Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Bitexen Antalyaspor Antalyaspor'un yeni transferi Emre Güral: Galatasaray beni bekletti - Bitexen Antalyaspor Haberleri

        Emre Güral Galatasaray'ın transfer teklifiyle alakalı olarak “Galatasaray benimle direkt görüşmedi. Menacer vasıtasıyla görüşmeler yapıldı. ‘Elimizdeki oyuncuların gitmesi lazım, Emre’yi isteriz ama sıkıntılar var’ demişler. ‘Bekle’ demediler ama bekletildim gibi oldu. Ben de beklemedim. Kendim için en doğru tercihi yaptım” dedi.

        Bitime 7 hafta kala Eskişehirspor’la sözleşmesini fesheden, uzun süre adı Galatasaray’la anılan Emre Güral, tecihini Antalyaspor’dan yana kullandı. Kırmızı-Beyazlılar’ın Hollanda kampında yeni sezona hazırlanan 27 yaşındaki futbolcu yine sadece FANATİK’e konuştu, bomba açıklamalarda bulundu. Çok kulüp değiştirdiği için yapılan eleştirilerden rahatsız olduğunu dile getiren Emre, Eskişehir’den ayrılığını ve Trabzon’da yaşadıklarını sert ifadelerle anlatırken, Galatasaray’la flörtüne de açıklık getirdi, Eto’o’nun transferi hakkında da görüş belirtti:

        'BANA ALGI OPERASYONU YAPTILAR'

        “4 kulüp değiştirdim şimdiye kadar. Ben Alman disipliniyle büyüdüm. Bir şey doğruysa ben bunun arkasında dururum. Derler ya hani ‘Doğru söyleyeni 9 köyden kovarlar’. Biz de hata yapıyoruz bazen ama hata yaptığımda özür dilemesini biliyorum. Bu yüzden ayrılıklarımda benden yana bir sıkıntı yoktu. Eskişehir’de ayrılığın benle bir alakası yoktu. En iyi dönemimdeydim. Gol atıyorum, asist yapıyorum, yüzde 10 bile olsa Avrupa Şampiyonası’na gitme şansım var. Böyle bir şansı neden bırakayım. Ama buna mecbur bıraktılar. En son TFF’ye veren oyunculardandım kulübü. Algı başka türlü verilmeye çalışıldı hep.”

        'GALATASARAY BEKLETTİ GİBİ'

        “Yurtiçinden de dışından da teklifler aldım. Galatasaray Yönetimi benimle direkt olarak hiç görüşmedi. Menajer vasıtasıyla görüşmeler yapıldı. ‘Elimizdeki oyuncuların gitmesi lazım, Emre’yi isteriz ama sıkıntılar var’ demişler. ‘Bekle’ demediler ama bekletildim gibi oldu. Ben de beklemedim. Profesyonel baktım, olursa olur, olmazsa olmaz. Ben gerçekten çok iyi bir kulübe imza attım. Eşim de Antalyalı, kayınvalidem Antalya’da. Mutlu bir ortam yakaladım burada.”

        'SANKİ HEPSİ HAZIRLIK MAÇI'

        “EURO 2016 iyi bir turnuva olmadı bizim açımızdan. Bizim asıl oynayabileceğimiz futbol oynanmadı orada. Hazırlık maçı gibi oynadık maçları. Çek maçında nasıl savaştı takım, nasıl farklı bir hava vardı. Yetenek de adamlar da aynıydı ama kafa olarak hazırdık. İlk maçtan öyle çıksaydık, havayı bulsaydık başkalarına muhtaç kalmazdık. Bizim ülkemizdeki gibi futbol konuşulan başka da bir ülke yok onu söyleyeyim. Ben kimseyi suçlamam ama tutuk oynadık. Farklı bir olay vardı, inşallah 2018’de farklı olacak.”

        'KALICI OLMAK İSTEMİYORUM'

        “Ben serbest bir oyuncuydum. 9 gol attım. Bu süreçte hiç panik yapmadım. Galatasaray, Beşiktaş olmadı diye kesinlikle demoralize olmadım. Sahada olmak benim için en büyük şans. Galatasaray olsaydı farklı bir plan çizerdim tabii ki. Şu ana kadar tercihlerimde yanılmadım. Antalyaspor’da da çok güzel bir ortam var. 2 sene anlaştık. Çünkü aşırı derecede kalıcı olmak istemiyorum. Benim hedeflerim büyük. İstanbul olur, Almanya olur. Kariyerimi hep daha yukarılara taşımak istiyorum. 4 yıllık anlaşma yapardım, kenarda otururdum ama ben bunu değil, yükselmeyi istiyorum hep.”

        'FİNALİ ORADA YAPMALI'

        “Eto’o geçen sene 20 gol attı, 6 asist yaptı. O gerçekten bir dünya starı. Kariyeri kesinlikle tartışılmaz. Ama futbolculuk bir yere kadar. Eto’o, bunun yanında çok da büyük bir karakter. Ben Malouda ve Bosingwa ile de oynadım. Böyle oyuncular futboldan çok karakterleriyle etkiliyor sizi. Eto’o da her yönüyle komple bir forvet. Her hareketi bize ayrı ders. Eto’o-Beşiktaş konusu ise takım içinde hiç konuşulmuyor. Ama ben Eto’o’nun yerinde olsam; 35 yaşındasın, dünya starısın. En büyük sahnede yer almak istersin. Futbolun finalini Devler Ligi’nde yapmak çok değerli. Antalyaspor’da hiç kimsenin Eto’o gidecek diye bir korkusu yok. Ne hocanın ne yönetimin ne de takımın. Kalırsa bizim için büyük avantaj ama kalmazsa da, ‘Keşke gitmeseydin’ demeyeceğiz. Giderse herkes helalleşerek gidecek. Çünkü onun kariyerine yakışır bir final olur bu. O saygıyı fazlasıyla hak ediyor.”

        'BENİ PTT'YE ZORLADILAR'

        “Trabzon’da bazıları, sadece kendi çıkarları için beni PTT 1. Lig’e gitmeye zorladı. İstemedim, kadro dışı bıraktılar. Trabzonspor’un aslında her sene şampiyonluğa oynaması gerekiyor ama dış etkenler izin vermiyor. Kulüp, büyüklüğüne yakışır şekilde yönetilmedi”

        “Trabzonspor’da şimdiki yönetimi tanımıyorum ama ben oradayken çok büyük hatalar yapıldı. Bir hoca geliyor, 3 ay sonra gönderiliyor. Tonla para ödüyorsun. Öteki takım yıldız transfer yaptı diye sen de gidip milyon Euro’lar harcıyorsun. Trabzonspor çok güzel ve büyük kulüp. Her sene şampiyonluğa oynaması gerek. Ama dış etkenler izin vermiyor. Büyüklüğü gibi yönetilmedi. Kendi çocuklarına sahip çıkmalılar. Henrique ve Janko’ya milyon Euro’lar veriliyordu. Ne verim aldılar. Ben gol atıyordum, ertesi hafta kadroya giremiyordum. Sabredildiğinde 5 maçta 7 gol attım. Tabii ki transfer yapacaksın ama biraz da kafayı kullanacaksın. Diyeceksin ki ben bu sene hazırlayacağım takımı bir dahaki sene şampiyonluğa oynayacağım. Bu sabır gösterilmeli artık. Ben Trabzon’dan ayrıldığım sene 22 oyuncu aldılar. Böyle şeyler yapılır mı ya! Bunları söylemek benim haddime değil belki ama orada yaşamış biri olarak söylüyorum. Gerçekler bunlar.”

        'TEKLİFLERİ KABUL ETMEDİLER'

        “Bu konuları Antalyaspor’da hocayla da konuştum. Beni çiğnemeye kalkan biri olursa buna izin vermem. Ayrıcalık istemiyorum. Hak ettiğimde formayı giymek sadece niyetim. Haksızlık yapıldığında tepkimi koyarım. Bazı şeylere göz yumsaydım Eskişehir’de de bitirirdim. Trabzon’da da onların istediği gibi PTT 1. Lig’e giderdim. Süper Lig’den teklifler varken PTT’ye zorladılar beni. Ben onu yapmadım. O yüzden kadro dışı kaldım. Başkalarının hesabının önüne geçtim diye beni kadro dışı bıraktılar. Antalyaspor’a yollayacaklardı beni PTT’ye. Gültekin Gencer çok aradı. Ligden o kadar çok teklif vardı ki şahıslar bunları kabul etmeyip PTT’ye zorladılar. Ben, ‘Gitmeyeceğim’ dedim, kadro dışı kaldım. Şu anda orada değiller bunu bana yapanlar.”

        '100'LER KULÜBÜ HEDEFİM'

        “Hoca nerede oynatırsa oynatsın geçen seneki rakamlarımın üzerine çıkmak istiyorum. Hedefim bu sezonu en az 15 golle bitirmek. 3. bölgede ne kadar çok topla buluşabilirsem o kadar fazla atabilirim. 100’ler kulübü de hedeflerim arasında.”

        'MORAİS'İN SİSTEMİ AVRUPALI'

        “Top bizde kalacak. Hızlı atak yaptığımızda bir taktiği ve sistemi var. Her yaptığı çalışmada bunu öğretiyor. Avrupa sistemine sahip Morais. ‘Topa sahip olursanız en iyi savunmayı yaparsanız’ görüşünde. Bizden bunu istiyor hep. Morais, Antalyaspor için bir şans.”

        ‘O GOLÜ UNUTAMAM...'

        “Unutamadığım tek gol Fenerbahçe maçında Volkan’a attığım gol. Tabi ki Fenerbahçe o sezon kendisi kaybetti şampiyonluğu ama bir gerçek var ki o golden sonra liderliği kaptırdılar ve bir daha da bu şansı yakalayamadılar. O maçı da golü de unutamam.

        (Fanatik)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ