Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Süper Lig'de statların durumu - Futbol Haberleri

        Çoğu stat mükemmel bir bakım döneminden geçirilmiş ve yeni sezona hazır hale getirilmiş. Bir - iki statta iyileştirme çalışmalarını yapılıyor. Onlarında yetiştirilmesi an meselesi. Yani 18 kulübün maçlarını oynayacağı statlarda durum mükemmele yakın.

        FENERBAHÇE - ÜLKER STADI

        Yeni adıyla Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi olan Fenerbahçe'nin stadının zemini doğal çim. Çim yüzeyi 2010 yılında tamamen yenilendi ve 2 milyon Dolar harcandı. Zemin alttan ısıtmalı ve drenajları iyi durumda. Güneş enerjisi biriktiren solaryum cihazlarıyla çimlere bakım yapılıyor. 52000 seyirci kapasiteli stada her yıl 200 bin Euro bakım için bütçe ayrılıyor.

        GALATASARAY - TÜRK TELEKOM ARENA

        Zemin oldukça iyi durumda.

        Çimi doğal olup 2012 de serildi. Yenilenme önümüzdeki sezonlarda yapılacak.

        52.263 kapasiteli Statta198 adet loca mevcut.

        BEŞİKTAŞ - VODAFONE ARENA STADI

        Vodafone Arena Stadı 11 Nisan 2016 'da resmi olarak açıldı. Türkiye'nin teknolojik açıdan ilk akıllı stadı.

        Kapasitesi 41.903. 147 loca var (oturma kapasitesi 1903) ayrıca 2100 özel Vip koltuk bulunuyor.

        Stat zemini deniz seviyesinde 3.5 metre daha aşağıda.

        Sadece güvenlik sistemi için 20 milyon lira harcandı. Hd görüntü veren toplam 787 kamera ile tüm stat gözleniyor.

        Zemin hibrit çim herhangi bir sorun yok. Türkiye'deki en iyi zemin olarak gösteriliyor. Ayrıca Avrupa'da da bir çok stada göre en iyi zemine sahip.

        Saha zemininin bakımı 24 saat özel ışıklandırma ve lazer teknolojisi kullanılarak yapılıyor.

        Stat bakımı için 30 kişilik ekip sürekli çalışıyor. Statta aynı zamanda Divan Kurulu toplantılarının yapıldığı 2000 kişilik büyük salon ve defile organizasyonları için 500 kişilik moda merkezi de var.

        MEDİPOL BAŞAKŞEHİR - FATİH TERİM STADI

        17.300 kapasiteli doğal çim. Geçtiğimiz sezon Beşiktaş'ın da 7 maç oynadığı stadı, otoriteler ve maç yapan takımların değerlendirmeleri sonucu en iyi zemine sahip stadyum olarak belirtiliyordu. Rıjeka maçında zemin hayli bozuk bir görüntü verdi. Yetkililer Shaktar karşılaşmasına kadar tüm iyileştirmenin yapılacağını belirttiler. Toplam 500 bin Euro masraf yapıldı. Sadece stat zemini değil antrenman sahaları da doğal çim ve hepsi bu sezon da yenilendi.

        TRABZONSPOR - HÜSEYİN AVNİ AKER STADI

        Hüseyin Avni Aker Stadyumu doğal çim. Rrutin bakım yapıldı. Bakım için yaklaşık yıllık gider 70 bin lira

        Stadın kapasitesi 24 bin 672. Bordo-Mavili takımın bu sezon 7'inci haftada maçlarını Aklyazı'da yapımı tamamlanması beklenen yeni stadyumda oynaması bekleniyor...

        KAYSERİSPOR - KADİR HAS STADI

        8 Mart 2009'da Kayserispor - Fenerbahçe maçıyla açıldı.

        Hepsi koltuklu. LED sistemi var. Doğal çim. 52 loca mevcut. 38 bin 500 kişilik

        Kayseri belediyesine ait, işletimini de belediye bünyesindeki Spor A.Ş yapıyor

        Türkiye'de arena tarzında yapılan ilk stat. Zemin iyi ve sezona hazır. Alttan ısıtmalı. 196 bin metrekare alana inşa edilmiş. 80 kişilik kafe,100 kişilik restoran, 5 bin metrekarelik AVM, 2000 araçlık otoparkı bulunuyor. Saha 68'e 105 sahanın ölçüsünde. 400 kişilik basın tribünü mevcut

        ADANASPOR - ADANA 5 OCAK FATİH TERİM STADI

        Stadın zemini iyi ve kullanılır durumda. Yeni sezon için bakımı yapıldı.

        Çimi doğal.

        Stat zemini ve çiminin bakımı için yıllık masraf 130 bin TL civarında.

        Stadın oturma kapasitesi 16.132

        BURSASPOR - BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE STADI (TİMSAH ARENA)

        Zeminin bakımı Bursaspor kulübü tarafından yapılıyor. Doğal çim. Şuan için bir sıkıntı yok. Stadın kapasitesi 43.877 kişi. Belediye stadı Bursaspor kulübüne tam olarak teslim etmedi. Eksiklikleri var. İnşaat süresince bazı firmaların iflas etmesi sorun yaşanmasına neden oldu.

        GAZİANTEP - KAMİL OCAK STADYUMU

        16 bin 980 kişi kapasiteli Kamil Ocak Stadyumu'nun zemininde doğal çim bulunuyor. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'ne ait olan stadyumun zemin bakım çalışmaları periyodik olarak Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılıyor. Öte yandan Gaziantep'te temeli 2013 yılında atılan 33 bin taraftar kapasiteli Gaziantep Arena Stadyumu, önümüzdeki sezon kırmızı siyahlı ekibin maçlarına ev sahipliği yapacak.

        KONYA - KONYA BÜYÜKŞEHİR STADYUMU

        Konya Büyükşehir Stadyumu Müdürü Ahmet Eser, stadın zeminin her zaman futbol oynamaya elverişli olduğunu söyledi. Stadın zemininde doğal çim bulunduğuna dikkat çeken Eser, Stadın hem zemin hem de diğer bakımlarının rutin olarak devam ettirildiğini kaydetti.

        Eser, 41 bin 800 kişi kapasiteli Konya Büyükşehir Stadyumu'nda bakım ve onarım ve diğer giderler için aylık 200 bin lira civarında harcama yapıldığını söyledi.

        Konya Büyükşehir Belediyesi'nin 2012 yılının Eylül ayında inşaatına başladığı Konya Büyükşehir Belediyesi Stadı'nda 2014-2015 sezonundan itibaren hizmete girdi. Milli maçlara da ev sahipliği yapan stadın altında 500 aracılık yeraltı otoparkı, 3 bin araçlık yerüstü otoparkı mevcut. Ambulans ve itfaiyenin rahatlıkla girebileceği 4 ana kapı var. 54 loca bulunuyor. Zeminde ısıtma sistemi var. Ayrıca tribünde de ısıtma sistemi bulunuyor. Tamamı kapalı tribün olarak yapıldı. 40 seyirci çıkışı, 14 giriş var. Stadyumda 100'e yakın turnike, engelli ve normal asansörü ve mescit bulunuyor.

        KASIMPAŞA - RECEP TAYYİP ERDOĞAN STADI

        Futbol saha zemini şu anda oynamaya elverişli olup iyi durumda. Her sezon olduğu gibi, bu sezon da renovasyon çalışması yapıldı. Çim saha doğal olup, hibrit uygulaması mevcut değildir. Saha ile ilgili bütçe 300.000.TL civarındadır. Stat kapasitesi 14.000.

        ÇAYKUR RİZESPOR - ÇAYKUR DİDİ STADYUMU

        Bu yıl, 350 bin Euro harcamayla Hibrit çime dönüştürüldü

        Stat kapasitesi 15 bin 300

        Bakım için yaklaşık yıllık gider 100 bin lira

        KARDEMİR KARABÜKSPOR - NECMETTİN ŞEYHOĞLU STADI

        Sorun mevcut değil. Yenileme yok, her gün bakımı yapılıyor. Bakım için her yıl 500 bin TL bütçe ayrılıyor.

        Çim doğal. Seyirci kapasitesi 11 bin 500.

        AKHİSAR BELEDİYESPOR - MANİSA 19 MAYIS STADI

        Akhisar Belediyespor'un iç saha maçlarını oynadığı Manisa 19 Mayıs Stadı yeni sezona hazır. Geçmiş dönemlerde teknik adam ve futbolcuların kabusu haline gelen bozuk zemini sezon biter bitmez bakıma aldıklarını açıklayan Akhisar Belediyespor Stadyum Müdürü Rıza Çakır, Çalışmalarımız tamamlandı. Stat yeni sezon için hazır durumda. Geçtiğimiz sezon Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nün ektiği tüm çimleri kaldırdık. Zeminde hibrit ile bermudan oluşan 4'lü bir karışım kullandık. Şu anda zemin yeşil bir halı gibi. Ayrıca yağışlı havalarda su birikmelerini önlemek için drenajı elden geçirdik ve su tahliye kanallarını tamamen temizledik. Yani stadın zemini tamamen yenilenmiş oldu. İnanıyoruz ki yeni sezonda oynanacak müsabakalarda zemin açısından hiçbir sıkıntı yaşanmayacak dedi. Rıza Çakır, zemin yenileme çalışmaları için yaklaşık 180 bin TL harcama yaptıklarını 16 bin 500 seyirci kapasiteli stadın yeni sezona dört dörtlük hazır olduğunu sözlerine ekledi.

        ANTALYASPOR - ANTALYA ARENA

        Stada golf sahası çimi serildi. Güneş enerjisinden elektrik üreten stadında 10 gün önce başlatılan zemin yenileme çalışmasında golf sahasından alınan Bermuda 419 türü çimler rulo olarak zemine serildi. Ligin ilk haftasındaki karşılaşmaya yetişmesi planlanan zemin yenileme uygulaması 250 bin liraya mal oldu.

        Antalyaspor'un maçlarını oynadığı Antalya Stadyumu, geçen sezon ligin 9'uncu haftasında Beşiktaş maçı ile kapılarını açtı. Türkiye'de güneş enerjisi ile elektrik üretiminin yapıldığı tek stat olma özelliği taşıyan Antalya Stadyumu, tam daire şekliyle 33 bin kişi kapasitesine sahip. Geçen sezon eleştiri alan saha zemininde 10 gün önce yenileme işlemi yapıldı. Çimleri hasarlı görülen sahanın 3'te 2'sine kazıma işlemi uygulandı. Sahaya Antalya'daki golf sahasında yer alan Bermude 419 türü çim serildi. Golf sahasından rulo halinde getirilen çimlerin stat zeminine serme işlemi tamamlandı.

        Antalyaspor Kulübü Başkanı Ali Şafak Öztürk, beraberinde yönetim kurulu üyeleri ile bakım işlemleri devam eden stadı inceledi. Statta yetkililerden bilgi alan Öztürk, stadın ligin ilk haftasındaki karşılaşmaya yetiştirilmesi hedeflendiğini söyledi.

        Stattaki bakım işlemleri hakkında bilgi veren Asbaşkan Bora Terzioğlu da geçen sezon değişik metotlarda uygulanan bakım işlemleriyle sorunun çözülemediğini belirtti. Stadın zemininde yoğun kil tabakası oluştuğunun belirlendiğini ve çimlerin hasarlı hale geldiğini tespit ettiklerini kaydeden Terzioğlu, zeminin büyük bölümünün kazınarak, golf sahasından alınan rulo çim serme işlemi uyguladıklarını söyledi.

        Zeminin 3'te 2'sinin kazınarak yenilendiğini anlatan Terzioğlu, şöyle konuştu

        Bermuda 419 cinsi çim kullanıldı. Yazlık çim uygulaması yapıldı. Sonbahar kış aylarında yeniden tohum atılarak ara ekim yapılacak. Osmanlıspor maçına sahayı tam anlamıyla futbol oynanacak şekilde hazır duruma getirmeyi hedefliyoruz. Stadın 3'te 2'lik kısmının yenilenmesi için 250 bin liralık bütçe kullanıyoruz. Ayrıca yıllık bakım olarak da 280 bin liralık bütçe ayırdık. Seyircilerimize seyri hoş müsabakaları izlettirebileceğimiz güzel bir ortam sağlayacağız.

        ALANYASPOR - ALANYA OBA STADI

        Stadın zemini ve drenajında iyileştirme yapıldı. Zemin doğal çim ile kaplı. Stadyumun her türlü bakımı Alanya belediyesine ait. Stadyum için yıllık bakım ve gider için ayrılan bütçe 500.000 TL. Stadyumun kapasitesi 10.800 kişi. Yenileme çalışmaları 2 hafta önce başladı. TFF kriterlerindeki eksiklikler tamamlanıyor. En geç bir aksilik olmazsa 12 Ağustos'ta bitecek. Tespit edilen 20 eksik ünite tamamlanmak üzere.

        OSMANLISPOR - OSMANLISPOR STADI

        Stat Ankara Büyükşehir Belediyesine ait. Seyirci kapasitesi 18 bin 029 (Tamamı Koltuk)

        Zemin Çim (Altan ısıtma yok)

        Engelli Tribünü var

        Stadyum kapalı devre kamera sistemi ile kontrol ediliyor

        Elektrik, Su, Çim, Kira ve Bakım giderleri 1 milyon ile 1 milyon iki yüz elli bin TL arasında

        GENÇLERBİRLİĞİ - ANKARA 19 MAYIS STADI

        Gençlerbirliği oynuyor. Stat Spor Genel Müdürlüğüne ait.

        Seyirci kapasitesi 19 Bin 209 (Tamamı Koltuk)

        Zemin Çim (Alttan ısıtma sistemi var)

        Engelli Tribünü Mevcut

        Stadyum kapalı devre kamera sistemi ile kontrol ediliyor.

        Elektrik, Su, Çim, Kira ve diğer Bakımı yıllık, 900 bin ile 1 Milyon 200 bin TL arasında tutuyor.

        (DHA)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ