Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Beşiktaş Beşiktaş-Olympiakos maçından önce darbeye tepki - Beşiktaş Haberleri

        Turkcell Süper Kupa öncesi son hazırlık maçını Yunanistan'ın Olympiakos takımıyla yapan Beşiktaş, 84 gün sonra Vodafone Arena'ya çıktı.

        Dolmabahçe'de taraftarlarının önüne son olarak Spor Toto Süper Lig'de 2015-2016 sezonunun 33. haftasında Osmanlıspor karşısında çıkan siyah-beyazlı takım, uzun bir aradan sonra Vodafone Arena'da bir futbol maçı oynadı.

        Beşiktaş, sahasındaki son maçta Osmanlıspor'u 3-1 yenerek şampiyonluğunu ilan etmişti.

        GEÇEN SEZONKİ KADROLU İLK 11

        Siyah-beyazlı takımın teknik direktörü Şenol Güneş, Olympiakos karşısında, geçen sezondan beri kadroda yer alan futbolculardan oluşan ilk 11'i sahaya sürdü.

        Kalede Denys Boyko'nun yer aldığı Beşiktaş'ta savunma dörtlüsü Andreas Beck, Marcelo Guedes, Necip Uysal ve Dusko Tosic'ten oluştu.

        Atiba Hutchinson ve Tolgay Arslan savunmanın önünde görev alırken; Güneş, orta sahada Kerim Frei, Oğuzhan Özyakup ve Olcay Şahan'a şans verdi. Forvette ise Cenk Tosun yer aldı.

        YENİLER YEDEKTE

        Siyah-beyazlı takımın yeni transferleri Adriano Correia, Gökhan Gönül, Fabricio Agosto Ramirez ve Utku Yuvakuran, Olympiakos maçıyla ilk kez Vodafone Arena'ya çıktı.

        Bu 4 oyuncu yedekler arasında yer aldı.

        Ömer Şişmanoğlu ve Mustafa Pektemek de ilerleyen dakikalarda şans bulmak için yedek soyundu.

        RHODOLFO VE ARAZ İLKİ YAŞADI

        Beşiktaş'ta maça yedek başlayan Luiz Rhodolfo ve Aras Özbiliz de yeni transferler gibi bir ilki yaşama fırsatı buldu. Bu iki oyuncu, siyah-beyazlı formayla ilk heyecanlarını Olympiakos karşısında yaşadı.

        Spor Toto Süper Lig'de geçen sezon 7 Şubat'ta Gaziantepspor ile oynanan maçta sağ diz ön çapraz bağları kopan ve sahalardan uzun süre ayrı kalan Rhodolfo, takımının 2015-2016'da Bursaspor ve Osmanlıspor ile yaptığı maçlarda bu şansı yaşayamamıştı.

        Yine geçen sezonun devre arasında transfer edilen Aras Özbiliz de ilk defa siyah-beyazlı taraftarların önüne çıktı. Devre arasındaki transferinin hemen ardından İspanya'nın Rayo Vallecano takımına kiralanan Aras, yedekler arasında yer aldı.

        QUARESMA'YA BÜYÜK İLGİ

        Beşiktaşlı taraftarlar, maç öncesi en büyük ilgiyi Portekizli oyuncu Ricardo Quaresma'ya gösterdi.

        Siyah-beyazlılar, maça yedek olarak başlayan Quaresma'yı ayakta alkışlayarak lehine tezahüratta bulundu. Taraftarlar, ayrıca yeni transferler Adriano ve Gökhan Gönül'e de destek verdi.

        SAKAT TOLGA VE VELİ YOK

        Beşiktaş'ta sakatlıkları bulunan Tolga Zengin ile Veli Kavlak, Olympiakos maçında forma giymedi.

        Tolga Zengin, hastalığı nedeniyle hafta içindeki antrenmanlara katılmadı. Geçen sezon başından beri sakatlık sorunu yaşayan Veli Kavlak da bireysel çalışmalarını sürdürüyor.

        OLYMPIAKOS'TA 2 TANIDIK İSİM

        Yunanistan Birinci Futbol Ligi'nde geçen sezonu şampiyon olarak tamamlayan Olympiakos'un Beşiktaş ile yaptığı hazırlık maçında iki tanıdık isim de kadroda yer aldı.

        Türkiye'de geçmiş sezonlarda Gençlerbirliği'nde forma giyen Jimmy Durmaz ile Avrupa'da Real Madrid, Inter ve Leicester City gibi önemli kulüplerde görev alan Esteban Cambiasso, yedek olarak soyundu.

        "DARBEYE KARŞI OMUZ OMUZA"

        Beşiktaş'ın Olympiakos ile yaptığı hazırlık maçını 10 bine yakın siyah-beyazlı taraftar izledi.

        Maç öncesi futbolculara büyük destek veren taraftarlar ayrıca, "Darbeye karşı omuz omuza" tezahüratlarıyla Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki gösterdi.

        Teknik direktör Şenol Güneş'e de sevgilerini gösteren taraftarlar, maç kadrolarının anons edilmesi sırasında Mustafa Pektemek'e ise tepkide bulundu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ