Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol 1. Lig Altınordu İzmir kulüpleri Demokrasi Turnuvası'nda - Futbol Haberleri

        İzmir Spor Kulüpleri Birliği ve Geliştirme Vakfı'nın (İZVAK) öncülüğünde, İzmir Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi'nin destekleriyle organize edilen turnuvanın Hilton Oteli'ndeki tanıtım toplantısına İZVAK Başkanı Ali Erten, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali Osman Tatlısu, Göztepe Başkanı Mehmet Sepil, Karşıyaka Başkanı Mutlu Altuğ, Altay Başkanı Cihangir Marmara ve Altınordu Yöneticisi Barış Orhunbilge katıldı. Toplantıda 15 Temmuz şehitlerine rahmet dileyen İZVAK Başkanı Ali Erten, "İzmir'in spor kulüpleri olarak demokrasimize, vatanımıza ve bayrağımıza sahip çıkıyoruz" dedi.

        Turnuvayı, İZVAK üyesi 9 kulüp arasında kuruluş tarihleri en eski olan 4'ünün katılımıyla düzenlediklerini dile getiren Erten, "Söz konusu vatan ise gerisi teferruattır. Sahada rakibiz ama gerektiğinde omuz omuzayız. Taraftarlar tribünlerde ayrı ayrı oturmayacak. Tümü ellerinde bayraklarıyla omuz omuza olacak" diye konuştu.

        Çok anlamlı bir organizasyona imza atılacağını belirten Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali Ali Osman Tatlısu, "15 Temmuz'da ülkemiz için en önemli, en değerli olay gerçekleşti. Milletimiz darbeye karşı kendi iradesini ortaya koydu. Bu turnuvada kaybeden değil, kazanan olacak" ifadelerini kullandı.

        Altınordu Yöneticisi Barış Orhunbilge, İZVAK'tan davet geldiğinde hiç düşünmeden kabul ettiklerini belirterek, "İzmir olarak demokrasi şölenine imza atacağız" dedi.

        Cihangir Marmara, "Milli mücadele ruhuyla kurulan bir kulüp olarak turnuvaya heyecanla katılacağız" yorumunu yaptı.

        En önemli olgunun halkın birlikteliğini göstermek olduğunu vurgulayan Mehmet Sepil, "Daha demokratik, daha güzel bir ülkeye birlikte kavuşacağız. Spor kulüpleri olarak amacımız genç nesiller yetiştirmek. İzmir'i birleştirme adına, Türkiye adına bu turnuvanın düzenlenmesine büyük önem veriyoruz. Burada amaç güç gösterisi değil, birlikteliği sergilemek olacak" şeklinde konuştu. Karşıyaka'nın renklerinden kırmızının Türk'lüğü, yeşilin ise İslam'ı temsil ettiğini hatırlatan Mutlu Altuğ, "104 yıllık kulübümüzün milletimize, bayrağımıza gelecek her türlü zevalin karşısında olacağımızın bilinmesini isterim, Milletimizin gerektiğinde omuz omuza olacağını göstermek adına turnuvaya katıldık. Türkiye ve dünyaya dostluk mesajı vereceğiz" diye görüş bildirdi. TSYD İzmir Şube Başkanı Bahri Okumuş da ilk olarak İzmir'de yapılacak kupanın anlamlı olduğunu söyledi.

        EV SAHİBİ YENİ BORNOVA

        Doğanlar'da yapımı süren Yeni Bornova Stadı kapılarını ilk kez 15 Temmuz Demokrasi Kupası'nda açacak. İnşaat aşamasındaki tesisteki eksikler turnuvanın yapılacağı 10 Ağustos Çarşamba gününe kadar giderilemezse, Gençlik Spor İl Müdürlüğü Atatürk Stadı'nı hazır tutacak. İzmir Büyükşehir Belediyesi, turnuvanın oynanacağı gün stadın bulunduğu Doğanlar'a ücretsiz ulaşım desteği verecek. Saat 19.00'da başlayacak turnuvada takımlar ikili eşleşerek 45'er dakikalık maçlar oynayacak. Galip takımlar aynı gün yine 45 dakikalık final, mağluplar ise üçüncülük müsabakasına kacak. Girişleri ücretsiz olacak turnuvada tribün ayrımı yapılmayacak. Tüm taraftarlar ellerinde ay-yıldızlı bayraklarımızla maçları izleyecek. Kuralar önümüzdeki günlerde çekilecek.

        13 YIL SONRA BULUŞTULAR

        Ezeli rekipler Karşıyaka ve Göztepe, 13 yıl sonra ilk kez birlikte özel bir turnuvaya katılacak. İki takım son olarak 2003 yılında TSYD Turnuvası'nda birlikte boy gösterdi.

        O maçta çıkan olaylar nedeniyle hem Karşıyaka hem de Göztepe ağır cezalar aldı. Demokrasi şehitleri adına düzenlenecek bu organizasyonda olumsuzluk yaşanmayacağını söyleyen Göztepe Başkanı Mehmet Sepil, "Bizim için hem Karşıyaka hem Altay'la rekabetimiz önemli. Rekabetin tarafları başarısızlığa değil başarıya götürmesi gerekiyor. Böyle organizasyonlardan korkmamak lazım. Bu maçların amacı, birlikteliği göstermek" dedi.

        Karşıyaka Başkanı Mutlu Altuğ'la ilk kez bir araya geldiklerinin altını çizen Sepil, "Ben seyircilerimizin yan yana oturacak olmasından ürkmüyorum. Geçmişte benzer bir turnuvada olaylar yaşanmış ve ceza alınmış. Biz geçen sezon tüm Türkiye'ye örnek olarak tribünlerin paylaşıldığı derbiler oynadık. İleride yapmaya da devam edeceğiz. Taraftar bunun bilincinde olacak, kendi aralarında organizasyonu sağlayacak" diye konuştu.

        Kulüpler arasında tatlı rekabet olduğunu vurgulayan Mutlu Altuğ ise şöyle dedi:

        "Bugün konuşalanlar futboldan öte bir memleket meselesi. Türkiye'ye mesaj vereceğiz. Taraftarlar arasında hiçbir olumsuz yaşanmaz. Tribünler bayraklarla omuz omuza olacak."

        ORTAK HAREKET

        Karşıyaka, Göztepe ve Altay yönetimleri, Türkiye Futbol Federasyonu'nun akademi ligleriyle ilgili yaptırımları konusunda ortak hareket etme kararı aldı. Federasyon, altyapıda maçlarını oynayacak kendine tahsisli sahası olmayan kulüplerin takımlarını yeni sezonda akademi liglerine almayacak. İzmir'deki stat problemi ve tesislerinin yıkılmasıyla sıkıntıda olan 3 kulüp, altyapı ligleriyle ilgili talepleri konusunda ortak tavır sergileyip ortak başvuru yapacak.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ