Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Beşiktaş Jose Sosa kararını vermek için İspanya'da - Beşiktaş Haberleri

        Yaklaşık 2 aydır ayrılma konusunda Beşiktaş yönetimi ve teknik heyetine çok büyük sorun çıkaran Arjantinli 10 numara, iyice köşeye sıkışmış durumda. İtalyan kulübü Milan'ın kendisini transfer etmek istediğini öne sürerek önce idmanlara çıkmayan, sonra da kadro dışı bırakılan Sosa, bu durumu çözüme kavuşturmak için yeniden İspanya'ya gitti.

        Arjantinli oyuncunun İbiza'da tatil yapan eşi ve buraya gelecek olan menajerleri ile son kez bir toplantı daha yapacağı ve yeni bir yol haritası belirleyeceği öğrenildi.

        Yaşadığı sıkıntılı süreci atlatmak için, eşini ikna etmek veya Milan'dan 6 milyon Euro'nun üzerinde bir teklif getirmek olmak üzere iki seçeneği bulunan Jose Sosa İspanya'da belirsizliği netleştirmek için çaba gösterecek.

        Kurallara aykırı olduğu için resmi olarak Milan ile görüşemeyen ve menajerleri aracılığı ile transfer sürecini takip eden Sosa, menajerleri ile transfer sürecini enine boyuna tartışacak. Arjantinli oyuncu diğer yandan İtalya'ya transferinin gerçekleşmeme ihtimaline karşın eşini de İstanbul'a gelmesi konusunda ikna etmeye çalışacak.

        METİN ALBAYRAK: ÖZÜR DİLEYİP TAKIMA KATILMA HAKKINA SAHİP

        Sosa ile ilgili gelişmeleri dikkatle izleyen Siyah-beyazlı yönetim ise, oyuncuyu kadro dışı bırakmış olmasına rağmen özür dilemesi halinde her şeyi unutmaya hazır.

        Sosa ile iki gün önce özel olarak bir araya gelen ve yönetim ile teknik heyetin düşüncelerini bir kez daha aktaran Metin Albayrak, "Sosa kontratlı oyuncumuz. Özür diler ve idmanlara başlarsa bu konuda bizim ekstra bir tavrımız olmaz" diye konuştu.

        Sosa'nın da bu durumdan çok bunaldığını belirten Albayrak, ''Sosa ile iki gün önce bir araya geldik ve enine boyuna her şeyi konuştuk. Gerçekten yaşadığı süreçten artık çok sıkılmış ve bunalmış. O da bu sürecin bir an önce sonuçlanmasını istiyor. 'Sadece bizim takımda değil, Süper Lig'de 100'den fazla yabancı futbolcu var ve hiç biri kalkıp siyasi olayları gerekçe göstermiyor. Şu an Türkiye siyasi ortam olarak iyi durumda ve daha da iyiye gidiyor. Bunu takımdaki diğer yabancı oyunculara da sorabilirsin. Bu şekilde abartılan ortama Barcelona'dan Adriano'yu aldık' dedim. Mesela Quaresma'yı örnek verdim. Biz 4 yıl önce geldiğimizdeki Quaresma ile şimdiki Quaresma arasında ne kadar büyük farklar olduğunu anlattım. O da o zamanlar farklı görüşler ve düşünceler içindeydi, ama şimdi bir bakın Quaresma'ya, takımın en sevilen ve en çalışkan oyuncusu. Yani 'Burası Beşiktaş, burada büyük olan tek şey Beşiktaş'tır' dedim. Bunları anlattım kendisine. Artık kesin kararını verme zamanının geldiği konusunda da fikir birliğine vardık. Milan'a gidecekse de istediğimiz parayı getirecek, kalacaksa da teknik heyetten ve takım arkadaşlarından özür dileyerek idmanlarına başlayacak" diye konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ