Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray Galatasaray, Umut Bulut, Olcan Adın ve Tarık Çamdal'la anlaşarak zarardan kara geçmek istiyor - Galatasaray Haberleri

        Galatasaray’da kadro dışı bıraktığı Umut Bulut, Olcan Adın ve Tarık Çamdal’ın cebine para koyarak yollarını ayırmayı planlıyor. Yönetim, bu futbolcuların menajerleri ile hafta içinde görüşerek sonuca ulaşmaya çalışacak.

        Sarı-kırmızılılar, UEFA Finansal Fair Play çerçevesinde getirilen 65 milyon euro ücret-maaş sınırlaması için bu operasyona çok önem veriyor. Çünkü 3 oyuncunun sözleşmelerinin sonuna kadar alacakları garanti ücretlerin toplamı, 10 milyon 44 bin euro...

        Yönetim, 1 milyon 850 bin euro garanti ücreti bulunan Umut’u 1 milyon euro vermeyi kabul edecek. Böylece 1 sene sözleşmesi kalan Umut’un sözleşmesi karşılıklı olarak fesh edilecek.

        Olcan Adın ise bu sezon 1.8, gelecek yıl ise 1.9 milyon euro garanti para alacaktı. Yönetim 2 sene sözleşmesi kalan oyuncuya 1.5 milyon euro verip kurtulmak istiyor.

        ÜÇ YILI VAR

        Tarık Çamdal’ın ise 3 sene daha sözleşmesi bulunuyor. Tarık, bu sezon 1 milyon 391 bin, önümüzdeki sezon 1 milyon 498 bin ve bir sonraki sezon için ise 1 milyon 605 bin sabit transfer ücreti alacaktı. Ancak bu oyuncuya da oynamadan 2.5 milyon euro önerilerek gitmesi istenecek.

        Böylece Galatasaray, üç futbolcuya gitmeleri için toplamda 5 milyon euro verecek.

        7 BİN KOMBİNE SATILDI

        Galatasaray’da transferler taraftarı heyecanlandırmadı, kombine satışları da istenen rakama ulaşmadı.

        Serdar Aziz, Emrah Başsan ve son olarak Eren Derdiyok’u kadrosuna katan Cim-Bom, Leiva ile de anlaşma noktasına gelmişti. Ancak takımın Avrupa kupalarında yer alamayacak olması taraftarı da etkiledi. Şu ana kadar satılan kombine sayısının 7 bine ulaştığı belirtildi. Yöneticiler sezonun başlamasıyla beraber takımın sergileyeceği performansa göre bu sayının hızla yükselebileceğini umuyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ