Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray Galatasaray'dan Dzemaili ve Chedjou'ya rest: "Kabul etmeyen gider" - Galatasaray Haberleri

        Galatasaray'da sözleşmelerinin uzatılmasını isteyen Blerim Dzemaili ve Aurelien Chedjou'ya, yönetimden olumsuz yanıt geldi... "Ya sözleşmemi uzatın ya da gideyim" diyen Blerim Dzemaili'nin restine yönetim de rest çekerken, Aurelien Chedjou da aynı tavırla karşılaştı.

        Genoa forması ile geçirdiği başarılı sezonun ardından, EURO2016'da İsviçre Milli Takımı ile de ortaya koyduğu iyi futbolla göz kamaştıran Dzemaili, başta İtalya Ligi olmak üzere Amerika MLS Kulüpleri'nden de teklif almıştı. Blerim Dzemaili, bu çıkış dönemini 'paraya' çevirmek istedi. Gözler ise bu durumda mecburen yönetime çevrildi.

        RIEKERINK İLE GÖRÜŞÜLDÜ

        Galatasaray'ın da kendisini kadroda tutmak istediğinin farkında olan Blerim Dzemaili, bu başarılı ve reytingi yüksek dönemini uzun süreli kontrata çevirmek için hamle yaptı.

        Özellikle Bologna ve Genoa'nın teklifleri üzerine Blerim Dzemaili'nin menajeri Galatasaray'dan 3 yıllık kontrat talep etti ve "Ya sözleşmeyi uzatın ya da teklifleri değerlendirelim" dedi.

        Galatasaray yönetimi de Riekerink ile görüşüldükten sonra Blerim Dzemaili'ye yanıt verdi. Galatasaray, Dzemaili ve yeni sözleşme isteyen Aurelien Chedjou'nun kontratlarını uzatmama kararı aldı.

        KARAR İKİLİYE BİLDİRİLDİ

        İki futbolcuya da menajerlerine de sezon sonuna kadar kontratlarının yenilenmeyeceği bildirildi. "Ya uzatın yada gideyim" mesajı veren Dzemaili'ye ise 2016-17 sezonunda alacağı 2.1 milyon Euro'yu getirmesi halinde istediği kulübe gidebileceği söylendi. Dzemaili için belirlenen bonservis bedeli de bu oyuncuya kalması halinde ödeyeceği 2.1 milyon Euro...

        Aurelien Chedjou da sözleşmesi uzatılmadığı için ayrılmak isterse bonservis bedeli 2016-17 sezonunda alacağı 2.2 milyon Euro olacak. (Hürriyet)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ