maçlarda rakip filelere 255 gol gönderirken kalesinde 309 gol gördü.

        FENERBAHÇE UÇAĞININ İLK SEFERİ

        Fenerbahçe, Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan dün saat 11.00’de Monaco’ya hareket etti. Hareket öncesi başkan Aziz Yıldırım, yöneticiler, teknik heyet ve oyuncular, 2016-2017 futbol sezonu için hem futbol takımının Avrupa’da oynayacağı maçlarda forma göğüs sponsorluğu, hem de kulübün tüm branşları için “Resmi Havayolu Taşıyıcısı” olarak anlaştığı Borajet Havayolları’nın F.Bahçe’ye özel tasarladığı, kulübün logosunun bulunduğu “Fenerbahçe Uçağı” önünde toplu fotoğraf çektirdi.

        ZEMİN REZALET

        Monaco ile bugün oynanacak maçta Fenerbahçe’yi çok kötü bir zemin bekliyor... Son idmanda teknik heyet ve futbolcular sahayı incelerken II. Louis Stadı’nın zemininin son derece kötü olması keyifleri kaçırdı. Sahanın bir bölümünün bakımda olması nedeniyle de son çalışma tam sahada yapılamadı.

        Kötü zemin futbolcuları korkutuyor
        Kötü zemin futbolcuları korkutuyor

        FALCAO: ÇOK ZOR BIR MAÇ OLACAK

        Monaco’nun en büyük silahı yine Radamel Falcao olacak. Tecrübeli golcü Fenerbahçe ile oynayacakları maç öncesinde HABERTÜRK’e kısa açıklamalarda bulunarak, “Çok zorlu bir maç olacak. Fenerbahçe’nin 2-1’lik bir avantajı var. Turu geçmek istiyoruz. İlk maçta olduğu gibi bu maçta da gol atmak istiyorum” yorumunu yaptı.

        Radamel Falcao
        Radamel Falcao

        PEREIRA VE MEHMET TOPAL DÖNÜYOR

        Teknik Direktör Vitor Pereira ile Mehmet Topal cezalarını tamamladı. Geçen sezon UEFA Avrupa Ligi’nde Portekiz’in Braga takımıyla deplasmanda oynanan maçta hakeme itirazları nedeniyle tribüne gönderilen Pereira, 1 maçlık cezasını Monaco ile yapılan ilk karşılaşmada çekti. Yine Braga maçında çift sarı karttan kırmızı kartla oyun dışı kalan Mehmet Topal da cezasını bitirdi. Milli futbolcu, şans verilmesi halinde oynayacak.

        Mehmet Topal - Vitor Pereira
        Mehmet Topal - Vitor Pereira

        MUHTEMEL 11'LER

        MONACO: Loic Badiashile, Fabinho, Jemerson, Dijibril Sidibe, Benjamin Mendy, Andrea Raggi, Nabil Dirar, Tiemoue Bakayoko, Thomas Lemar, Radamel Falcao, Valere Germain

        FENERBAHÇE: Fabiano Ribeiro, Mehmet Topal, Martin Skrtel, Roman Neustadter, Gregory van der Wiel, Josef de Souza, Ozan Tufan, Salih Uçan, Hasan Ali Kaldırım, Jose Fernandao, Emmanuel Emenike

        SAKATLAR: De Sanctis, Subasic (Monaco), Robin van Persie, Volkan Demirel, İsmail Köybaşı (Fenerbahçe)

        CEZALILAR: Volkan Şen, Alper Potuk (Fenerbahçe)

        FENERBAHÇE MAÇA EKSİK ÇIKIYOR

        bugünkübugünkü zorlu mücadelede sarı-lacivertlilerde sakatlıklar ve cezalar nedeniyle 4 oyuncu forma giyemeyecek. Sakatlıkları hala geçmeyen Robin Van Persie ve İsmail Köybaşı da kadroda bulunmayacak. Geçen sezon UEFA Avrupa Ligi Son 16 Turu ikinci maçında Braga ile oynayan müsabakada Fenerbahçe'de çift sarıdan kırmızı kart gören Volkan Şen ile yine aynı maçta kırmızı kart gören Alper Potuk cezaları nedeniyle bugünkübugünkü maçta sahada olmayacak. Geçen sezonun son haftasında bel fıtığı ameliyatı geçiren Volkan Demirel'in de bugünkübugünkü karşılaşmada risk edilmemek için oynaması beklenmiyor. Braga maçında çift sarı karttan kırmızı kartla oyun dışı kalan Mehmet Topal da cezasını bitirdiği için Pereira'nın şans vermesi durumunda forma giyebilecek.

        İKİ TAKIM İSTATİSTİKLERİ

        Fenerbahçe, ilk maçta tarihinde ilk kez karşılaştığı Monaco'yu 2-1 yendi. Sarı-lacivertliler Avrupa Kupaları'nda oynadığı son 10 maçtan sadece bir mağlubiyet alırken (5G, 4B), Monaco Avrupa Kupaları'nda oynadığı son 7 maçta bir galibiyet alabildi. Fransız ekibi maçlarda 3 mağlubiyet, 3 beraberlik elde etti. Kanaryalar, Fransız takımlarıyla karşılaştığı 18 maçta 5 galibiyet, 3 beraberlik ve 10 mağlubiyet gördü. Sarı-lacivertliler Fransız takımlarıyla oynadığı son 4 maçta 2 galibiyet, 2 beraberlik ile mağlubiyet yüzü görmedi. Monaco ise Fenerbahçe'den önce 3 kez karşılaştığı Galatasaray'a karşı iki kez elenirken birinde ise turu geçmeyi başardı.

        Geçen Sezon UEFA Avrupa Ligi'nde Braga ile oynanan maçta hakeme itirazları sebebiyle tribüne gönderilen Vitor Pereira'nın cezası bitti. Buakşam oynanacak Monaco - Fenerbahçe müsabakasında Pereira yedek kulübesindeki yerini alabilecek.

        NEUSTADTER:ELİMİZDEN GELENİN EN İYİSİNİ YAPACAĞIZ

        Fenerbahçe'nin Alman asıllı Rus futbolcusu Roman Petrovich Neustadter, kulübün aylık resmi dergisinin Ağustos sayısına verdiği röportajda, "Hedefimiz, her maçı kalemizde gol görmeden tamamlamak, olabilecek en az sayıdaki golü yemek. Her maç elimizden gelenin en iyisini yapacağız, kazanmak için uğraşacağız. Rakip fark etmeksizin sezon boyu tek isteğimiz bu olacak." dedi.

        "BENİ PERERİA İSTEDİ"

        28 yaşındaki futbolcu, transfer sürecini ise şöyle dile getirdi: "Pereira, Fenerbahçe ile sözleşmeyi imzalamadan önce aramıştı. Beni takımda görmeyi çok istediğini belirtmişti. O görüşmemizde, iyi bir takım olacağımızı ve en yüksek noktaları hedeflediğini, getirebileceğimiz en çok başarıyı buraya getirmek istediğini söyledi. Desteğini her daim gösteren bir taraftar profili de mevcut ki bu muazzam. Adeta bu kulüple yaşıyorlar ve bu duyguyu hepimize hissettiriyorlar. Bunu ilk günden hissettim."

        FENERBAHÇE'DEN MONACO AÇIKLAMASI

        Sarı-lacivertli kulüpten yapılan açıklamada, 3 Ağustos Çarşamba günü Monaco ile deplasmanda oynayacakları rövanş karşılaşmasıyla ilgili olarak, daha önce Fenerbahçe taraftarlarının maç günü, Monaco Prensliği topraklarında bulunmalarının hükümet kararıyla yasaklandığı hatırlatılarak, şu görüşlere yer verildi:

        "Bu karara ek olarak, Fransa Cumhuriyeti Alpes-Maritimes Valiliği kararları uyarınca, 1 Ağustos Pazartesi, yerel saatle 00.00 ve 3 Ağustos Çarşamba yerel saatle 23.59'a kadar Fenerbahçe taraftarlarının bireysel ya da toplu halde Alpes Maritimes Bölgesi'ne girişi yasaklanmış, yerel otoritelerce bahse konu karara muhalif davranış gösteren taraftarlara kanuni yaptırım uygulanacağı ifade edilmiştir. (Bu bölgeye Monaco da dahildir)"

        Açıklamada, sarı-lacivertli taraftarların bir sorun yaşamaması için alınan kararlara itibar etmesi istenerek, "Taraftarlarımız bahse konu bölgelerde Fenerbahçe taraftarı olduklarını belli eden aksesuarlar kullanamayacak (forma, atkı, bayrak vb.), bireysel ya da toplu tezahürat yapamayacak, Fenerbahçe taraftarları olduklarını belli eden tüm hal ve hareketlerden kaçınmak durumunda kalacaklardır. Fransa resmi otoriteleri tarafından alınan tüm resmi kararlara, taraftarlarımızın herhangi bir sorun yaşamamaları adına itibar edilmesini önemle rica ederiz" denildi.

        NİCE VALİLİĞİNDEN FENERBAHÇE TARAFTARINA YASAK

        Fenerbahçe'nin, Fransa 1. Futbol Ligi takımlarından Monaco ile yapacağı UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu rövanş maçı öncesi Monaco Prensliği'nin ardından Nice Valiliği de Fenerbahçeli taraftarlara kentte dolaşma yasağı getirdi.

        Valilikten yapılan yazılı açıklamada, "Fenerbahçe taraftarı olduğunu belli eden kişi ve grupların 1 Ağustos'tan 3 Ağustos gece yarısına kadar Alpes-Maritimes bölgesinde bulunmaları yasaklanmıştır." ifadelerine yer verildi.

        Monaco Prensliği de geçen hafta benzer bir açıklama yaparak taraftarlara yasak getirmiş, gerekçe olarak İstanbul'dan gelen Fenerbahçe taraftarlarının birçok olaya karışmış olmasını göstermişti.

        MAÇI PORTEKİZLİ HAKEM DİAS YÖNETECEK

        Fenerbahçe'nin, Fransa 1. Futbol Ligi takımlarından Monaco ile yapacağı UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu rövanş maçını Portekiz Futbol Federasyonundan hakem Artur Manuel Ribeiro Soares Dias yönetecek.

        Türkiye Futbol Federasyonundan yapılan açıklamaya göre, 3 Ağustos Çarşamba günü Monaco'daki II. Louis Stadı'nda TSİ 21.45'te oynanacak maçta Dias'ın yardımcılıklarını Rui Licino Barbosa Tavares ve Bruno Miguel Campos Rodrigues üstlenecek.

        Müsabakada Tiago Bruno Lopes Martins ise dördüncü hakem olarak görev alacak.

        MONACO'DA KALECİ KRİZİ

        Şampiyonlar Ligi 3. Ön Eleme turu rövanş maçında Fenerbahçe'yi konuk edecek olan Monaco'da kaleci sorunu yaşanıyor.

        Kadıköy'de oynanan ve Fenerbahçe'nin 2-1 kazandığı ilk maçta sakatlanan Morgan De Sanctis'in, Fransa'da oynanacak maçta forma giyemeyeceği açıklandı.

        Tecrübeli file bekçisinin en az 2 hafta sahalardan uzak kalacağı açıklanırken as kaleci Danijel Subasic de sakatlığı nedeniyle ilk maçta kadroya alınmamıştı.

        Subasic'in, Fenerbahçe maçında oynayıp oynamayacağı belirsizliği korurken Fransız ekibinde 1998 doğumlu üçüncü kaleci Loic Badiashile'in rövanşta forma giyebileceği öğrenildi.

        ROBİN VAN PERSİE RÖVANŞTA YOK

        Fenerbahçe’de sakatlığı devam eden Robin van Persie, Monaco ile 3 Ağustos’ta oynanacak rövanş maçında da forma giyemeyecek. Hollandalı yıldızın tedavisi sürerken, dün yapılan çalışmada takımdaki yerini alamadı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ